Jobbhelgen rycker allt närmre...

Jag åt glass med Johan idag på hans lunchrast, det var trevligt! Det är en sak som jag saknar med mitt jobb faktiskt, att kunna sitta ute i solen och njuta under rasterna, att ha en riktig rast då man faktiskt kan lämna arbetsplatsen för en stund, äta ute eller bara ta en liten promenad i vårvädret. Jaja, men vad är väl en bal på slottet??

Ska i allafall snart iväg och jobba, har jobbarhelg i helgen! Så nu ska jag jobba fredag-torsdag utan ledighet! Men sen blir det långledigt över påskhelgen! :) Det ska bli riktigt riktigt skönt faktiskt! Förhoppningsvis kommer vi oss iväg från stan litegrann iallafall. Må solen lysa över oss :)

Vi tvättade och städade förövrigt bilen igår, och hej bara....plötsligt kan man se vilken färg bilen verkligen har! :) Det tragiska ar bara att den var så skitig innan så den behöver tvättas en gång till för att blir riktigt ren.Johan skulle visst göra det till helgen, och vaxa också. då blir bilen glad! = )
Men vilken tid det tog att städa insidan, det var dammigt! Huschamej, och ratten var nog skitigast av allt! Folk som är rädda för bakterier och smuts borde nog inte köra bil. Skitig var ordet! Men det är väl klart, ratten kanske inte är det första man får för sig att rengöra när det kommer till bilen.

Jag var dessutom på yoga igår...veckostädning av själen! =) Härligt, har sovit som en prinsessa i natt!

Jaja, nu ska jag nog gå och packa mina jobbargrejer. Speciellt viktigt denna helg blir det med en långärmad skjorta, Kvanden satte några rediga gedan juji uke i onsdags. Resultatet är ett vackert blåmärke tvärsöver underarmen! Det ska synas att man tränar jutsu! :) (Men däremot kanske inte gästerna på jobbet vill se det, så för deras skulle tar jag långärmat i helgen!) :)

Ha en skön helg!


En mycket bättre dag idag...

...jag mår bra i magen igen, solen skiner, jag är ledig från jobbet! Ja idag är en typiskt bra dag! :)

Det känns skönt att vara tillbaka i positiv sinnesstämmning, till skillnad från gårdagen. I slutändan jobbade jag till klockan 2 i alla fall och spenderade resterande del av dagen under en filt på soffan tillsammans med världens bästa älskling. Båda två sov dock större delen av tiden....!

Men som sagt, idag är en bra dag! :)


image14

http://www.frogview.com/

Jag tycker synd om mej...

Vaknade, eller vaknade och vaknade, jag vet inte säkert om jag ens hade sovit.... Men iallafall vid halv 4 i natt var jag mer sjuk än frisk. Betydligt mer sjuk än frisk. Sitter dock på jobbet nu i alla fall.... vilket jag kanske inte borde men det är så himla svårt att övertala någon om att de ska hoppa in och jobba för en kl. 06.00 på en söndag morgon.

Min plan är nu att försöka ringa in någon som kan komma och lösa av mig under dagen! Hoppas!
upptäckte till min förskräckelse att någon dessutom tyckte att det var en bra ide att jag skulle jobba till klockan 17.00 idag, JAG HÅLLER INTE MED! Åh, måste göra något åt detta där! Åsen måste jag fixa nån som tar mina barn idag, för så fort jag bara tar mig hem så ska jag SOVA! Sova igen alla de timmar jag var sjuk i natt, vilket var de flesta efter att jag kom hem.

Mådde helt ok när jag återvände hem från 103årsfesten vid 1-tiden i natt, men när jag legat en stund började jag få hjärtklappning, frossa och andra otrevliga symptom. 

Nej usch, jag ber om ursäkt för mitt gnäll. Men idag är en sån dag då jag tycker synd om mej.

