Miljöträning

Idag står miljöträning på schemat. Lillhunden har inte fått så mycket stadsträning i vinter och vi har nu märkt att han blir otroligt stressad av platser med mycket folk (torget, Solbackenparkeringen mm.). Så idag ska det miljötränas. Jag stoppar fickorna fulla med godis och med klickern i högsta hugg beger vi oss mot stadens gator och torg. Hoppas bara det är nåt folk där så här dagen före löning. :)

Wish us luck!Dagens.

Solskenspromenad. Solig balkong. Reseguide. Envis telefonförsäljare. Bloggrunda. Pastagratäng. Husvisning. Klickerträning.

Rörande!


Paket på väg!

Hurra! Idag fick jag äntligen besked om att det jag beställt från Engelssons är på väg. Har man lite tur kanske det är här imorrn eller dagen efter det! :)

Idag anlände också guideboken om Prag som vi beställt från Adlibris. Denna veckan är nästan som julafton! :) Synd bara att jag inte har jullov!

Hur många är vi?

Kvinnor alltså? Som bor i den här stan? Hur många som helst kunde man tro om man råkade smita in på Blomsterlandets REA (50 % på allt) idag, vilket jag och min mor råkade göra. Vi råkade också spendera lite pengar. Så det kan gå. ;)
Men vi kan konstatera att vi inte var ensamma. Inte ens nästan.

Idag har jag roat mig med diverse saker, faktiskt har jag hunnit med ganska mycket. För det första har jag bantat min hund med ett par kilon... kammade ur vinterpälsen dvs. Han blev så fin, men det krävs nog nån omgång till innan vi får se honom i hans sommarskrud!

Sen har jag och mamma promenerat/plumsat runt Anderstorpsberget med hunden. Det tog nästan två timmar så just nu har vi en väldigt trött och nöjd vovve. Hunden hann under promenaden också med att rulla sig i hästskit! Suck. Nämnde jag att han fick sitt första efter-vintern-bad igår kväll? :/ Slöseri men schampo och balsam kunde man kalla det.
Som tur är så är ju hästskit inte så kladdigt utan mer skräpigt så när vi kom hem var det bara att borsta ur det mesta ur pälsen. Det var tur för hunden det, badkarsbad är inte det roligaste han vet så han är nog glad att han slapp ett ikväll också.

Sen har jag faktiskt hunnit småplocka lite hemma också samt ett besök på Arken Zoo. Man kan säga vad man vill om denna klickerträning som jag pysslar med men framförallt kan man konstatera attd et går åt ganska mycket godis! 

Hejja mig! Nu blir det middag och sen film med vänner! :)

Vårtecken

Idag sopar dom gatorna på Anderstorp :)

Bilduppdatering på ChappenLinda fyllde 30 år och Chappen och Jazza blev riktigt bra kompisar. Efter intensivt busande hela kvällen somnade dom tillsammans i Jazzas säng. :) Sötnosar.Här får ni sno på huvudet, jag glömde redigera före jag infogade... Det är i alla fall mamma och Chapp på vinterpromenad uppe på Anderstorpberget. Någon eller några hade vart ambitiösa och trampat upp en stig genom djupsnön. Vi tackade och traskade efter! :)Snygghunden uppe på berget, en julhund i mars med äpple i munnen. :)

Mobiltelefoner

Igår kväll kom jag att fundera över fenomenet mobiltelfoner. Vad är det som gör att vi har gjort oss så otroligt beroende av dem?

Visserligen är det nog en generationsfråga hur och varför man är beroende av dem. Något äldre personer (läs; inte tonåringar) har dem nog av mer praktiska skäl. Barnen kan få tag i en, jobbet blir mer flexibelt osv. Detta kan jag förstå och känna igen mig i. Det är praktiskt med mobiltelefon helt enkelt. 

Men det riktigt intressanta är detta med tonåringar. Varför är mobiltelefonen så otroligt viktigt att många tydligen MÅSTE ha den med sig, och framförallt påslagen ÖVERALLT? Varför måste man svara när kompisen ringer om man sitter på bio? Eller på teater för den delen...för att återknyta till vart denna fundering uppkom.
Förmodligen kan jag nog räkna upp massor med fler tillfällen då jag funderat över varför detta: Vad är det som är så viktigt?

Det väcktes ett habegär...

...när jag surfade in på Scrapaddicteds blogg och läste det HÄR (http://scrapaddicted.blogg.se/2009/april/blogcandy-nya-easer-stamplar.html) inlägget. Det gick inte att länka direkt i texten tyvärr.....Jag har ju inte stämplat så mycket än i min scrapbooking"karriär" men dessa stämplar är väl en anledning att börja! :)
De finns även en utlottning i Jennies (http://deleelsias.blogspot.com/) blogg. Två fina chanser till samma vinst! :)

Bitterfitta

Ikväll har jag vart på teater, måste passa mig så jag inte blir för kulturell, med jobbet. Vi såg Bitterfittan. Och jag måste konstatera att den faktiskt var riktigt bra, intressant, tankeväckande, engagerande och lite lagomt bitter. :)
Vissa dagar känner man sig precis som en riktig bitterfitta och det borde alla ha rätt att få göra!Jag tror jag måste läsa boken.

Nu är glada julen slut, slut, slut.

Mina julgardiner har nu firat färdigt. De har gått i ide där de egentligen hör hemma den här tiden på året, i garderoben!

