Prövning

Idag har lillvovven varit hemma själv, hela dagen. Usch, det var förmodligen jobbigare för mig än för Chapp. Det är en himla tur att Johan har ett riktigt jobb med riktig lunchrast så att han kan åka hem och roa hunden i nästan en timme mitt på dagen.

När jag kom hem från jobbet så blev det en lång promenad uppför berget, och gissa vilka vi träffade? Jo, en liten ekorrefamilj. Man kan verkligen stå och titta på dem hur länge som helst. Till och med Chapp blev less på att titta på ekorrarna som kutade upp och nedför tallen innan jag hade tröttnat. :)

Detta var nog egentligen ett sånt där oengagerat blogginlägg som jag mest skrev för att jag bestämt mig för att berätta om ekorrarna. Men egentligen vore det rätta att inte publicera det alls. Utimellanåt gör man inte nödvändigtvis det som är rätt. :)

Tydligast...

... är jag såhär:

Kickis personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Karriärer som skulle kunna passa Kicki:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Enligt det här testet i alla fall: http://se.41q.com/

Där ser man...trädgårdsmästare? Det hade jag verkligen aldrig kunnat ana. :)

Nu blir det off to cykelaffären. Hade jag lite mer pengar än jag har så skulle jag lätt köpa cykel där ofta bara för att dom är så himla trevliga och kunniga och bra på alla försäljningssätt och vis. Cykel och mopedhandlaren is the place to go! Tydligen har dom bytt namn men det skiter jag i för jag kan ändå inte komma ihåg det...


Har ni tänkt på en sak?

På IKEA ser man aldrig några säkerhetsvakter! Jag har inte träffat en enda en så vitt jag vet. Antingen betyder det att de har så många kameror som man inte ser så att de ser allt i alla fall, eller så är det en av anledningarna till att möblerna är billiga. Dels för att spara på pengarna och därmed på prislappen och dels för att saker och ting inte ska bli lika stöldbegärligt. Jag tror jag har klurat ut detta. :)

Här kommer en lista jag snott från Sandra.

1. Var är din mobiltelefon? Borta... 
2. Var är din (o-)äkta hälft? Skogen
3. Ditt hår? Svans
4. Din mamma? Bäst
5. Din pappa? Frånvarande
6. Det bästa du vet? Mys
7. Din dröm inatt? Bortglömd
8. Din dröm/ditt mål? Framgång
9. Rummet du är i? Vardagsrummet
10. Din hobby? Pyssel
11. Din skräck? Panik
12. Var vill du vara om 6 år? I mitt alldeles egna hus
13. Var var du igår kväll? Skogen
14. Vad du inte är? Långsint
15. En sak du önskar dig? Pysselrum
16. Var du växte upp? Kåge
19. Det sista du gjorde? Räkningsbetalande
20. Dina kläder? Jeans&Huvtröja
21. Din TV?
22. Ditt/dina husdjur? Lillvovve 
23. Din dator? Bärbar och snabb
24. Ditt humör? Skiftande
25. Saknar någon? För många
26. Din bil? RacerSaab
27. Något du inte har på dig? Skor
28. Favoritaffär? Scrapaddicted.se
29. Din sommar? Sorglig
30. Älskar någon? Många
31. Favoritfärg? Lila
32. När skrattade du senast?  Nyss
33. När grät du senast? Häromdan...

Oväntat möte

Idag var det hustittardags igen, denna gång i Kåge...närmare bestämt på Ön. Huset var väl lite gulligt men inte mycket mer än så. Det var litet, slitet, omodernt, trångt och takhöjden var inte av Johanmått. Till och med trappen till övreplan var för smal för Johan, där den svängde kunde han knappt gå med full axelbredd... hihi.

Men till det oväntade mötet, när vi klev ut ur bilen utanför det ovan nämnda huset så vem står då där om inte ToffelJohan? Som förövrigt inte längre är ToffelJohan utan snarare BarfotaJohan. Det är tydligen en egenskap han förvärvat i Nya Zeeland.
Hans pappa tittade tydligen på huset och Johan hängde mest på. Det var kul att träffa honom i alla fall och glädjande nog verkar det som att han tänker hjälpa till lite på mattan under hösten. Hurra!

