Enjoy!

Jag hoppas ni alla njuter av sommarvärmen som hälsar på! :)

Här hemma ser det just nu ut som ett flyttkaos dragit fram. Möbler överallt och mestadels på fel ställen. Ny soffa och gammal soffa huller om buller! Nytt köksbord med jättemånga stolar trängs också bland allt annat. Puh. Vem har sagt att det är lätt att skaffa nytt möblemang? Mot kvällen då solen gått och lagt sig, då startar stora städoperationen för att bringa lite ordning! :)

Men det är ju tur då att facket "snott" typ hälften av mina efter räkningarpengar, så jag inte kan handla så  mycket nytt på IKEA om nån vecka. Man tackar.

Däremot kom jag ju ihåg något som i alla fall var lite upplyftande igår. Snart kommer skatteåterbäringen som jag inte minns hur stor det var. Men jag tror att den åtminstonde var större än tusen. :) Det finns hopp! :)

Ikväll ska jag idka fyllechaffisverksamhet åt min yngre storebror! Min lott i livet, eller åtminstonde ett hörn av min lott.... :)

Jävla fackavgift!

Fick en chock när jag kollade på mitt kontoutdrag idag. Fackets autogiro har dragit 1890 kronor från mitt konto! Och när jag ringer så säger dom att det är draget för den här månaden plus två tidigare månader i höstas då det inte drogs något. ÄR DET INTE DET SOM ÄR POÄNGEN MED AUTOGIRO? Att det ska dras AUTOMATISKT?

Nej, tydligen inte. Och sen kommer dom plötsligt på att dom "glömt" dra för två månader så helt utan förvarning så drar dom 2000 på en enda gång.... hur schyst är det? Dessutom vågar dom påstå att det inte funnits täckning på kontot när dom där två månaderna skulle dras. Men det finns alltid täckning på mitt konto när mina autogiron dras. ALLTID!
Dom sa också att detta var något man fick räkna med när man har autogiro, att det ibland missas. Konstigt att det aldrig har hänt med alla våra andra autogiron. Inte en enda gång!

Dom där tvåtusen skulle för övrigt inte gå till min fackavgift den här månaden. Dom skulle gå till hunden och inget annat. Nu är det alltså den 29, vilket betyder 20nånting dagar kvar till nästa lön. Och räknar man bort de pengar jag vet kommer att gå till hunden innan jag får nya pengar så har jag alltså totalt 1000 kronor kvar som ska räcka till bensin och mat. Suck.

Det är såna här gånger jag är fruktansvärt glad att jag inte är singel. Hade jag vart det hade man ju fått äta nudlar hela månaden.

Ahhh! Jag tycker nästan synd om den där stackars tjejen som satt i andra ändan av telefonen  när jag ringde till facket. Men bara nästan.

Flyttdags

Nu är det flyttdags för vår gamla soffa och vårt rangliga köksbord med tillhörande diversestolar. För imorrn flyttar det nya in. Så med lite tur, när jag kommer hem från jobbet kan jag sjunka ner i en GIGANTISK soffa där man rymmer hur många som helst om man vill. Och sen i helgen, när jag är ledig, så kan jag pyssla vid vårt STORA köksbord som rymmer hur mycket pyssel som helst! Sandra, söv Neela och kom och hälsa på med ditt pyssel! :)

Nu ska jag vila efter en tung dag på jobbet. Just nu är det tungt. Ni vet det där riktiga tungt. Inte "ojojoj vad jag önskar jag fick sola istället för att jobba", eller "stackars mej för att jag måste stiga upp tidigt". Nej nu är det riktigt tungt, allt på en gång liksom. Och man slås dag efter dag av hur fruktansvärt orättvist livet är. Usch. Varför drabbas snälla av hemskheter medan samhällets avskum springer omkring friska och nöjda tills dom fyller typ 150 år eller något annat revolutionerande? Orättvist! Mycket orättvist!

Nu börjar listan bli lång över dom vi tänker på. För lång!

Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig.

Jag hade tänkt att jag skulle berätta om den otroligt trevliga kvällen jag hade i Piteå igår. Men ibland händer saker som ställer saker och ting på ända...

Ikväll tänker vi på Kalle som äntligen får vila utan smärta.

