Online igen...

Barnsommarlägercirkusen har dragit vidare söderut igen och jag börjar sakta men säkert att återvända till den normala vardagslunken.

Dagarna före barnens ankomst var helt galna och jag drog verkeligen en lättnadens suck när barnen till slut anlände och min inblandning i lägret förvandlades från delaktig i planeringsgruppen till gruppledare. Då kan man liksom slappna av lite och bara koncentrera sig på att inte tappa bort några barn. Jag har blivit riktigt duktig på att räkna barn, rutin! :)

Lägrets kommentar fälldes nog ganska unisont av våra småknattar på lägret som häpna utbrast "Döden dog" under äventyrsstigen där en av utmaningarna var att spela kort mot döden. Jaaa, lite konstigt var det allt.

Lägerdagarna var minst sagt intensiva och i stort nästan sömnlösa. Puh, när barnen till slut åkte hem och allt blev tyst så brast verkligen allt. Oj så trött man var, och oj så vi skrattade. Till och med när vi inte lyckades rymma all packning skrattade vi, till och med när vi låste ut oss själva från skolbyggnaden där alla våra grejer fanns skrattade vi. Ja, det är en liten cirkus. En rolig cirkus. Full av clowner, jutsuclowner! :)

Men nu börjar man som sagt ha sovit igen en liten del av den sömn man gått miste om så verkligheten börjar sakta men säkert att klarna.

Jag hoppas att ni alla haft en bra midsommarafton, själv har jag roat mig med att försöka få mina norska vänner på jobbet att förstå att ja, allt är stängt i sverige dag före röd dag. Dom har lite problem att förstå detta...

Kram till världen

Jag checkar ut...

...från omvärlden och checkar in i Barnsommarlägervärlden.

Barnsommarlägercirkusen rullar igen vilket innebär att här kommer ni inte att höra mer från mig förrän i slutet på nästa vecka! Och då ska jag sova en hel del, så räkna inte ens med det!

:)

Världen är överbefolkad med idioter...

Detta faktum ter sig mer och mer klart för var dag som går.

Igårkväll när jag och Johan återvände hem efter att ha firat våra syskon på deras studentdag var området till brädden fyllt av idioter. Vi skulle just till att ställa in min cykel i cykelförrådet när det small till utav bara h******, vi lyckades lokalisera ljudet och konstatera att det rörde sig om kastade glasflaskor inte så långt bort. Helt plötsligt befinner vi oss mitt i ett stenregn, då är det alltså några jubelidioter som står och kastar sten, notera STEN (inte smågrus) mot vårat hus. Hur dum i huvet får man egentligen vara? Det är bara ett under att dom inte kraschade en ruta eller rent av träffade nån av oss då vi hastigt sökte skydd inomhus. Hur kan man ens bara komma på tanken? Åhhh, jag blir så arg på dessa idioter som befolkar världen. IDIOTER!

Sen så har vi chefer som beviljat semester för att sedan dra tillbaka den bara en vecka i förväg, fattar inte såna chefer att anledningen till att man tagit semester under två dagar är för att man behöver vara ledig av någon särskilld anledning? Planer som kan vara svåra att ändra på när semestern väl beviljats och man förmodligen bokat in dessa planer som föranledde semesteransökningen? Åhhhh, frustrerande. Kan dom verkligen göra så?

Kanske ens egen schemaläggning inte är så dum då i alla fall, ledig betyder för det mesta ledig. Speciellt om man bokat in sig på något som inte går att avboka.

Åhhhh, frustrerande.

Ja som sagt, världen är full av idioter....

Varsågod Micke, precis ett sådant inlägg som du gillar va? ;)

Oh juvliga sommar...

...hmm, hur staas egentligen juvligt? DEt där såg inte rätt ut men för stunden kan jag för mitt liv inte komma på hur man annars skulle stava det. Djuvligt? Hjuvligt? Nej, inget verkar rätt...

Men sommaren är i alla fall juvligt (hur än det nu stavas). Jag njuter och inbillar mig att det är semester, vilket lär kännas surt klockan fem ikäll då jag förväntas infinna mig på jobbet i en kostym som är alldeles för varm för dagens nästan 30 grader i skuggan. Puh.

Men liksom förra året (då jag uppnådde gott resultat) har jag bestämt mig för att inte klaga över värmen...Jag ska njuta och ladda upp solreserverna som jag så väl kommer att behöva när väl höstmörkret sänker sig över kalla norden igen! Det känns så avlägset. :)

Dagen har än så länge vart hyfsat produktiv. Jag steg upp i tid och tvättade lite, släppte in en stackars vägarbetare i tvättstugan så att han kunde få fylla sin tomma vattenflaska, planterade smultron på balkongen, städade toaletten och snabbdammsög lägenheten. Allt detta har jag alltså lyckats med i denna värme :) Duktig jag!

Snart kommer Johan hem ifrån jobbet och då ska vi nog äta lite melon och skruva upp hyllar Molger som jag köpte på IKEA! :)

Väntar...

...på att nagellacket ska torka. Roar mig under tiden med att blogga.