Festen igår var dock jättetrevlig, trevligt och roligt folk, lagom många, trevlig och MYCKET ren lägenhet att festa i...Ja! Bra helt enkelt. Det gör vi om, en dag då jag inte ska jobba dagen efter! =)

Nu ska jag fortsätta försöka lösa min jobbsituation!


Roliga ord...

...är alltid upplyftande och roliga på alla de sätt och vis. Dagens roliga ord är en gammal klassiker rån Björn Hallstigs tävlingsträning för ett par år sen.

PUTTIFRÅNKORV.

Hihi, det är ett roligt ord från början till slut.

Tar tacksamt emot fler roliga ord...dom kan lyfta även de tyngsta dagar.

Till helgen (ungefär här börjar min blogginspiration ta slut för nu och jag tar till det gamla slitna "till helgen...") blir det då hejdundrande födelsedagsfest för Jocke, Johan, Micke och Sandra som i nämnd ordning fyllt år. Midsommarbarn.

Stackars Linda och Jocke dock som måste vakna i dagen-efter-festen-lägenheten. Husch.... Men av vänlighet och nåd ska Sandra inhandla plastmuggar så att det inte blir så mycket disk. På tal om att införskaffa saker, jag måste påminna Johan om att han ska köpa chips och dip *skriver en andlig kom-ihåg-lapp* Alternativt kan jag ju också påminna honom på momangen och direkten, så har jag det gjort!

Glöm nu inte att ställa om klockan på, ehh....söndag? natten mot söndag kanske det är. Oj detta var ett ämne jag behöver söka upplysning i, ska ju nämligen jobba på söndag och det är ju bra om mina gäster får sin frukost i tid, och det hänger ju litegrann på detta med huruvida klockan skall ställas, om den ska ställas fram eller bak och om den överhuvudtaget ska ställas...Hmmmm. Ja det bästa vore ju om jag helt sonika kunde skita i att ställa om den, för ska den ställas om så kanske jag förlorar en timme sömn...Inte bra!

Nu återgår jag till....ehh, det jag gjorde tidigare. "Inte mycket", för att citera Johan!

Garderobsrensning.

Jag har hela dagen, nej vänta nu, i flera veckor.....okej i flera månader nu gruvat mig för att rensa garderoben. Varför vet jag inte. Kanske för att jag visste hur mycket jag hade liggandes där som jag behållit "för att jag brukade tycka om det, förut". Vad nu det är för anledning att behålla ett klädesplagg.

Men nu är det i alla fall gjort! Till slut.... Puh!

image12
Högen som blev kvar...

image13
... och högen som ska slängas.

Och ja, jag är medveten om att högen som ska vara kvar är större än den som ska slängas, men till mitt försvar vill jag säga att jag är ganska säker på att jag gjorde en rensing light när jag flyttade sist, så detta är vad som blev kvar då, men som förmodligen redan då var i behov av att slängas. Uppenbarligen, eftersom det inte använts de senaste åren i alla fall.

Jag gjorde också en liten iakttagelse under mitt klädrensande, jag har typ inga kläder. Kanske inte heller så konstigt eftersom kläder aldrig varit en sån sak jag prioriterat i min budget. Hmm, det kanske är dags nu. Denna månad är väl så god som någon, speciellt med tanke på lönespecen jag tidigare jublat över! :) Jag tror att jag behöver hjälp....

Min garderob består numera av, ett eller kanske två par byxor som jag vill ha, ett par toppar som jag tycker jättemycket om, ett fåtal tröjor som är något att ha, en superfin bikini som med tanke på priset förhoppningsvis håller länge än, några fina sommarkjolar, ett par fina nattlinnen och....ja, det var nog det. kläder man bara har hemma när man är sjuk, eller kläder som man bara har under ytterkläderna när man åker slalom räknas inte.

HJÄLP!
P.S. Kan också behöva hjälp med att säga åt min blogg att låta mig göra texten högerjusterad igen, den vägrar!

