Sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuk

I måndags slog sjukdomens klor ner i mig med full kraft. Feber, hosta, snoooooooooooooooor! Jag var förmodligen världens sämsta matte till den stackars hunden som inte förstod varför matte skulle sova hela tiden, och varför matte bara gick ut med honom runt hörnet för att sen vända igen och gå in igen. Han hade skitttråkigt! Men han var också en väldigt snäll sjuksyster som slickade mig på handen med jämna mellanrum, sov när jag sov och la huvet i mitt knä när jag var vaken.

Han hade nog vart den perfekta sjuksystern om det inte var för att han behövde ut och kissa utimellanåt. :)

Jag låg utslagen hela måndag och tisdag samt onsdag då lillvovven fick vara med min lillebror några timmar. Men sen igår kändes världen plötsligt mycket lättare igen och nu tror jag att vi är på banan igen! Hurra!

Nu ska vi vara friska och jag ska äta ännu mer frukt än jag gör i vanliga fall för att hålla sjukdomen borta. Hur jag nu ska orka äta mer frukt än jag brukar vet jag inte men jag ska göra ett försök! Nån gång ska jag ta kort på mitt fruktfat som jag äter till frukost när jag jobbar. Det är grejjer det!

Nu är det dags att ta sig själv i kragen och gå åt med hunden i solen!


Jag hostar och dricker te

Jajjemän, ni läste rätt! Jag dricker te. Trots att jag inte ens tycker om te. Men vad gör man när taggtråden har bosatt sig i ens hals och man blir illamående av halstabletter? Men det är väldigt, väldigt svagt te i min mugg. Typ två eller tre dopp med tepåsen i vattnet och sen är det klart. ;) Men jag tycker att det räknas i alla fall. :)

Man kan tänka sig att jag borde ägna mig at att sova mycket och kurera mig men av någon anledning tyckte jag att det var en bra idé att vara vaken till efter tolv igår kväll. Hur tänkte jag då? 

Nu kallar hunden som nyss sov så sött. Suck. Att ha hund är trevligt utom de dagar då man är sjuk. Då suger det. Men men, husse kommer hem från jobbet om fyra timmar så jag ska nog stå ut! :)

Att vara vuxen

Det är inte alltid roligt att vara vuxen. Vuxenhet innebär så många val och så mycket ansvar.

Just nu innebär vuxenhet funderingar kring eventuella husköp med tillhörande (gigantiska) banklån. Vuxenhet innebär just nu även räkningar på hög som lämpligtvis vill kosta jättemånga kronor. Varför kommer fordonsskatten alltid samma månad som man haft bilen på verkstan där de vill ha mer än några kronor för att släppa ut bilen? Just nu har vi verkstadsräkning på 3000 och fordonsskatt på 2000. :(

Egentligen kanske det är så att bilen alltid vill repas samma månad som fordonsskatten kommer...så skulle det kunna vara. Men varför får man inte dela upp skatten per månad?

En liten tröst i sammanhanget är att Johan fick tillbaka pengar av sitt fack för att han betalat för mycket pengar. Hur man nu kan betala för mycket när det dras på Autogiro. Det är kanske troll av samma slag som de som drog för lite för min fackavgift så jag var tvungen att betala jättemycket på en gång. Den här gången är dock trollet på bra humör istället för under PMSpåverkan som fallet måste ha vart för mig.

Jaja, nu ska jag göra ytterligare en vuxen grej. Skriva en handlarlista. Tråk!

Jag hoppas att imorgon blir en roligare vuxen dag. Är förresten vuxenhet ett ord? Tveksamt... :)

Fjällen

Jag har ju helt glömt att berätta att jag vart i fjällen. Där var det kallt och blåsigt samt sjukt mycket snö! Jag och Lisa sjönk ner till midjan när vi fick för oss att äventyra oss vid sidan av skotrarna (läs; när Johan eller Nisse kört fast i pudersnön och vi måste gräva loss skotrarna). :) Det var i alla fall en härligt slapp helg med gott sällskap, god mat och massor med frisk luft.

Idag är dagen då jag tänker städa vår klädkammare. Jag vet inte vilken gång i ordningen jag gör detta efter årsskiftet. Det är som att det vilar någon sorts förbannelse över den där skrubben för så fort man stänger dörren så blir det genast stökigt. Hur går det till? Det måste bo ett troll inne i gömmorna vars livsuppgift på senare tid blivit att göra livet surt för klädkammarens ägare. Hmpf.

Jag tror dessutom att jag ska passa på att pyssla litegrann också eftersom hunden sover så sött efter en härlig låååångpromenad i solskenet.

Det är ännu osett vilken av dessa två uppgifter som blir gjort först. ;)

Bus

Jag gjorde ett bus igår. Ett kursbus. :) Surfade runt lite efter aktuella hundkurser till våren sommaren och till min otroligt stora glädje hittade jag en Viltspårkurs med en kanonbra kursledare som jag gått kurs med tidigare. Hurra, Hurra, Hurra! Jag blev så glad så jag anmälde mig på en gång, av bara farten. :) Glömde fråga husse om han tyckte att det var en bra idé med ännu en kurs.... jag har ju trots allt anmält mig till i alla fall tre andra kurser. Oops.