Helgen har varit fantastisk, jag, Johan, Micke och Linda konstaterade ganska snart att vi nästan var de enda som var hemma över helgen (Sandra och Mårten har flytt en vecka till skåne, Jocke och Kvande har roat sig med att svettas inför RGK - Grattis Kvanden och Tess!) så vi har spenderat helgen tillsammans!

Fredagskvällen skulle ha spenderats på Olearys för att se EM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark men där var det fullsatt så vi traskade vidare och hamnade på Old Williams istället. Matchen avnjöts över snygga drinkar och med trevligt sällskap. Biljard var också ett nöje för kvällen...som säkert hade varit riktigt riktigt roligt om det inte varit för idioten till fyllo (som förövrigt också kan läsas mer om på Lindas blogg) som släppte ur sig den ena mansgrisiga kommentaren efter den andra. Kontentan var i allafall att jag och Linda skulle sluta "hålla upp bordet" eftersom vi tygligen inte var tillräkligt duktiga för att få spela enligt honom. Är det alltså ett krav att man ska ara duktig för att få spela? Vad hände med att spela för att det är roligt? Tack dock till hans lika fulla men dock trevliga kamrater som hjälpte oss att täppa igen käften på surfyllot. Tur att det finns trevliga prickar också! :)

Fredagkvällen avslutades sen på Olearys där vi träffade Toll i dörren! Trevligt! Nån kille som kände Micke ville för sitt liv inte förstå varför Linda var tillsammans med Jocke (istället för honom då förståss...) och vi skrattade gott när Linda metodiskt fick förklara...hihi.

Lördag....hmmm....oj, jag kommer inte ihåg....jo men just ja; solig terminsavslutning med jutsubarnen våra i Erikslidsbacken, säkert 25 grader och vi vuxna njöt i solen medan barnen roade sig själva med att grilla korv, jaga iglar i dammen och kasta amerikansk fotboll. Micke hade som vanligt sin findyra kamera med sig och jag ser fram emot att se bilderna! :)

Så kom söndagen och jag, Johan och Micke spelade discgolf och åt glass i Bergsbyn. Både och med hyfsat resultat! :) Sedan blev det sol på Lindas balkong samt "Hitch" på TV1000. Massor av godis trycktes ned och så var helgen över för de flesta, dock inte för Linda som har semester och för mig som är ledig idag! Hurra!

Nu har nog mitt nagellack torkat, så nu bär det av till mor min för att låna tvättmaskinen och sedan vidare in på staden för att inhandla balsam, schampo, solskyddskräm, efter-sol samt smultronplantor till balkongen!

Kramar till världen och några extra till Kvanden och Tess, som sagt: BRA JOBBAT!

Hurra hurra Hurra vilken bra da´....

Dagen började tidigt och fåglarna kvittrade i solskenet. Vilket lyft för "stiga-upp-tidigt-på-morgonen-själen" det är när ljuset återvänder till vår del av jordklotet. :) Det är inte på långa vägar lika jobbigt som på vintern, mörker och 20 minusgrader är inte upplyftande klockan halv fem på morgonen....

Hade en helt ok dag på jobbet, lagomt att göra, fick ordning på en del som vart i oordning samt slutade TIDIGT! När hände det sist? :) Gick hem klockan två, vågade inte tro att det var sant förrän jag stod ute på parkeringen med bilnyckeln i högsta hugg! :) Lycka.

Susade hem med Audiblixten (som för övrigt är behov av tvätt, någon frivillig?) och där väntade min nymonterade bokhylla som införskaffades på IKEA i Haparanda i tisdags (återkommer till denna resa...)! Mina böcker har nu ett hem, till slut! Efter att ha levt i lådor bakom soffan sedan vi flyttade in, vilket är över ett år sedan...dom tittade på mig lite förebrående innan de hoppade upp ur lådan för att inta sina nya platser i bokhyllan FLÄRKE. :) Dom förlåter mig nog tids nog...

Ja, IKEA var det ju! Var med min mor, min moster Maj och Majs svägerska Kristina på IKEA i Haparanda i tisdags! Ett litet shoppingäventyr i miniatyr som startade redan klockan 06.15 hemma i min säng med att jag försov mig! Jag som typ aldrig försover mig, och så försover jag mig den dag när jag ska på IKEA av alla dagar...Jaja, Johan jagade upp mig ur sängen och lilla fina Audin tog oss till Piteå, där vi sadlade om till en något rymligare Citroën samtidigt som vi hämtade upp Maj och Kristina. Efter vägen fikade vi (såklart...) och sista milen var vi i ett IKEA-extas! Härliga tider.

Maj öppnade starkt med att plocka på sig en katalog på finska, och inbillade sig att jag skulle kunna hjälpa henne hitta något i den. 6 timmar, fulla kundvagnar, och många kronor senare var vi ute! VÄl ute fikade vi med Jenny och Kenneth som handlat till jobbet. Det blev dyrare för dom än för mig...

Jag höll mig nästan till budget, några hundringar mer bara....godkänt resultat för en IKEA-resa.

Har nu packat upp alla sakerna och konstaterat att det ändå var några grejer som jag glömde köpa...en anledning att snart åka dit igen! :)

Jag ber om ursäkt för eventuella felstavningar i detta inlägg, är lagomt frukosttrött nu och orkar inte läsa igenom och redigera. :)

Nu blir det middag hos svärföräldrarna!

RSS 2.0