Snart bär det av till varmare breddgrader!

På fredag bär det i gratis hyrbilar av till Stockholm där en natt på hotell och en del strosande på Arlanda väntar innan planet lyfter mot Egypten och dess 25-30 grader varmt. Snacka om att jag längtar livet ur mig. :)

Sol och värme och ledighet istället för slask, minusgrader och måsten. Härligt!

Egentligen så skulle jag vara jättenervös för resan ungefär nu, men just nu ser jag mest fram emot det! :) Men nervositeten kommer nog som ett brev på posten när jag vaknar på fredag morgon.... Men jag kan hantera den. För jag är bäst på det! :)

De närmaste dagarna har jag en att-göra-lista som ser ut som följer:
- Städa (W I P - Work in progress)
- Tvätta
- Ringa barn om inställd träning på söndag
- Diska
- Packa
- Besöka två olika apotek
- Handla lite småtjafs
- Växla pengar i Sthlm
- Ladda mp3:n med flygarmusik
- Återvinningsstationen
- Hälsa på Skebo
- Hälsa på optikern

Bäst att jag börjar!

Wish me luck!


Hej då bilen!

Nu säger vi snart hejdå till lilla Audin. Den har tjänat oss väl och kostat oss en massa pengar. Den har gett oss många kul bilfärder och otaliga kontakter med verkstaden. Den har varit en spännande bil att köra, särskilt sista tiden då man inte vetat hur långt den skulle hålla. Särskillt spännande har den vart varenda gång som den har besökt verkstan. Man har nämligen aldrig vetat hur mycket det skulle kosta för att få den därifrån.  Den har med andra ord bringat vårt liv spänning på en mängd olika sätt. Hållit både oss och våra plånböcker på tårna så att säga.

Vi har nog både älskat och hatat vår lilla svarta pärla. Men sakna den, det kommer vi att göra. Ens första bil är ju alltid ens första bil. Även när den krånglar. Och faktum är ju att den mellan varven, när den var hel, var en riktigt riktigt rolig liten bil. För att inte glömma fin. Och snabb. :) Ibland lite för snabb. Särskilt snabb var den visst i Lövsele.

Banken har lånat oss lite...eller kanske en hel del men inte jättemycket...pengar, Johan och bilfirman har skakat tass och när vi kommer hem från egypten så kommer vi att skutta hela vägen till bilfirman, lämna Audin och köra hem en SAAB. :) En bil som förmodligen går ännu snabbare men som har farthållare. En bil som kommer att skänka oss lika mycket glädje men förhoppningsvis orsaka desto mindre hål i plånboken. Hejja Hejja! Detta kommer att bli bra! :)

Om jag hade kommit på detta tidigare hade detta blivit en följetong

Det hade kunnar bli en följetong om vårt bilbytande men framförallt en följetong om vår oförmåga att bestämma oss för vilket sorts bil vi ska ha. Här kommer den i korta drag, fritt snott från Sandra som sammanfattade det hela ungefär så här:
Vi började med en liten sportbil, sen funderade vi på en lite större sportbil. Sen tänkte vi att vi skulle ha en halvkombi - för det kunde ju vara bra med lite bättre lastutrymme. Sen klurade vi lite på en mindre combi eftersom det alltid är bra med stort lastutrymme, speciellt om man skaffar hund. Och nu lutar det åt en större combi :) Snacka om att vi har gått igenom nästan hela registret. Det är väl typ Jeep och cab som inte är utforskat ännu....

På en liten stund hämtar vi en bil på bilfirman som vi ska provköra hela helgen. Hejja Hejja! Det är en SAAB 9-5 Sportcombi med en massa hästkrafter och andra roligheter. :) Vem har sagt att combi och SAAB är tråkigt? :) Eller ja, jag kanske har sagt det nån gång....men man är väl inte stoltare än att man kan ändra sig?


Men istället för en lång följetong om vårt bilbytande så blev det bara ett inlägg med en väldigt lång titel! :)

Bli inte chef...

...om du inte förstår att din personal är viktig för att företaget ska gå runt. Bli inte chef om du inte vet att respektera din personal och deras välmående. Bli inte chef om du inte förstår att bemöta din personal på ett ödmjukt och acceptabelt sätt.

Hörni...

...en dag som denna kan väl alla stanna upp och fundera över allt vi faktiskt har i livet. Allt som är bra. Allt som är oss kärt. Allt vi inte vill leva utan.

För rätt som det är så är det försvunnet. Borta. Kommer aldrig tillbaka.

Tänk på det! uppskatta det som är här och nu!

RSS 2.0