Varför raketer?

Nu med mitt nya hundliv är detta en mycket aktuell fråga.

Jag kan faktiskt bara komma på negativa saker med raketerna.

De är för det första fruktansvärt dyra.
De skitar ner.
De skrämmer djur.
De skrämmer personer som lider men efter att ha drabbats av krig eller annan olycka.
Oftast fryser man arslet av sig under tiden man beskådar dessa himlafenomen.
Folk skadar sig och till och med dör.
Folk blir hörselskadade.
Hus brinner.

Det enda positiva jag kommer på är att de är fina. Ibland.

Ja, jag håller just nu tummarna för att lillvovven ska klara av det bra och att smällardagar inte ska bli en plåga i framtiden.

Gott nytt år på er!


Idag träffade Johan tomten...

...och tänka sig. I han säck hittade vi en sån här:Men jag är inte säker på att det verkligen var den riktiga tomten. Han ville nämligen ha  ganska många pengar av Johan för att lämna ifrån sig paketet. Hmm.

Äntligen!

Det var riktigt, riktigt länge sedan sist jag scrappade på riktigt. December  månad är ju fullproppad med julkortsmakeri och paketinslagning och julklappsetiketter så det får ju helt enkelt inte plats något mer.

Men nu, äntligen, har jag scrappat igen! Jag hade valt ut ett knasroligt foto på sambons pappa från början av 90-talet. Det måste ses för att uppskattas, men föreställ dig dåtidens slalomutrustning i ett härligt matchat sammanhang. :)

Jag konstaterade att jag är en långsam scrappare, en LO tar lätt en hel kväll. Men det görs med nogsam (är det verkligen ett ord?) eftertanke och känsla...

Jag har planer på att lära mig Photoshop så att jag kan redigera mina alster så de blir i publiceringsbart skick men till dess sparar jag alla LO´s... däremot tänker jag bjuda på några av favoriterna bland årets skapade julkort. I dåligt fotograferat skick, men ni får hålla till godo!För den där sista får ni sno lite på huvudet. Lite basic-kunskaper i photoshop ska säkert kunna fixa det där. :) En annan sorts dag kommer det fler bilder på årets julkort!

Nu återgår jag till den "rafflande" countrygalan på SVT. :)

Saker jag glömde...

...att jag önskade mig i julklapp.

Isbroddar
Silhuettsax

Jag får helt enkelt köpa dessa saker till mig själv i efterhand istället! :)

Julklapp till oss själva (mest mig...)


Den har en massa funktioner som är jättebra att ha och som jag förstår, sen har den även jättemånga funktioner som säkert är bra på något men som jag inte alls förstår mig på. :)
Johan tänker visst köpa en ny TV i julklapp till sig själv.
GOD JUL på oss. :)

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Ibland tycker man att allt är så bra planerat så att man nästan kan känna på sig att käpparna lurar runt hörnet för att ställa till det för en.

I år skulle vi äta jullunch hos min mamma på julafton, denna punkt på programmet klarades av med glans. Sedan sattes den första käppen i hjulet. Lilla brorsdottern hade magsjuka varför hela familjen skulle missa familjemiddagen på juldagen. Den som var så perfekt tajmad där vi verkligen skulle kunna träffas allihopa. Alla 13 stycken, inklusive två barn och med extra krydda av tre hundar. Allt i vår lilla trea som i vanliga fall räcker till mer än väl. Nåja. Livets nycker styr man inte över. Det var bara att bita ihop och fira vidare.
Julaftonskvällen spenderades med sambons trevliga familj och släkt. Även denna punkt klarade vi galant och kvällen blev sådär lagomt slö och sen.
Juldagens sovmorgon fixade vi finfint och sen var det da$sg för nästa käpp. Nu hade även mamma drabbats av magsjukan. Suck. Vi gick från att träffas alla till att träffas några. Jaja. Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig.

Sammanfattningsvis var ändå julen 2008 åtminstonde lika bra som de flesta andra jular. Maten var god, sällskapet gott och julklapparna fina.

En riktig familjesammankomst får vi styra ihop när alla tillfrisknat igen! :)

Shit i bananen

Idag fick jag för mig att jag skulle en vända på stan. Jajjemän, det var helt galet! Och jag blev otroligt less på alla människor som stressade omkring. Varför inte känna lugnet?