Nu ska jag mysa med sambon i soffan och sen ska vi sova lite tidigare än normalt. Vem vet, kanske kommer man isäng före kl. 23??? :)

Väderprognos

På norrans framsida imorse skulle det bli lika delar sol och moln. Hmm. Vart håller solen hus? På min baksida är den då inte i alla fall. Där är det regn och massor av moln... Det sa väderprognosen ingenting om.

För övrigt består mitt liv just nu av hundvaktsbekymmer. Ingen sa att det skulle vara lätt att ha hund och jobba samtidigt. Just nu önskar jag mig en massa miljoner så kan jag bli hemmafru och ägna mig åt hunduppfostran, alternativt en fantastisk dagmatte eller daghusse som skulle uppskatta lite sällskap och motion utimellanåt. Nån som känner någon? Eller kanske nån har nån överbliven miljon eller tvåp att skänka bort? :)

På dagens schema står det att jag ska ringa till facket samt skicka brev till alla barn. I övrigt så vore det ett plus om jag hann med lite städning men jag skulle tro, baserat på dagens humör, att detta inte blir av. Disken och den rena tvätten får förmodligen också vara. Kanske tar jag lite födelsedagspengar och åker till pysselaffären istället. Det borde kunna muntra upp mig lite! :)

På TV just nu argumenterar tre engagerade arkeologer över huruvuda det de har hittat är rektangulärt eller ovalt. Herregud. Jag trodde att såna var högutbildade, vilket torde innebära att de skulle veta skillnaden mellan rektangulärt och ovalt. Jaja.
Det är verkligen en samling exentriker (stavas det så?) som är med i den här arkeologserien på kanal nio. Mycket intressant skara människor. Och sen mitt i alltihop dyker det upp någon som är nästintill samlad och verklighetsförankrad...hur hamnade dom där?

Jaja. Vidare med dagen!


Bollbetraktelser

Idag gör vi som Ceasar. Eller vi kastar i alla fall boll som Ceaser, med en slunga. Bollen flyger låååååångt! Nästan lite för långt för lillvovven Man får passa sig så man inte slungar iväg för mycket för då hinner han glömma bort vad det var han jagade efter innan han är framme.

Idag var så OS till slut över och jag kan konstatera att jag missat precis alltihop. Eller missat och missat. Snarare inte brytt mig om att se. Jag tror att det var någon slags tyst protest mot Kinas hantering av de mänskliga rättigheterna. Jag ser istället fram emot OS i min favoritstad, London. Det blir grejjer det!


Fishund

En av baksidorna med hundlivet är definitivt hundfisar som går till världshistorien.

Jag tror att vårt lilla mystroll har ätit något som inte var helt ätbart för det blåser typ orkan här idag. Hundfisorkan. Jocke; vi snackar inte bara en död iller här utan minst två eller tre.

Nu ska jag snart packa ihop mig och åka till jobbet där chefen tydligen anser att vi ska jobba gratis. Suck. Ska detta aldrig ta slut?

Jag väntar just nu med spänning på besked ang. ett jobb jag har sökt. Man får väl hålla tummarna men tyvärr är nog chansen liten. Men någon dag ska väl lyckan vända...?


Overtime

Idag blev det overtime på jobbet. Imorrn blir det beforetime eller vad man ska kalla det. Jag ska börja klockan 05.00 istället för det vanliga  06.30 på söndagar. Jävla skit.

Idag var en såndar vansinnig dag på jobbet som aldrig tycks ta slut... ni vet man gör hur mycket som helst och ändå så tar det aldrig slut. Man tvingas lämna över uppgifter till kvällspersonalen som också har alldeles för mycket att göra redan. Och detta trots att man jobbar över flera timmar....
Men nu är arbetsdagen i alla fall slut för min del. Stackars kvällspersonalen.

På programmet står nu middag, mys i soffan, lite hundträning och en lång kvällspromenad. Sen några timmars sömn och sen jobb imorgon tidigt.

Livskvalitét

Morgonpromenad i en solig och lagom varm skog. Det är härligt att ha hund! :)

Tandlossning

Detta med tandlossning kan drabba en på olika sätt. Mig drabbade det på ett högst påtagligt sätt i natt då jag kom hem från jobbet.