Sambalkotletter

Det är vad vi kommer att äta till middag ikväll! Mums. Just nu håller jag tummarna för att jag lyckas lika bra som dom gör dessa kotletter på jobbet. :)

Nu är det för övrigt ganska exakt 3 veckor kvar till semester och hundhämtande. :) Dubbla orsaker att längta! :)

Vi har nu börjat hundshoppa på allvar, foder och leksaker är avklarat! Ser inte fram emot den där försäkringsgrejjen däremot, hur ska man veta vilken försäkring man ska välja? Det finns ju hur många som helst. Tips och råd mottages tacksamt! Ångest kan man få för mindre. För att lindra försäkringsångesten något så bjuder jag på några fler bilder på underverket.Svunna tider

Jag minns en tid i mitt liv då jag kunde spendera timtals framför datorn. Saker som fanns att göra på internet tog aldrig slut, jag kunde sitta hur länge som helst.

Numera surfar jag igenom alla bloggar som jag följer, vilket ju faktiskt är ganska många...just nu 19 stycken faktiskt, kanske uppdaterar jag min egen blogg eller svarar på kommentarer som ni alla har lämnat efter er. Jag kollar mailen och en eller max två andra hemsidor. Sen är det slut. Om jag har tur och många har uppdaterat sina bloggar sedan sist så tar detta 30-40 minuter. Om ni andra inte vart så engagerade i bloggandet så tar detta mig max 10 minuter. Det är allt.

Jag förstår inte vad jag pysslade med på internet tidigare i mina ännu yngre dagar. Bloggar fanns ju inte ens på den tiden...

Arg lapp comming up!

Nu blir det en arg lapp i grannens brevlåda. Jag vet, jag är feg. Men jag är starkt misstänksam på att han egentligen är en bov, så man vill ju inte komma för nära. :)

Men nu är jag så förbenat less på att ligga vaken om nätterna med hjärtklappning på grund av hans stressiga musik på hög volym medan jag räknar ner timmarna tills jag ska stiga upp kl. 04.00. NU ÄR JAG LESS! Less, less, less. Nu har jag fått nog. Jag orkar inte med honom längre!

Vad jag inte kan förstå det är hur man så totalt kan sakna respekt för andras sömnbehov! Vore det inte för att jag också har andra snälla grannar och en sambo så skulle jag någon morgon kl 04.00 (då dumma grannen sover gott, såklart) skruva upp volymen och skratta gott! :)

Nu blir det en arg lapp. Nu får det vara nog. Detta blir hans sista chans, annars skickar jag hyresvärden på honom!

Idag är jag så trött så ögonen går i kors, där med är grannen också orsaken till att jag inte tränar idag. Jäkla granne! Jag hatar grannen! Kissar högljutt och länge gör han också (han måste ha nåt sorts kissproblem...). Och nyser. Dessutom tror jag att han diskar om nätterna, i alla fall låter det som typiskt diskslammer! Ahhhh, han driver mig till vansinne!

Så, nu när jag har spytt lite galla över grannskrället så känns det lite bättre! :) Nu ska jag vila. Om det då inte vore för att nån annan granne bestämt sig för att nu är det deras tur. Suck. Nån som har ett hus till salu? :)

Inspirerad

Nu ska jag shoppa lite. Men bara så lite som mitt bankkonto just idag tillåter.... :)

Jag ska köpa en ny anteckningsbok som ska vara fin. Varje dag ska jag sedan skriva ner vad som var den dagens lyckligaste stund samt vad jag varit tacksam för just den dagen.

Det ska bli en bok med positiv energi som förhoppningsvis kan hjälpa mig att se det ljusa i de mörka stunderna och i förlängningen med sin positiva låga ska göra de mörka stunderna färre och färre och färre.

Nu ska jag göra en kraftansträngning. Nu får det vara nog. Nu ska det vända! :)


Jag kan inte låta bli

Jag måste få skryta lite till om hur söt han är. Ni vet han som går under arbetsnamnet Chapp. :) Här kommer några fler bilder...Det är inte helt lätt att få en hundvalp att ställa upp som modell.Mina två älsklingar tillsammans. :)På väg...som alltid. :)Han fastnade på bild precis före han smet iväg på nya äventyr...Chapp var en mycket trött hundvalp första kvällen vi sågs, det hade vart massor av valpköpare där före oss och alla skulle klämma, känna, busa och leka. Efter en sådan dag har man all rätt att vara trött, skönt då att kunna vila lite i husses knä.