Jag tror att hundkursande är en ny hobby. Visserligen inte en gratis hobby men det är ju så otroligt kul! Jag har haft hund sedan i juni och jag har redan gått 3 kurser. :)

Nu ska jag försöka ägna mig lite åt min andra hobby, scrappandet. Jag passar på när jag bestämt att hunden ska ha en vilodag. :) Det behöver han efter kursen igår kväll.

Hustitteriandet fortsätter

Idag känns det som att jag har ringt två miljoner samtal. Minst. Och varje samtal var likadant. "Hej, jag vill bara kontrollera så att allt är riktigt med din reservation för helgen. Jasså, jaha, och vilken tid kommer ni?"
Jag lovar att inte ringa ett enda samtal till på hela kvällen. :)

Igår återupptogs hustitteriet som har legat lite i träda de senaste månaderna. Det är helt otroligt hur mycket roligare det är att köpa hus på sommaren.
Det här huset bodde i alla fall i Bergsbyn. Sammanfattningsvis kan man konstatera att det bästa med huset var köket samt närheten till kiosken som säljer gigantisk mjukglass på sommaren. Det sämsta var väl att huset senast dränerades om 1975. Inte bra. Sen var det nog en del fukt som behövde åtgärdas samt en hel del annat fix och trix.
För detta är jag inte sugen på att betala 1,2 miljoner.

Herregud, just nu känns det som att vi aldrig kommer att ha råd att köpa det där huset som vi verkligen vill ha. :( Det kostar ju hur mycket pengar som helst oavsett i vilket skick huset är. Folk är galna!

Ikväll blir det hundkurs. Hurra! Det är verkligen hur kul som helst! :)

Jag glömde...

...jag skulle ju i min tur utmana 6 personer att göra samma sak som nedan.

Då ska vi se....

Sandra
Carro
Linda

...

hmm, jag följer många bloggar som skrivs av folk jag inte känner. Så jag nöjer mig med att utmana de tre ovan. :)

Jag är utmanad!

Jag som aldrig brukar bli utmanad står nu inför min första bloggutmaning! :) Jenny har utmanat mig. Jag ska hämta den sjätte bilden i den sjätte mappen bland alla mina bilder i datorn. Let´s go!Eftersom jag inte riktigt fått kläm på detta med bildbehandling ännu får ni vackert vrida på huvudet eller föreställa er hur bilden skulle se ut om den vore rätt väg. :)

Det blev i alla fall en bild på älskade brorsdottern Moa i pysslartagen den 2 januari 2009. Det är så härligt att se att både Ebba och Moa älskar att klippa, klistra och stöka ner medan dom gör det. Dom använder verkligen sin fantasi vilket många barn missar på grund av för mycket tv-tittande och datorspelande.
Just den här dagen var föremålet för pysslandet en dockteater som tillverkades av en gammal kartong för frysta kycklingfiléer. Kartongen kläddes med ett papper fullt av änglar. Sen klippte dom ut änglar ur en annan bit av papperet och satte fast på tandpetare och stack ner i lådan. Det var så att säga svårt att se teatern för alla änglar. :)

Jag har många bättre bilder från den här dagen men man måste ju följa reglerna! :)

Jag undrar för övrigt varför formatet på bilden är så konstigt?


En dag fylld av överraskningar

Dagens första överraskning kom klockan 04.02 imorse när hunden ville ut på toaletten. Han som aldrig brukar vilja ut på natten om han inte är dålig i magen. Suck. Detta kunde med andra ord endast betyda en sak.

Överraskning nummer två kom så när vi öppnar ytterdörren och snöstormen blåser rakt in i vår lilla, lilla hall. Hej och hå vilket väder. Hunden blev så förvånad så att han för en stund glömde bort vad det var vi skulle göra. Detta betydde att vi pulsade på en bra stund innan vovven konstaterade att snöhögen var överallt denna morgon och slutade leta efter den perfekta snöhögen att göra sina behov i.

Överraskning nummer tre kom när min chef ringde en halvtimme före jag skulle bege mig iväg till jobbet, och bad mig komma 2 timmer senare! Så kan det gå.

Den trevligaste överraskningen bestod nog av att jag fick skjuts till jobbet av sambon som kom hem på lunchen för att leverera hälsofil till hunden, filet blev dock kvar på jobbet. ;)

Just nu känner jag mig överraskad över hur mycket snö som kan falla samtidigt och hur höga snödrivorna kan bli när det blåser på dom...

Jag är kort sagt mycket överraskad idag. :)

Dagens betraktelse

En trött matte är en dålig matte. :(

Det kan verkligen tära på en när väckarklockan ringer klockan 04.00. Vissa dagar tär det mer än andra. Idag är en sådan dag. Stackars hund! Tur att husse snart kommer hem från jobbet! :)

Klageriverkstad blev det i dagens inlägg. Ber om ursäkt och avslutar med ett leende! :)

Livskraft

Jag känner hur livskraften kommer tillbaka för varje solstråle som når mig! Härliga, underbara vintersol! Dagens hundpromenerande har vart helt fantastiskt! :)

Idag är en bra dag!

Idag är också en dag då jag spenderat lite pengar! Och innan min käre sambo sätter kaffet i halsen så kan jag avslöja att det nästan bara var de pengar jag fick i födelsedagspresent av mamma som gick åt. Nästan. :) Massor av pyssel har inhandlats på www.scrapaddicted.se och jag kan knappt vänta tills paketet dimper ner i brevlådan. Eller snarare på OKQ8 på söder kanske.... :)

RSS 2.0