Gott Nytt och förhoppningsvis Tyst År

Visst är det fantastiskt att fira in det nya året, men måste det innebära smällare och raketer? Det är så många som far illa, inte minst våra älskade husdjur. Tänk på det.

http://www.antismallarupproret.se/


Piano

Jag har länge velet kunna spela piano. Kanske är det dags att ta tag i den drömmen snart?

Men hur tusan ska jag gå tillväga? Har ju förstått att pianolektioner inte direkt är billiga så det är jag inte så sugen på. Dessutom har jag inget piano. Det kan bli ett problem... :)

Tralala

Igår upptäckte jag min räddare i nöden - Tradolan. Jag har haft dom tabletterna hemma länge men aldrig använt dom eftersom jag inte är så förtjust i att ta smärtstillande överhuvudtaget - och speciellt inte så starka saker som Tradolan. Men jag har nu insett att jag bara aldrig hade haft tillräckligt ont förut.

Och smeknamnet tralala är verkligen inte långt ifrån sanningen för det är precis så man känner sig. :) En billig fylla kanske?

Idag har i alla fall min rygg haft en dejt med Anders på massörerna så nu ska vi nog vara på banan igen. Nu ska vi bara se till att hålla oss där och sluta knapra tralala så fort som möjligt!


Plötsligt händer det

Jag vet inte riktigt vad som hände - men plötsligt sitter jag här med en vetekudde på ryggen och har så förbannat ont i ryggen att det till och med smärtar att andas. :( Jag måste ställa väckarklockan innan jag lägger mig så jag kan ringa till massörerna och säga att dom måste laga mig NU!

Jag gjorde ett halvhjärtat försök att följa med älsklingen och lillvovven på kvällspromenaden men efter 50 meter beordrade min kära sambo mig att vända om, ta en varm dusch, värma vetekudden och lägga mig. Han är klok han. Dessutom var han nog inte särskilt intresserad av att gå hela promenaden i min nuvarande promenadtakt. Som förövrigt är lite skrattretande. Så skrattretande att till och med jag måste skratta åt mig själv medan jag går. Jag kan ju bara föreställa mig hur det måste se ut för andra.... :)

Jaja, i övrigt måste jag säga att dagen idag har varit en bra dag. Jag och vovven tog en långtur i skogen på förmiddagen - tunggått är det minsta ordet som kan beskriva det hela. Sen har vi slappat med godis och twilightsurfning i soffan. Jag hittade författarens officiella hemsida och jisses vad hon är frikostig med extramaterial. Man kan läsa sida upp och sida ner med avsnitt och kapitel som ströks ur böckerna av olika skäl samt händelser beskrivna ur andra karaktärers synvinkel än den som publicerades i orginalet.

När jag läser historier som den om Bella och Edward får det mig att vilja skriva själv. Det är en dröm jag haft länge men jag vet inte om den någonsin kommer att bli verkligheten. Only time will tell. Fram till dess nöjer jag mig bra med att njuta av andras mästerverk i bokform.

Räkningar och snö till förbannelse

Det finns få saker som kan göra mig så nere som att betala räkningar. Men nu snackar vi ju i-landsproblem, det finns ju trots allt alltid pengar kvar på kontot när jag är klar, men i alla fall. Suck. Men nu är det i alla fall gjort... :)

Har någon märkt att det snöar ute? :) Massor... :) Jag har ingenting emot snö men när jag inser att snötäcket skulle nå mig till halsen om jag släpptes ner från luften då tycker till och med jag att det räcker för nu. Imorrn planerar jag att påbörja det krävande arbetet med att trampa upp våra promenadstigar i skogen. Puh. Det är nog bäst att jag tar sovmorgon imorrn så jag har laddat batterierna ordentligt. Tur att jag är ledig!

Ikväll släpade jag med mig älsklingsvännen på bio för att se New Moon. Och ack vad den var bra. Mycket bättre än den första tyckte jag faktiskt. Men ändå inte i närheten av böckerna. Men om jag tar ett steg tillbaka och accepterar filmerna för vad de är så kan jag faktiskt tycka att dom är helt ok trots att det saknas så ofantligt mycket jämfört med böckerna.