Herregud, tre veckor känns som en evighet. :) Jag hoppas att evigheten går fort. Under tiden ska jag roa mig med att köpa alla de där sakerna som Chapp behöver när han kommer hem. vilket är massor med saker! :) Hade idag tänkt att jag skulle cykla till Solbacken och Arken Zoo men vädret känns lite ostabilt. Likaså mitt bankkonto, snart är det lön! :)


Välkommen...

....säger vi till detta lilla charmtroll som förmodligen vill heta Chapp! :) Han flyttar hem till oss om tre veckor och jag lovar att om jag inte vidtar drastiska livsuppehållande åtgärder så kommer jag att längta ihjäl mig! :)
A little bit of me

Om det brann hemma hos mig och jag bara kunde rädda en materiell sak så vore det...
Alla mina kort! Och med detta svar har jag dessutom brutit mot frågans regler, eftersom jag smyger in både datorn med alla nutida bilder samt fotoalbum med alla gambilder. Hihi. Busjag! :)

Känd person jag skulle vilja fastna med i en hiss i några timmar...
Oprah Winfrey. Denna kvinna kan man inte annat än beundra. Smart, framgånsrik, vis... Lugn och harmonisk verkar hon också vara. Jag beundrar människor som klurat ut vem dom är och vad dom vill göra med sitt liv.

Inget gör mig så förbannat som...
Sexbrott. Framförallt mot barn men egentligen av alla slag.

Jag samlar på...
Vishet och inspiration.

Om jag hade obegränsat med pengar så skulle jag...
Köpa hus, resa till massor av spännande platser, lösa lån, köpa en till bil, jobba lite mindre och njuta av livet.

Om tre år så vill jag att mitt liv innehåller mera...
Vänner, lugn och ro samt resor.

Och mindre...
Oro, ångest och orättvisor.

Jag tycker de här fem sakerna är ruggigt snygga...
Världsbästa sambon, drömbilen, mina scrappgrejjer, mina lila blomkrukor och våran nya soffa som kommer om en vecka! :)

Det viktigaste jag lärt mig hittills är...
Att lita på mig själv och mitt eget värde.

Sommarplanerna ser ut som följer...
Hundvalp, sol och värme, vänner, semester. Svårare än så behöver det väl inte vara?

Om alla webbsidor i världen försvann utom tre stycken, så skulle jag välja att få behålla...
sambra.blogg.se

www.scrapaddicted.se
www.tasteline.com
Vänner, recept och scrapinspiration är min internetgrej! :)

Nu tycker jag att du ska sno dessa frågor och svara på dem själv när du har en stund över vid bloggbordet!  : )

Nu blir det

IMPULSYOGA! Igen...börjar bli en vana....

Herregud, nu är det nära!

Ojojoj, imorrn....nej vänta nu, jag menar på lördag....åker vi till Timrå och tittar på hundvalp. Jag kan knappt vänta. Sällan kommer alla dessa mil dit att kännas så långa! Johan har siktat in sig på en bedårande liten svart hane och uppfödaren har lovat att hålla på den till vi kommer. :) Mycket snäll kvinna verkar det vara.

Den här gången känns det bra i hjärtat med trevliga och, efter vad man kan se på bilderna, renliga uppfödare som inte bor i en dammtuss till stuga utan i ett riktigt hus! :)

Dagen har förutom hundbryderier bestått av blåsig promenad längs älven, god lunch på Statt med Sandra och Neela samt ett frosseri i Sex And The City och äppelpaj. En god anledning till att äga två pajformer är om man råkar vara fler än två tjejer som äter äppelpaj tillsammans. Då räcker det nämligen inte med en form som var just lagom för två! :) Jag tror att jag har äppelpaj i öronen! :)

Nu ska jag förhoppningsvis sova gott i natt när hundbesöket är bokat och klart... :)

I natt jag drömde...

...om en liten hundvalp som hette Chapp som var alldeles våran egen. Liten, svart och mysig var han. Hela drömmen bestod av att Johan sprang nedför trapporna i ilfart med kissnödig valp för att undvika olyckor i hemmet. Haha! Till älsklingens tröst så fick han ju i alla fall en hund av just den färg han ville ha, att han sen fick ansvaret för ALLA kisspauser gjorde väl detta till en klen tröst! :)

Har tagit en första kontakt med kvinnan som har fött upp valparna, men hon var på jobbet just nu så hon skulle ringa mig i eftermiddag! Det känns skönt att veta att hon har ett vanligt jobb hon med, då är hon förhoppningsvis inte en sån där uppfödare som vägrar sälja till folk med jobb. :) Hur kan somliga tro att man ska ha råd att ha en hund om man inte har ett jobb? Vad ska hunden leva på då? Luft som Sandras önskebil? :)

Nytt hopp...

