Spårdagbok 20 augusti

Terräng: Började i barrskog, efter vinkel nummer två blev det ängsmark för att senare på raksträckan gå över i lite stenig mossklädd mark. När vi närmade oss vinkel nummer 3 blev det väldigt blött i marken med stora vattenhål och väldigt blöt mossa. Denna terräng dominerade sen sista raksträckan innan vi mot spårslutet kom upp på lite torrare ängsmark igen.
Väder: Molnigt, 15-19 grader varmt. Mycket blåsigt åt flera olika håll.
Särskilda förhållanden: Mkt. blåsigt, det var omöjligt att lägga ett spår med många vinkel i en bra vindriktning - spåret hade flyttat sig en hel del, på sina ställen upp till 3 m i sidled.
Längd: ca. 400 m.
Liggtid: 3 h
Spårtid: 20 minuter

Chapp tog spårupptaget väldigt säkert liksom första vinkeln. Spårade noggrant med nosen i backen trots motvind. Han gjorde ett tapp på raksträcka nummer två (fortfarande i motvind) men efter att jag passivt väntat ut honom tog han upp spåret själv efter lite betänketid. Fick en känsla av att vinden ställde till det på den här sträckan.
Han tog de första två vinklarna väldigt bra - och betydligt snabbare än tidigare. Förut i sommar har han slagit väldigt mycket i vinklarna innan han bestämt sig för åt vilket håll han skulle. En klar förbättring mot tidigare alltså! :)
När vi kom upp på den steniga mossklädda marken på mitten av den längsta raksträckan spårade han mycket säkert och koncentrerat. Här hade vi ordentligt med sidvind vilket medförde att spåret tydligt  hade flyttat sig ordentligt, upp till 3 m i sidled åt höger. På denna sträcka gjorde jag förmodligen mina snitselförluster för detta spår... 4 stycken!!! Ska ut och leta reda på dem en annan dag...
Sen bar det av litegrann nerför innan vi kom ner i de blöta markerna kring sista vinkeln. Här blev det en del slag samt bad (!) i diverse vattenhål innan han tog sista vinkeln fint. Strax efter sista vinkeln bar det iväg på avvägar i våtmarkerna och jag lät honom gå ganska långt i linan innan jag bromsade honom och passivt inväntade att han skulle koppla på nosen igen och hitta tillbaka till spåret. Vinden borde inte ha påverket märkbart här eftersom detta var den enda delen av spåret där vi låg i medvind. När han väl hittade tillbaka så tog han sista sträckan utan problem. Heja hunden! :)


De gula pilarna är ett försök till att komma ihåg ungefärlig vindriktning i olika delar av spåret...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0