God Jul!

God Jul önskar från oss alla till er alla! Chapp får stå modell för denna julhälsning... :) Julkramar från oss till er!


End of the story

Så var twilight-sagan slut. Det känns...tomt. Som att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med all min tid nu.

För övrigt har jag en reflektion över vad som är nödvändigt att sägaa till andra och inte. Om man till exempel läser en bok och blir besviken, är det nödvändigt att berätta det för en annan som verkligen ser fram emot att läsa samma bok? Att lasta någon annan med negativa förväntningar känns ju himla onödigt. Bara en tanke...

För övrigt kan jag säga att jag tyckte att även sista boken var helt fantastisk! Lika bra som de första tre. :) Men däremot tog den åtminstone dubbelt så lång tid att läsa - jag tror att jag drog mig för att jag inte var säker på om jag ville veta slutet riktigt än. Jag är ju som bekant ett stort fan av lyckliga slut men visste inte om jag kunde förvänta mig det av denna saga.

Så på två veckor har jag plöjt fyra böcker...haha, när hände det sist? :)

Det ironiska är ju att det är nu jag är ledig från jobbet (jobbade sista skiftet innan jul idag) - och nu har jag ingenting att läsa.... hmmpf.

Nu ska granen bäras in, lägenheten städas, sista klappen slås in och julskinkan griljeras. I love Christmas!

Julkramar till folket!


Besatt

Ja du läste rätt. I onsdags förra veckan köpte jag den första boken i Twilightserien. Ikväll läser jag förmodligen ut den tredje och då väntar den fjärde och sista på sängbordet.

Jag är besatt. Jag är beroende. Jag läser och jobbar - det är vad jag hinner med! Men snart är det julledigt och som jag längtar! :)

Idag var jag på minibesök på Leos lekland. Ni har väl inte missat att dom öppnar i veckan (om morgondagens inspektion går som den ska) alldeles bakom mitt jobb? Shit vad jag kommer att ha roligt där. Måste nog ta med mig Ebba och Moa som täckmantel.... :)

Inatt har jag sovit i princip ingenting. Och det är inte ens en överdrift. Just nu borde jag passa på att sova innan älsklingarna mina kommer hem från dagis och skola men vill inte riskera att förstöra kommande nattsömn med att sova mig igenom hela kvällen. Så jag tror jag läser istället... ;)

Nyfiken i en strut...

Det är någonting som brinner på andra sidan stan, en stor svart rökpelare torner upp sig och jag ser eldpuffar som skjuter rakt upp med jämna mellanrum. Vad är det som brinner? Vart brinner det? 

Jag är sjukligt nyfiken och hoppas verkligen att ingen tagit skada...

Update: Det var inte alls så spännande som det verkade - brandkåren har brandövning borta på Solbacken enl. Norran.se

Men det måste vara en sjujävla brasa dom har tänt...

Jag ställer mig nu frågan, varför inte brandkåren samarbetar med t.ex. norran sådana här gånger och lägger upp infon på deras hemsida innan de börjar elda - skulle inte det spara SOS en hel del påringningar från oroliga människor? Norran är i alla fall det första jag kollade när jag såg röken...

Shitpommefritte

Oj vad tiden går fort, superlänge sen sist. Den 16:e november skrev jag sist...det var ju inte direkt igår det.

Just nu är det mycket jobb och mycket annat så fort jag inte jobbar.

Haha, sitter och slötittar på TV4 Guld, först Fame och nu Baywatch. Nostalgi. :)

Skorna i inlägget nedan är för övrigt flitigt använda. Jag är fortfarande både varm och torr om fötterna. :) Idag klarade dom det första riktiga snötestet och med beröm godkänt dessutom.

Som sagt är det mycket nu men det kommer ju en tid av ledighet inom kort och så jag längtar. Tilld ess ber jag om ursäkt för sporadisk uppdatering...

God Jul!

RSS 2.0