Effektivitet

Effektivitet är att komma till Luleå klockan halv tio och sedan åka hem klockan ett. Däremellan hann vi handla alla årets julklappar förutom två stycken. Mycket stolta över vår bedrift firade vi (ja, jag i alla fall) med ett kort besök i Piteås pysselaffär. Fina saker följde med hem. Tyvärr stannade också en hel del pengar i Piteå. :)

Detta året kan nog officiellt utses till bästa julklappshandlaråret någonsin! :)

Nu är det jul...

... i alla fall på mitt jobb. på mitt jobb är det inte alldeles tvärgjort att göra jul. Soffor och fåtöljer ska kånkas och bäras undan. Bord ska tas fram, sättas ihop och dekoreras. Alla tomtar och allt julgranspynt ska fram och varje år krävs det en del funderande över hur årets jul ska bli den bästa ever.

Jag älskar ju julpynt så jag har njutit. Dessutom har jag haft det stora nöjet att inhandla fin julgran för många pengar (inte mina...) samt tillhörande julgranspynt för ännu fler pengar (inte heller dessa var mina). :) Julkul!

Igår kväll gjorde jag det första juliga i hemmet, nämligen bakade lussekatter! Jag har ett världsbästa recept på lussekatter som jag kanske delar med mig av endera dagen. Om jag orkar, jag hatar nämligen att skriva av recept! Skittrist!

Jag tror att jag ska äta ännu en lussekatt nu! Med sällskap av Roomservice och bentuggande vovve!

Något jag aldrig gjort förut

Hittade en tävling arrangerad av Inkido, jag som aldrig brukar falla för såna här "skriv ett inlägg och länka till sidan så kan du vinna tävlingar". Men är vinsten den rätta kan till och med jag trilla dit. :)

Här finns blogg candy tävlingen.

Idag var förövrigt dagen då jag skulle kliva upp tidigt (vilket inte hände) för att sen lägga spår i skogen (check). Sen var det dags för massage (härliga tider var det, check) och sen skulle jag ut i skogen och spåra med hunden (check).

Nu är listan för idag avcheckad...så nu skämmer jag bort mig själv lite med egentid framför datorn medan lillvovven sover. :)

Mittinatteninlägg

Här kommer ännu ett mittinatteninlägg. Håll i er och förbered er på felstavningar, syftningsfel och annat galet.

Mycket har hänt sen sist (ett uttryck jag aldrig skulle använt om det inte vore just mittinatten)... helgen i Luleå var kanon! Tervligt sällskap, lagomt med shopping och dessutom ett besök på teknikens hus. Sist jag var där var jag väl kanske tio år eller nåt sånt. Men någon  måste ju  höja medelåldern lite även där. :)
Helgens bästa var nog faktiskt maten! Vi lyckades träffa av två riktigt bra restauranger med kanonbra och dessutom prisvärd mat! Heja oss och tack folket för restaurangtipsen! :) REsultatet blev Thai Thai och Corsica.
Lite tomt kändes det dock utan lillvovven. Man blir så van att alltid höra hans tassande, eller hans snarkande för den delen. Men visst var det skönt att kunna ligga ocg dra sig lite på morgonen utan att måsta klä på sig och rasta hund i morgonkylan.
Kyligt var det förresten, sådär kyligt som bara Luleå kan vara. 10 minusgrader och snålblåst tränger verkligen igenom allt vad kläder heter. Burr.
Helgens inköp måste ha varit Johans 1,6 kilo lösviktsgodis tror jag (behöver jag säga att det ännu inte är uppätet?). Helgens julklapp gick till Johans lillebror och helgens tv var stand-upkväll på SVT. :)

Söndagen kom och vi åkta hem från Luleå för hundkurs med lillvovven. Ni kan tro att det var en glad vovve som mötte oss när vi hämtade honom hos svärföräldrarana. :) Det är en av de härligaste sakerna med att ha hund! :) Och hundkursen gick HUR BRA SOM HELST! Bäst i världen. Det finns inte ord för hur bra det var. Jag är änni inte helt säker på att det verkligen var min hund som satt där i andra ändan av kopplet. Hur duktig är han egentligen? Minst bäst i världen. *skryt*

Kurs i hundmassage har vi också hunnit med under helgen som var. Den var toppen. Hunden njöt i fulla drag och matte och husse lärde sig något nytt. Det här tror jag verkligen kommer att bli kanon för att få hunden att varva ned.

Vad har jag mer hunnit? Hmmmm..... ja det kanske inte var så mycket mer. Nu tror jag bestämt att sängen ropar. Imorgon är en fullspäckad dag. Vi ska hinna träna viltspår, jag ska få massage på jobbet och jag ska hinna följa med mamma och hämta hem ris till balkongen. Och allt detta ska göras innan kl. fem och helst innan det blir mörkt ute. Time is not on my side, som jag brukar säga. Mitt i natten i alla fall.

Gonytt....Ahhh, tänlte i alla fall avskuta med att stava lite rätt, men det fick sisådär.... :) Ber om ursäkt och lovar bättring enn annan sorts dag, eller natt....

Förändringens vindar blåser...