Idag gick hundjakten vidare och det kan mycket väl tänkas att den slutar i Timrå i alla fall. Vi hittade en annons för blandvalpar (bordercollie/golden) som har en lämplig leveranstid och ett lämpligt pris....

Tänk om en av dom där vill bo hos oss! :) Jag ska ringa dit imorrn och höra mig för lite, så kanske vi åker en weekend till Timrå nu till helgen! Hoppas Hoppas Hoppas! :)

Jag har också träffat de alltid så underbara brorsdöttrarna och alla mina bröder ikväll! Mycket trevligt med mammas goda pizza och familjesällskap! :)

Nu blir det lite popcorn och Greys Anatomy säsong 1. Ett härligt litet impulsköp när jag var på Hemmakväll i fredags!

Skriver jag annorlunda nu än förr?

Det tänkte jag att jag skulle ta reda på genom att gå tillbaka och läsa mitt bloggande under maj månad 2007. Herregud, jag skrev ju lite underfundigt roligt på den tiden. Jag undrar om jag gör det fortfarande? Varför är det så mycket svårare att betrakta ens egna bryderier från nutid på ett onyanserat sätt? Kan det vara för att ämnena de behandlar fortfarande är för aktuella? Det jag skrev för ett år sen är ju ganska länge sedan....

I maj förra året jublade jag i allafall över värme och sol med glass och andra tillbehör. Jag skrapade också tapet hos Sandra och Mårten samt funderade över den förändringens vind som blåste när alla skulle flytta och starta nya delar av sitt liv medan jag stod stilla. Jag funderade över om jag en dag skulle kunna vakna och känna att det blev bra i alla fall.

Så här i efterhand vet jag inte om jag riktigt har vaknat ännu. Jag kan ju inte säga att det blev bra när alla flyttade. Jag saknar allihopa massor men är uppriktigt glad för de som är kvar. Sandra Mårten och Neela dvs. :) Inte många men få och braiga i massor!

Och solen lyser även detta maj, som för att säga att allt kommer att bli bra en dag! Eller rättare sagt bättre, då jag inte kan hävda att det är dåligt nu. Det finns bara mer att önska. :)

Nu ska jag laga mig lite plättar, och sen ska jag se tjejfilm för Johan är på firmafest! Men först måste jag snabbkolla blocket igen efter hundvalpar... middag om en halvtimma då med andra ord! :)

Så var det då dags!

Jag har länge vart emot detta med Youtube på bloggar, helt utan anledning egentligen för ofta tycker jag det är kul när andra har det. Jag vet, mycket motsägelsefullt! :) Men nu har jag hittat det där klippet som gjort att jag ger upp, för denna sång måste jag bara få dela med mig av!

Och jag lärde mig ju någonting på köpet också! Det var faktiskt lite enklare detta än vad jag trodde att det skulle vara.

Träffdag

Idag har jag träffat:

~ Sandra, Neela och lite Mårten!
~ KågeICAs goda bullar
~ En likadan soffa som den som kommer att stå i vårt vardagsrum om bara lite mer än en vecka
~ Min äldsta bror, hans sambo och världens bästa Ebba och Moa. Som hastigast medan Sandra matade bebis.
~ Renar

Jag har träffat ganska mycket skulle jag vilja påstå. :)

Nu ska jag dejta middagen istället, marinerade kycklingfileér, ris och sweetchilisås m creme fraiche. Synd bara att jag får avnjuta denna läckerhet ensam då Johan jobbar över igen. Dom bygger om hela butiken och bråttom har dom! Men det ger ju bra med extrapengar i alla fall! :)

Off to the kitchen!

Jag har fått en hund!

Den är liten, onaturligt mjuk och go och kommer från Teddykompaniet! Tydligen är den från Båstad....eller det står det i alla fall på lappen som fortfarande hänger fast i örat. Men förmodligen är den Made in Taiwan (eller China....). Men vad gör det? Söt är den och den hjälpte mig igenom en tung eftermiddag på jobbet!

Hurra! :)

Idag har jag tänkt på en sak!

Eller snarare är det väl så att jag tänkt på flera saker. Utan längre förklaring kommer här mina slutsatser! Det klokaste och mest genomtänkta kommer först och övrigt är hyfsat ytligt och trivialt. Typiska i-landsproblem ni vet.

