Vi är iakttagna...

...av massor av massor med tomtar som kikar fram från var och varannan hylla i vårt hem. Så man kommer inte undan med någonting nuförtiden....allt man gör iaktas, begrundas och bedöms. Från en tomtes perspektiv. Så vill man ha några julklappar i år är det bäst att man håller sig snäll när man hälsar på hos oss här på Hemmansgatan...FÖR TOMTEN SER! ;o)

Men vart är snön? Suck, jag som älskar snöööööööö! (Kvande, är det du som kastat regn- och plusgraderförbannelsen över vår jord? Jag råkar ju veta att du inte är speciellt förtjust i snö....). ;o)
Enligt Norran imorse så skulle det tydligen fortsätta så här åtminstonde i tio dagar till. Suck......jaja. Vad är väl en jul med snö...

Snön kommer nog tillbaka, kan inte minnas att den någonsin har svikit mig så att jag inte fått fira en vit julafton i alla fall!

Men nu bär det snart av till dojon, igen....... Bläääää! Jag vill just nu kräkas över allt som heter jutsu. Är less, less, less...... Men snart är denna tokintensiva träningsperiod över, bara en vecka och ett par dagar kvar nu till graderingen! Som vi alla ska klara med glans!

Till sist:

Mer julmys till folket!


Jag trillade nästan dit idag...

Jo det är sant, jag lyssnade nästan på julmusik idag, trots att jag lovat mig själv att jag skulle vänta åtminstonde tills skyltsöndag. Jag var så nära att jag till och med hade lagt i CD-skivan i spelaren, men jag lyckades stoppa mig själv. Med lite karaktär sa jag åt mig själv att det är för tidigt, och att jag MÅSTE vänta till på söndag... (eller i allafall till på lördag, vilket som nu kommer först).

För till helgen så är det nämligen dags för julestök på Hemmansgatan 276, då ska tomtarna fram, julmusiken spelas och ljusen tändas. Skulle gärna vilja klä granen också, med mitt nya fina julgranspynt, men där sätter mina traditioner stopp. Inte förrän kvällen före julafton! Men jag tillåter mig själv att ta fram pyntet ibland och titta lite.... ; )

Jag har faktiskt börjat med julbaket litegrann, massor av havreflarn har jag bakat idag! Mums!

Och Kvande, det är skönt att det i alla fall finns några saker med julen som du uppskattar. Jag vet, om du skaffar dig ett litet garage till din lilla bil, så behöver du inte bli påmind om att bilen är översnöad när du lyssnar (eller rättare sagt om du skulle råka bli tvingad att lyssna) på julmusik. Du skulle också bara kunna skaffa en presenning, eller hette det PRÄSÄNNING Jocke(?), som du bara kan dra av med snö och allt. =) Sådär, några stilla tips så att julefriden får sänka sig även över dig Kvande...

Nu ska jag nog göra mig en liten lasagne. Nej vänta nu...Johan ska ju äta också så det måste nog bli en stor...
 

Hemma igen...

...efter mitt fjärde Norrlandsläger. Sammanfattningsvis ett lika roligt läger som tidigare år med många intressanta instruktörer. Jag önskar dock att jag hade kunnat vara med på fler träningspass, men när den onda ryggen talar....då lyssnar man. Speciellt om man behagar gradera till det fula bruna bältet om...aaaaahhhh....EN MÅNAD!!!!!!!!!
Jaja, för tillfället känner jag mig ganska lugn inför det hela, är bara lite orolig för att ryggen inte hinner bli riktigt bra till provgraderingen som är om...EN VECKA!!!!! Där har panikkänslorna börjat infinna sig.....

Har, hör och häpna, redan packat upp alla mina väskor efter helgens äventyr i Umeå. Det som brukar ta mig nån vecka i vanliga fall. En vecka full av förbannelser över dessa väskor som står mitt i hallen och som man oundvikligen snubblar över varje gång man ska förbi...och en vecka då jag inte hittar några av mina saker eftersom dom ligger nedslängda i väskor. Jajemän, jag är nöjd med mig egen insats! :o)

Sitter just nu och myser med funderingar över vad jag ska ge bort i julklapp i år, tänkte nämligen köpa julklapparna i tid detta år så man kan ta det lugnt sen och bara må gott över att det är jul.

Mamma har nyss varit här och mätat i mina köksfönster. Hon ska nämligen sy upp ett par julgardiner åt oss. Röda och fina med guldänglar på :o) det kommer att bli såååå fint!

Snart kan jag nog inte låta bli att lyssna på lite julmusik, jag ska försöka vänta en liten stund till, försöka! ;-)

Nästa helg ska vi nog kanske hämta hem en fin julgran också....våran allra första egna julgran. Längtar!

Försjunker nu i mitt julklappsfunderande igen.... 

RSS 2.0