...antingen mot Umeå eller Luleå! :) Ett tag trodde vi att vi skulle till ö-vik över helgen men nu lutar det åt ett närmre resmål.

Dagen har ägnats åt att påbörja träningen för min och hundens vinteraktivitet. Apportering! :) Dagens första "träning" gick sådär. Han har definitivt ett intresse av att bära och apportera, jag ska bara få honom att förstå att apporten inte är en tuggleksak och att matte är gladast när hunden och apporten är hos matte och ingen annanstans där hunden får ha apporten för sig själv! :)

Läser just nu en fantastisk bok som heter Retrievern som apportör. Tänk att det finns så många bra böcker som jag önskar att jag hade läst före hunden kom in i mitt liv. Men frågan är om jag verkligen skulle uppskatta hur bra de är om jag inte visste det jag redan vet och har lärt mig av de misstag jag begått?


Hopp om liv!

Idag är en bättre dag än dagen före! :) Näsan har nästan slutat rinna, huvudet slutat dunka och kroppen verkar sakta men säkert vakna till liv igen! :) Vad skulle man göra utan hundvakt, alvedon, Vicks och Nässpray?

Dagen har fyllts med Hundviskaren, Oprah, Close to Home, Project Runway och nu Americas Next Top Model. Det är tur att en TV alltid kan hålla en sällskap när man är sjuklig. :)

Imorgon är verkligheten tillbaka, då är lillvovven hemma och jag ska orka vara människa igen. :)


En gång per år är det riktigt synd om mig.

Och det är den gången per år då jag blir så här riktigt, riktigt sjuk. :( Det finns då ingen hejd på hur synd jag tycker om mig själv...

SNOR!

Jaja, även i de mörska stunderna finns det ljuspunkter. Fick just ett erbjudande om lite hundträning bara för mig och Chapp. Hurra vad bra!
Visserligen innebär detta att vi måste bege oss hemmåt ganska tidigt på söndag efter vår weekend i Ö-vik, men det är det värt! :)

Nu skall jag återgå till mitt snorpapper (jag köpte 24 förpackningar näsdukar igår, vilka jag avverkar i en rasande takt) och njuta av lyxen av att ha hundvakt en sjuklig dag som denna. Lite tomt känns det dock när Chappen inte tassar omkring här hemma...

Jag vill också ha Obama som president!

Jag får inte nog av att lyssna på hans tal, Obama är en fantastisk talare med fantastiska talskrivare.

Visst kommer vi om fyra år att se tillbaka och se att allt han gjort inte varit bra i alla avseenden, men han kan omöjligt göra mer skada än vad som redan gjorts.

Just nu skulle jag nog tro att Obama har tackat ja till världens svåraste jobb. Att städa upp oredan efter Bush och hans framfart i Vita Huset. Kan inte annat än önska honom lycka till!Obamas segertal.

My new fragrance!


Jag funderar...

...över fenomenet löpband. Varför stå och springa på stället i en svettig träningslokal när man har en hel natur att springa i istället? Visst, det är varmt och alltid bra väder inomhus. Men vad är det jämfört med frisk luft, variation och gratis träning? Varför betala massor med pengar för något man kan göra på ett trevligare sätt alldeles utan kostnad?

Bara en tanke.

Nu vet jag vad det är jag håller på med!

Ett möte med en kär vän idag hjälpte mig att sätta ord på vad det är jag håller på med just nu. Jag syftar då på min sociala frånvaro.

Jag vilar! Jag hämtar nya krafter efter vad som varit ett mycket tungt år. Orken till initiativtagande och aktivitet ligger på sparlåga och så får den göra tills jag är redo att ta nya tag!

Snälla stå ut med mig så länge! :)

1998

Av någon anledning är 1998 ett år som fastnat för mig, ett år jag ofta minns och ett år jag ofta funderar över. Idag bestämde jag mig för att googla lite om året för att minnas vad som egentligen hände.

17 januari Clinton anklagas för sexuella trakasserier av Paula Jones.
14 februari Dragan Jocsovic´ skjuts till döds på Solvalla
2 mars Natasha Kampusch kidnappas
15 april Pol Pot avlider
2 maj EU beslutar att euron ska införas som gemensam valuta
14 maj Frank sinatra avlider
17 maj Sverige vinner ishockey-VM efter 0-0 mot Finland
5 augusti Marabou slutar tillverka Toy
30 oktober 63 ungdomar döda i diskoteksbranden i Göteborg
3 december Anja Pärsson vinner sin första seger i världscupen i slalom
19 december Bill Clinton ställs inför rätta

Innehav av barnpornografi kriminaliseras i sverige.
Ecce homo-utställningen invigs.

Någon sorts dag ska jag också klura ut vad jag personligen hade för mig detta år, vart var jag i livet? Men det blir en annan dag det. Nu ska jag äta glass! :)


Jag är en cocker spaniel! :)

Idag gjorde jag ett Hundtest på SVT:s hemsida och det visade sig visst att jag är en Cocker Spaniel! :)
Detta test är säkerligen mycket vetenskapligt.Tänk så mycket det finns som man inte vet.

RSS 2.0