Man slutar aldrig ångra att man inte gjorde något!

Det är dyrt att bo i bostadsrätt. Dyrare än hus ibland!

Glass är godast när det är varmt och sol ute. Inte i skugga då det blåser!

Det är farligt att titta på hundvalpar. Det är så lätt att luras av deras ack så söta uppsyn att man kan råka ta första bästa och sen ångra sig. Det ska jag passa mig för!

Soffor är bäst när dom är billiga!

Hundar skiter inte ända upp till nacken som bebisar kan göra. Och skulle dom göra det då är dom riktigt, riktigt sjuka och då får veterinären städa! :)

Jag förstår inte grejen med denna nya bloggplattform. Förutom en ny adress och lite rundare former så ser jag ingen skillnad. Det kanske är jag som är för amatörmässig bloggare för att fatta. Vad vet jag? Tänkt på det har jag gjort i alla fall.

Sen har jag tänkt en sak till. Med många fula ord i. Det tänker jag inte skriva här för man vill ju inte att någon ska ta illa vid sig av alla svordomar. Vem vet, små barn kanske läser detta. Man vill ju inte riskera framtida generationers vålmående. :)

Nu ska jag luta mig tillbaka och njuta av det sista av denna lediga dag. Imorrn är det back to work som gäller för mig! Snart är det semester! Nedräkningen har startat!

5 veckor och sex dagar kvar!


Ny soffa!

Idag åker vi till Ersmark och beställer en ny soffa! Tjoho! :)

Kom igår att tänka på något som jag inte tänkt på förut.... tänk om den lilla hundvalpen som förhoppningsvis kommer i sommar biter på den nya soffan? Huvvaligen. Hemska tanke. Men jag har läst nåt om att man kan spraya nånting särskilt som hundar tycker illa om där man inte vill att dom ska bita, så låter dom bli för att det både smakar och luktar äckligt! Måste ta reda på vart jag läste det! :)

Jakten går vidare

Idag har jag dammsugit internet på hunduppfödare i Norr- och Västerbotten. Särskilt såna som ägnar sig åt Golden eller Labrador Retriever. Det finns några stycken! :) Nu gäller det bara att nån av dom har nån valp som dom vill sälja just till oss och gärna inte alltför dyrt och i rätt tid. :)Om det inte var så mycket som skulle stämma. 

Visste ni att man beräknar att en hundvalp kostar ca. 25000 kronor under det första året? Bäst att man börjar dra in lite på sina omkostnader! :)

Jag har dessutom börjat bli lite "köpa-hus-sugen". Med andra ord börjar jag vara ganska less på våra grannar. Vi bor i ett hus som brukade vara ett lugnt och stillsamt hus förutom vid sällsynta tillfällen då grannen fick ett tokryck. Numera känns det som att det är livat mer eller mindre varje vecka. Och dessutom ofta flera gånger i veckan. Hur härligt vore det inte med ett eget hus utan väggar som delas med en granne. Nu är jag less på vägg-i-vägg-grannar.

Men det där med husköp är ju så nedrans dyrt. Man får ju betala hur mycket som helst för typ 90 kvadratmeter. Det är ju helt vansinnigt! Man får väl hoppas antingen på att mina grannar flyttar och att det flyttar in små söta damer eller att huspriserna går ner! :) Ingetdera är väl särskilt troligt.  

Nu sitter vi hos svärföräldrarna och Johan tittar på hockeyhelvetet. När blev jag så fientlig till hockey? Jag tror att det hände efter att SAIK åkte ur slutspelet. Jag kan nämligen inte förstå varför Kanal 5 akulle sända en massa hockey istället för Greys Anatomy. Dålig stil om man frågar mig. Vilket dom självklart inte gjorde.

Men jag skulle tro att det där hockeyföraktet kommer att växa bort under de varma sommarmånaderna och lagom till ispremiären i augusti/september så är jag nog på G igen! Men just nu skulle jag gärna vara lite hockeyledig. Nu när det är varmt och skönt ute rimmar det så dåligt med ishockey på TV.

Jag ska passa  på att spendera lite mer tid med hundletande på internet. Kanske kikar jag in lite scrapinspiration också. Köpte en härlig tidning, Scrapbooking mm, igår så jag är alldeles fullproppad med inspiration just nu. Men lite till ska det nog kunna rymmas.... :)

Tjing!

RSS 2.0