PRAG Dag 7 och 8

Nu var det dags för en sista sightseeingdag och värmen var tillbaka - 25 grader kändes som en befrielse ändå efter att det varit mer än 30 grader nästan hela veckan.

Vi tog en promenad upp till Pragborgen för att titta på vaktavlösningen.




Lunchen idag blev på Macdonalds - semesterns bästa glass! :) Efter lunch promenerade vi en sväng genom gamla stan och gick in på Manufaktura där jag köpte en födelsedagspresent till mamma som fyllde år medan vi var borta. Det bästa av allt var att dom slog in det fint i en fin påse med pynt. :)

De här bilarna var till vår stora förvåning svenskregade - resans enda!

Ytterligare en middagsfavorit i repris - Meduzzy! Och idag kunde vi sitta ute hela middagen. Sist vi var här överraskades vi av ett åskregn så det blev en omlokalisering från uteservering til inomhus. :)

Middagsutsikt från Meduzzy.

Under kvällen chillade vi på hotellet, packade väskorna och köpte lite frukt till hemresan.

Dag 8 - HEMMÅT
Vi steg upp lite tidigare idag för att kunna äta frukosten i lugn och ro - vi skulle ju måste stå oss en stund innan vi kunde äta på Arlanda ikväll.
I god tid begav vi oss mot flygplatsen och jag måste säga att kommunikationerna till flyget var jättebra. Spårvagn - Tunnelbana - Buss...det funkade hur smidigt som helst. Och sen har dom en sån där automatisk röst i bussen som berättar vilka som ska stiga av vid vilken terminal. Vi lyckades stiga av fel i alla fall men efter en liten promenad var vi på rätt ställe i alla fall. :) 

Prags flygplats var hur fräsch som helst men när man tittade ut genom fönstret kunde man knappt tro att det var en flygplats. Det såg mer ut som ett jordbruk. :)

Bondgård eller Flygplats?

Vårt flygplan - på väg hem!

Vi konstaterade medan vi väntade på att få åka hem att vi saknar väldigt olika saker när vi är bortresta. Jag saknar lillvovven mest och Johan saknar Internet, Aftonbladet och sin mobiltelefon! ;)

Det var väldigt trevligt att vara i Prag - men nu kändes det skönt att få åka hem igen! :) Hemresan blve en betydligt trevligare upplevelse än flygningen till utlandet. Skänt att få avsluta bra! :)

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0