Åter till rubriken. Inne på H&M står två killar och diskuterar hur de ska göra med något, varpå den ena säger "shit i bananen". Då kände jag  mig plötsligt gammal. Jag förstår inte längre vad ungdomarna säger. Vad fasen betyder shit i bananen? Och vem tyckte att det var ett riktigt urtryck. Det är bäst att hålla hårt i de ordböcker man växt upp med i skolan, snart är dom ju antika och förmodligen värda massor med pengar! :)

Den senaste tiden har ägnats åt vansinnigt mycket jobb och väldigt lite ledig tid. Jag har också hunnit göra illa ryggen på jobbet, gå till en kotknäckare (ja, det gjorde skitont) där jag fick veta att min bäcken hamnat snett, fått massage två gånger och julfixat hemma. Årets paket är nog de finaste jag gjort tror jag. Jag är mycket nöjd! :)

Men nu är jag ledig i en massa dagar och så jag ska njuta. Jag ska vila och vila och åter vila.

Jag har fått påpekat för mig att det är väldigt lite bilder på bloggen numera. Så nu kontrar jag med att lägga upp flera på en gång. Föremålet för kamerans intresse är självklart lillvovven himself. Numera känd som den stora lillvovven. :)
Nattklubb

Det finns nattklubbar och sen finns det nattklubbar. I helgen hamnade jag i goda vänners sällskap på Lyckseles enda (?) nattklubb. Utanför ringlade kön lång och vakterna släppte in små grupper i taget. Till synes släppte de in lika  många som de släppte ut. Man kunde då tro att denna nattklubb nog var stället att vara på om man råkar besöka Lycksele en lördagkväll. Man kunde också tro att det torde vara väldigt fullpackat på denna nattklubb.
När man sedan upptäcker att det finns en annan ingång där bara hotellets gäster kunde gå in och där ordningen är kom och gå som du vill bara du kan visa upp din hotellnyckel, då börjar man anan att kösystemet förmodligen mest var för syns skull.

Mycket riktigt, så fullpackat var det inte.

Efter tio minuter tvingades vi inse att detta var stället att vara på. Det vill säga om råkar vara 16-18,5 år gammal. Legkontrollen i dörren tycltes obefintlig.

Vi konstaterade också att det stundtals kändes  som att besöka ett zoo. Vi satt liksom på rad och tittade storögt på dessa varelser som besökte denna nattklubb. Den ena mer intressanta arten efter den andra travde förbi.

Detta var en upplevelse vi kommer att prata o ett bra tag till. Och skratta åt. :)

I övrigt var helgen med firmafest med sambons jobb en mycket trevlig tillställning. God mat, gott sällskap och trevlig underhållning. Nu blir det nog sängen för oss alla. Rättstavning får vi ta en annan dag. : )

Gonatt!

7 arbetsdagar kvar...

...sen är jag ledig i en massa dagar! Och det har jag förtjänat, med råge! :)

Vad sägs om 29 arbetade timmar från klockan tre en fredag till klockan tre följande söndag? Det är många arbetade timmar, intensivt arbetande dessutom. Jag är inte riktigt säker på om jag ätit några middagar och luncher i helgen, eller om jag mestadels livnärt mig på adrenalin och julgodis. En och annan skinkmacka med äppelmos har jag däremot funnit tid för. Som sköljts ned med julmust såklart! :)

Vad tar dig igenom en riktigt tuff arbetsdag? Jag lovar att skumtomtar ger en hjälp på traven i alla fall! :)

Ett makalöst liv

Vår hund har blivit en klurig filur! Tidigare har han aldrig ens försökt tugga på otillåtna saker. Han har aldrig ens vågat stoppa in nosen i ett öppet skåp för att se om där finns någonting av intresse för en "liten" valp.

Numera hittar han sockar precis överallt. Han hämtar saker ur torkskåpet som han ligger och tuggar på. Han har ätit upp en sko. Han kommer bärandes på husses bitssatser och mattes handskar! Det spelar ingen roll hur noggranna vi än tycker att vi är med att plocka undan saker så hittar han grejjer i alla fall. HUR BÄR HAN SIG ÅT?

Det är ett makalöst liv vi har skaffat oss! :)

RSS 2.0