Vår i luften...

...vilket i vanlig ordning resulterar i rinnande näsa, svidande ögon samt huvudvärk. Visst är det härligt med vår? :) Sanningen är den att jag älskar våren, så jag försöker att ignorera vårens symtom in i det längsta, med blandat resultat. Däremot blev jag lite förvånad över att min reaktion kom såhär tidigt....men då kanske jag har det bortgjort och bara kan njuta resten av våren?!

Och vår betyder ju att sommaren, semestern och BSLNorr är på väg, vilket jag verkligen ser fram emot! Jag hoppas på en riktig toppensommar, vilket förmodligen kommer att innebära att jag blir besviken. Jag skall försöka att sluta förvänta mig stordåd av sommaren som kommer, för om jag inte förväntar mig något så kan jag ju inte bli besviken. Det är nog receptet för en lyckad sommar.

image10
Falkan sommaren 2006. Vackert!

Fick för övrigt glada nyheter i mailboxen idag....lönespecen! = ) Alltid trevligt, somliga gånger lite extra trevligt, och denna gång var en sådan gång = ) Ett antal kronor fler än vad jag hade väntat mig blev det =) Trevligt, mycket trevligt!

Trots allt...

...och efter många om och men samt uppfinningsrika omvägar så blev i alla fall lägenheten städad. Men det krävdes att Johan kom hem och sparkade igång mig med lite städhjälp medan maten puttrade på spisen. Oj, vad husligt det lät...hihi.

Det här med bloggande har ju blitt ännu roligare nu när jag har lyckats fundera ut hur jag ska bära mig åt för att kunna lägga in fina bilder. :)

Träffade en gammal vän, och då menar jag inte gammal som i åldring utan gammal som i att vi inte har träffats på alldeles alldeles för länge, på msn ikväll. Det fick mig att fundera över tider som varit och gamla minnen. Jag tänker tillbaka på alla frusna mornar då jag och Bea gick till skolan tillsammans under högstadiet, all bussresor till och från skolan. Alla timmar vi suktade efter den kille som råkade vara snyggast just då...  Alla bryderier kring de problem som just då var världens största. Alla timmar vi lyssnade på Westlife, tittade på Dawsons Creek och funderade över vad framtiden skulle bära med sig för oss. "Den som söker han finner" blev vårt motto i vår jakt på den perfekta pojkvännen.

Över msn suckade jag och Bea över hur fort tiden går, vi kom tillsammans fram till att Bea faktiskt hann träffa Ebba när hon var alldeles nyfödd men att hon flyttade till Bålsta väldigt snart efter det, och det betyder att det faktiskt är 5 år sedan nu... Vad tiden rusar fram i en rasande fart! Man får bara  hoppas att man aldrig blir gammal av den sorten att man glömmer det som varit och inte längre kan se tillbaka på alla dom där goda stunderna.


I andan av goda minnen lägger jag in några bilder som visar just goda minnen! :)

image4
En av många basketmatcher på kanalskolans basketplan sommaren 2005.

image6
Mys i myggskogen, BSLNorr 2006

image8
Johan och Jocke brottas, mellan sängarna på Hotell Royal, Umeå.

image9
Sandra och Jocke mufflar i Linköping 2005, trots datumet på bilden.

Ja det va några roliga minnen, fler kommer säkert! =)

Tänk så många saker som är roligare än att...

...städa!

Som att läsa andras bloggar, skriva på sin egen blogg, grädda våfflor, och ungefär allt annat man kan tänkas göra istället. Suck, ja det är en sådan dag, en sådan dag då städning är det tråkigaste, då jag gör allt jag kan för att undvika det.

jaja, jag har ju hela kvällen på mig att komma till skott, för jag antar att Johan kommer att sitta med näsan i teoriböckerna ikväll. Vilket han gör helt rätt i!