Intet ont anandes gick jag barfota fram i vardagsrummet då målet var att hämta min kudde som låg på soffan efter morgonens fruktlösa försök att få sova lite efter att Johan åkt till jobbet. Dock drabbades den lilla hunden av separationsångest (?) och vägrade stilla sig.
Tillbaka till saken. Lampan vvar släckt och lägenheten var mörk som natten. Plötsligt skär smärtan till under min häl, som tur var hann jag inte riktigt trampa ner ordentligt. Döm av min förvåning när jag tänder lampan och konstaterar  att jag har trampat på en vass liten avbruten tand. Eller typ en halv avbruten tand. Taggig och vass på alla de håll och kanter.

Jag undrar vart resten av denna tand är? Ligger den och väntar någonstans på att bli trampad på? Har hundstackarn svalt den? Sitter den fortfarande kvar i munnen på Chapp? Måste undersökas!

Man kanske skulle dressera det lilla underverket till att städa upp efter sig och inte drälla sina tänder överallt. :) Eller så kan man ju förståss städa lite oftare för att undvika incidenter likt den ovan.

Skithund 2

Varning för äckligheter.

Varför varför varför kan folk inte plocka upp efter sina hundar när dom bajsar MITT PÅ STIGEN? Särskilt när hunden behagade vara lite lös i magen...... Ahhhhh!

Jag blir tokig! Chapp hittade en fin hög mitt på stigen som var rykande färsk och som passade alldeles förträffligt till att rulla sig i. Behöver jag säga annat än att det blev raka spåret till badkaret?

Jag hatar BAJS! I alla fall i min hunds päls!

Det är härligt att ha hund. Nästan varje dag. :)

The weekend

Denna helg har hittentills mestadels spenderats i köket. Johans föräldrar och hans farmor och bror, min mamma och Jörgen samt min yngsta bror bjöds på kycklingpaj med vitlök i fredags. Den var mumsig värre, faktiskt så god så ni borde få receptet!

Kycklingpaj m vitlök
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella

Fyllning
50 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 krm rosmarin
100 g färsk parmesanost (2,5 dl)
350 g grillat kycklingkött
3 ägg
1 3/4 dl kesella
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare i
och kör till en deg.
2. Tryck ut degen jämt i botten och upp på kanterna av pajformen (ca. 21 cm i diameter). Ställ formen i kylen ca. 30  minuter.
3. Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten i ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Finhacka vitlök, rosmarin och riv parmesanosten grovt. Skär kycklingen i bitar och blanda alltsammans i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem,
5. Lägg blandningen i formen med pajdegen.
6. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll det över fyllningen.
7. Grädda i nedre delan av ugnen i ca. 40 minuter. Låt pajen vila ca. 10 minuter innan serveringen. Servera tillsammans med en god kall sås och en grönsallad.



Igår förmiddag roade vi oss med att baka och sen bjöds det på storfika för familjen. Och sen blev det hundvakt och middag på Viking. Mums! :)

Nu bär det snart iväg till Byske för att roa hundar! :)


Världens bästa IKEA

I lördags packade en otippad samling kvinnor in sig i en racerSAAB och gav sig iväg till Haparanda. Det var jag, min mor, min brors sambo och min chef. En resa så fylld av skratt och trevligheter är sällsynt. Vi hade verkligen sjukt kul, från start till mål.

Mest roligt hade vi nog när det kom till att packa in oss i bilen igen för att åka hem.  När vi först började packa in oss i bilen så var samtliga förvånade över hur lätt det hade gått. Tills vi vände oss om och upptäckte de fyra kassar som vi ännu inte hade packat in. Det fanns alltså en hel kundvagn till med grejer som liksom hade gömt sig. Så det var bara att packa ur och börja om för att få plats för mer.
Vi kan konstatera att jag som körde var den enda som satt bra på hemresan. Det var saker överallt. fulla skuffen, halva baksätet, på golven.... Ja överallt. Mamma och Linda hade till och med en tavla ovanför sina huvuden i baksätet. :)

Sikten bakåt  var lika med noll och när polisen låg bakom oss en bit utanför Haparanda var jag mycket glad åt våra tonade rutor. :)

Väl hemma var det direkt isäng och sen upp för tidigt jobb dagen efter. Jag var tröttare än tröttast och ögonen gick i kors... Dagen efter var en pärs men det var så värt det. Det gör vi om! :)

Jag ska fixa in lite bilder från inpackningen... jag måste bara klura ut hur. Och just nu måste jag iväg för tandläkaren har tänkt laga mina tänder idag. Suck. Massor av pengar kommer han säkert att vilja ha också...

Tjing pling som Johan skulle ha sagt! :)

RSS 2.0