Äntligen utbrister jag, och förmodligen även min sambo när han kommer hem från jobbet. Jag har tidigare berättat hur mycket jag avskyr att stryka och byta gardiner. Resultatet av detta är att julgardinerna suttit uppe rekordlänge i år... nog för att jag tycker om mina julgardiner, men egentligen tycker jag inte om dom så mycket.... :) Det har bara kännts jättejobbigt och dessutom tror jag att jag blev hemmablind efter ett tag. Jag såg inte själv att det fortfarande var julgardinerna som satt där.

Enda gången jag verkligen såg dem var när vi hade gäster, och det var ju lite sent att börja byta gardiner när gästerna redan var här. :)

Men nu är det gjort. Äntligen! :)

PRAG

Yes, nu är det bestämt och nästan bokat. Den första veckan av sommarens semester kommer vi att spendera i Prag. Hurra! Jag tror minsann risken finns att jag kommer att längta ihjäl mig innan det är dags. :)Bilder från www.globetrotter.se

Ibland ska man ha tur

Lördagsproblemet löste sig efter många om och men. :) Ibland har till och med jag tur! 

Hoppsan

Vilka gigantiska bilder det blev i det förra inlägget. Ja så går det väl när man bara kopierar bilderna rakt av från en hemsida, då kan man inte riktigt styra storleken till lagom! :)

Vårshopping

När jag skaffade hund skiftade mitt shoppingsug något. Tidigare när det gick mot vår blev jag sugen på att beställa kortärmat och barbent... numera shoppar jag följande: hundförarväst, softshelljacka samt fleecevantar med "avhuggna" fingrar och "värmehuva".

Praktiskt och funktionellt snarare än somrigt. :)Klicka för att förstora bilden

Klicka för att förstora bilden
Den här västen är likadan som den där jättedyra, men denna kostar underbara 250 kronor, en fjärdedel av priset! :)
Klicka för att förstora bilden


Allt från www.engelssons.se


Klantjag!

Ibland är man så dum så att man rent utsagt får skylla sig själv. Sen typ evigheter har jag varit bjuden till mamma på påskmiddag med alla syskon och tillhörande barn och hundar nu på lördag. Perfekt har jag tänkt, jag jobbar frukost den lördagen! 

Men icket, döm om min förvåning när jag upptäcker attjag jobbar kväll. :( 

Det som irriterar mig mest är att jag haft alla chanser i världen att fixa detta om jag kommit på det tidigare. Men just nu ser det inte så ljust ut när det kommer till att hitta nån annan som vill jobba istället. Jävla skit! Men jag har ett par hopp kvar som jag inte hört av ännu... hoppas, hoppas att det  löser sig! Annars ska jag sura hela lördag kväll på jobbet!

Förlåt alla för detta skitinlägg. Men jag måste få klaga. Återkommer senare med positivare inställning! :)

Timkompisen är borta

Vi har just kommit in från dagens första promenad i skitvädret. Skulle det inte bli vår nu? Varför förväntar man sig alltid mer av april än vad man får? Borde man inte lära sig någon gång?

Utanför lägenheten träffade vi grannen i huset intill. Hon kom promenerandes utan sin hund och när jag frågade vart hon hade Tim idag så berättade hon att dom tagit bort honom i fredags. :( Tim var en av Chapps första kompisar och vi gick massor med skogspromenader tillsammans i somras.

Men nu sover Timkompisen för gott. Han har det förmodligen jättebra men jag vet att Chapp kommer att sakna honom. Han må ha varit både blind och nästan döv, men när han tumlade runt i skogen tillsammans med Chappen så var det som att han levde upp lite extra. Då kunde man verkligen inte tro att han nästan var 12 år gammal.

Sov gott Timpan!

Skitväder

Läser i bloggar från andra delar om landet om påskliljor och snödroppar som blommar och solar som lyser. Här råder något som en sörlänning skulle klassat som snöstorm. Jag nöjer  mig med att kalla det skitväder.

Vill ha
Den dagen jag har fler pengar än jag har just nu ska jag köpa den här fantastiska västen! :)
Med tanke på vad den kostar så lär det inte bli imorron.

Jag ger upp...

...och konstaterar att jag är sjuk. Igen. Suck. Förkylningen har återigen satt sina klor i mig men jag hoppas att det är snabbt övergående även denna gång. Jag har ju för tusan snart semester. Och på semestern är man INTE sjuk.

RacerSAABen våran har inte varit så rejsig av sig i veckan. Den har snarare varit stendöd. Ett flertal gånger. Ett flertal gånger har vi också skrämt igång den med hjälp av batteri-mot-batteri-metoden. Med varierat resultat. ;)
Nu har bilen vart hos doktorn som hittade felet. Tydligen var det nån minuspool som var ansluten till karossen nånstans som var lite glapp. Och då fick liksom bilen ström ibland och ibland inte. Ber om ursäkt för den bristfälliga felbeskrivningen, men förhoppningsvis förstår ni huvuddragen. Den som vill veta mer får fråga bilens husse! :)
Nu går i alla fall bilen enligt uppgift som ett skott igen. Hejja bilen! Och hejja RC Bil som alltid fixar vår bil med kort varsel och tar lagomt betalt för det! Tårta utlovas! 

Under veckan som gick har det också konstaterats att vi nu har träffat två hus i Ersmark som varit helt rätt men bott på fel ställe. Det senaste var dessutom fantastiskt! Men det hjälps ju inte när huset vill bo långt borta från skogen eller annan mark där hunden kan springa och skutta av hjärtats lust. Jag måste få ha det för att kunna trivas i ett hus. 

sådär. nu ska jag fortsätta vara sjuk och fundera över om jag kommer att ta mig upp ur sängen imorrn eller om sängläge beordras.

RSS 2.0