Jag har i allafall fått en tråkbra sak gjord idag, jag har diskat, puh vilken tid det tog. Det är helt otroligt vilka diskberg som byggs när någon behagar fylla år. Men nu har den sista av Johans födelsedagsfirare åkt hem, eller egentligen åkte dom i söndags, disken har bara inte hunnits med förrän idag.

Skönt att den stora födelsedagsfesten för Johan, Sandra, Jocke och Micke inte blir här hemma hos oss....puh. Jag hatar nog förmodligen att diska. Eller ogillar det i allafall väldigt mycket!

En annan bra sak jag gjort idag är att boka en plats för mig, min kropp och min själ på yogan på torsdag. Missade förra veckan pga. jobb och jag tänker minsann inte gå miste om denna veckas pass!

Världens bästa brorsdöttrar, Ebba och Moa, var här och hälsade på i söndags. Eller egentligen var dom här för att Johan fyllt år, men eftersom jag också bor här hälsade dom ju på mig också! = )
Söndagens roligaste, ehh, bus (?) stod Moa för, hon satt i vårt kök och drack saft i en rasande takt, så rasande att allt till slut skvätte henne rakt i ansiktet. Maken till förvånad tjej har jag nog aldrig sett. Hihi....

Så nu är hela lägenheten fylld av leksaker och det är en del av den röra som jag borde städa undan medan jag istället sitter här och bloggar!

image2

Ovan ser ni i allafall en bild på stolt faster och en Moa när hon var väldigt liten, numera är hon ganska mycket större och snart 2 år! =) När jag ändå är i farten kan jag ju passa på att efterlysa tröjan som jag har på bilden, den försvann spårlöst för minst ett år sedan, men jag saknar den fortfarande...

Måste ju lägga in en bild på Ebba också...även denna när hon va ganska mycket mindre än nu, på bilden fyllde hon 3 år och till sommaren fyller hon 5!

image3

Jaja, nu kanske jag ska städa lite i alla fall...Kanske! :)

Årsmöte och skidkul...

Klubbens årsmöte klarades av i lördags eftermiddags och jag måste säga att det gick något smidigare än jag hade förväntat mig. Skönt dock att det är ett år kvar till nästa gång. :) Årsmöte står ju trots allt inte högst upp på kulighetslistan...!

Söndagen spenderades väl i skidbacken i Bygdsiljum, Sandra gjorde en helt hysteriskt kul vurpa i liften och jag, eller rättare sagt mina skidor, fick för sig att bära av rakt ut i skogen. Jag var inte riktigt med på det beslutet!
Och när jag väntade på att Sandra skulle tråkkla sig ut ur skogen fick jag ge en stackars ytlänning en kort lektion i hur man svänger år höger och åt vänster, tror dock inte att han riktigt förstod vad jag sa. Hihi. Han fortsatte i alla fall att ploga sig nedför backen....
Ner kommer man som tur alltid...Även när man av misstag råkar hamna i de svarta backarna, ojojoj. Jag å Sandra såg ut som ett par Stig-Helmers som kom kasandes nedför backen. Det va inte riktigt meningen att hamna i den backen, eller det va väl meningen, men om vi hade vetat att den var sart så hade det inte varit meningen. Ungefär i mitten av backen drog vi slutsatsen att färgen på den backen var lite väl mörk, vilket också liftgumman bekräftade när vi kom ner! För ner kom vi! :) Ja det va en pärs...

Solen strålade iallafall hela dagen och vi njöt för fulla drag...hmm, säger man verkligen så? För fulla drag? eller är det för fulla muggar? Någon som vet?

Nu ska håret tvättas, disken diskas och nudlar köpas! Det blir kyckling&nudelwok till middag ikväll! :)


Men alltså...

...hur är det meningen att jag ska veta vem som ska återkomma om vad när denne någon inte har skrivit vad denne heter???

Är förresten dundersugen på att åka till bygdsiljum på söndag! Nån som är på?

RSS 2.0