Racerdag

Idag har varit precis som rukriken antyder. Jobb i racerfart: massor att göra med andra ord! Men allting gick som i lås och då är det fantastiskt roligt att vara på mitt jobb! :)

Sen rejsade jag till coop där jag racerhandlade innan Johan kom och hämtade upp mig. När vi då kom hem så hade jag planer på att i lugn och ro packa upp varor, laga middag och grädda våfflor...men sambon påminde mig raskt om att vi skulle på husvisning. Så det var bara att sätta sig i racerbilen och åka till Ersmark.

Huset var fint och läget betydligt bättre än vad jag trott men det krävs nog lite fundering först. Vi ska tydligen se ett annat hus imorrn också.

Efter husvisningen hastade vi till Sandra som fyller lite äldre idag och sa kram och grattis. Sen hem, kasta i sig middag, snabbstäda och sen bänka sig framför TV:n där AIK just nu leder med 1-0!

Jag undrar om jag kommer att somna nån gång i natt. Det känns som att jag är så otroligt uppe i varv att det kan bli svårt att komma till ro. :) Men jag är så ledig som man kan vara imorrn så det gör ju egentligen inte så mycket om jag inte somnar.

En helt ny värld

Jag har fått upp ögonen för klickerträning och en helt ny hundträningsvärld öppnar sig för mig! Det är helt otroligt vad man kan lära en vovve med hjälp av ett klick, lite godis och total tystnad. 

Idag har vi ägnat oss åt att sätta nosen mot en targetstick. Nästa steg blir tass på musmatta. :) Detta låter ju säkert urlöjligt för de som inte vet något om klickerträning men jag lovar, det är starten på fantastiska ting! Jag ska bara få hunden att förstå att han inte ska hoppa och gapa efter sticken, bara sätta nosen mot...och detta ska han helst av allt förstå trots att jag är helt tyst... Under den sista repetitionen vi gjorde tror jag faktiskt att poletten började trilla ner hos det lilla underverket. 

Om någon därute skulle vara intresserad av att prova det här med klickerträning så kan jag varmt rekommendera www.canis.se (jag försökte göra detta till en klicka-på-länk men blogg.se ville inte riktigt vara med mig idag). Där finns det en alldeles gratis e-mailkurs som faktiskt är otroligt inspirerande. Man får ett mail varje dag i en vecka, med introduktion, fina övningar, tips och trix samt en hel massa bra-att-veta-saker. Sen får man ett mail i veckan och så småningom ett mail i månaden som hjälp på vägen! :)

En helt ny värld!


Bjuder här på en bildfavorit i repris. En mycket liten, och mycket trött, Chapp i husses knä första gången vi sågs. På bilden är han drygt 5 veckor gammal.

Gabberoben

Min bror är tydligen i gabberoben. Åtminstonde om man frågar Ebba, 6 år. :) Men klockan fyra skulle han visst komma ut. Ur gabberoben. :)

För att tydliggöra lite kan man berätta att storebror håller på att inreda en klädkammare. Storebror är dessutom en AIK-nörd och AIK spelade semifinal just precis ikväll klockan fyra. Dessutom är garderob ett svårt ord! :)

Det bästa med att börja jobba klockan 05.00

Vet ni vad som är det allra bästa med att börja jobba skittidigt med jämna eller ojämna mellanrum? Det är de dagarna man börjar jobba först klockan sju, som alla andra, för då känns det som att man fått värsta sovmorgonen. Har man dessutom lyckats gå och lägga sig i tid kan man faktiskt lyckas med att känna sig hyfsat utvilad. :)

Imorse var jag till och med vaken i duschen. Dessutom fick jag sällskap vid frukostbordet eftersom sambon steg upp nästan samtidigt. Skjuts till jobbet kunde jag också få eftersom vi numera är stolta ägare av ett cykelställ, vilket betydde att jag inte behövde gå hem från jobbet bara för att jag latat mig på morgonen! :) Vissa dagar är bara bra dagar. Jag tror att idag är en sådan dag.

Nu bär det snart av mot Kåge för husvisning. Huset är egentligen alldeles för dyrt för oss men man blir ju knappast dum av att titta!

Dagens upptäcktsfärd

På dagens hundpromenad i skogen träffade vi min arbetskompis Emelie och hennes fina Amira. Vi fick ett fin fint tips på promenadväg, som skulle ta oss via berget, över lägdorna och vidare till Tjärn. I mitt stilla sinne tänkte jag att det kunde ju inte bli så långt. Tji fick jag. En timme och femtio minuter senare var vi hemma! Både hund och matte var hyfsat knäckta! :)

Men det var en riktigt fin promenadväg och vi tackar för tipsandet.

Jag fick också inviga mina nya fina och lila stövlar som kom väl till pass i vårslasket. Dom fick med beröm godkänt. Inte ett enda skavsår trots den långa promenaden och inte en endaste blöt fot trots allt det blöta på marken.

Nu sitter jag här och slöar medan sambon är duktig och tvättar bilen. Att han orkar! :)

Vår, härliga vår! (med inslag av rådjur).

Är det någon mer än jag som märkt att våren verkar vara på väg? Det droppar sådär härligt från taken, fåglarna kvittrar, solen lyser och man kan plaska omkring i slasksnön på väg från jobbet! Sen kan man också halka omkring på slasksnön tidigt på morgonen när den fortfarande är frusen efter natten.... hmm. Man får så att säga ta det goda med det onda. :)

Vår betyder också massor av härliga hundpromenader i solskenet! Herregud vilket bra hundliv vi lever! Jag älskar att ha hund! Nästan hela tiden. ;)

Häromdagen (eller snarare häromveckan) gick jag och vovven en riktig långprommis i skogen. När vi strosade på i godan ro längs stigen ser jag plötsligt hur hela hunden stelnar till längre fram. Det går liksom inte att missa hur spännande denna upptäckt verkligen var för världens bästa Chapp. Jag hinner tänka "nu är det kört, nu sticker hunden" när jag kommer ihåg hur det gick sist jag tänkte så...dvs. jättebra. Så jag visslar på honom och döm om min förvåning när han trots RÅDJUR (!!!!) vänder, springer fram till sin häpna matte och sätter sig fint och inväntar leverpastejen. Herregud vad bra han är. Det var ju trots allt ett helt rådjur som skuttade förbi!
Såhär i efterhand vet jag inte vem som vart mest förvånad, Chapp, matte eller rådjuret! :)

Johan har också hunnit med att bli lite äldre (hurra, hurra, hurra, hurra). Likväl Jocke (hurra, hurra, hurra, hurra). Detta har firats med massor av god mat, presenter, trevligheter i Piteå samt tårta i ohyggliga mängder.

AIK har också hunnit med att spela hockey i massor med perioder på raken. Helt utan respekt för oss som skulle stiga upp klockan fyra dagen efter. Jag vågar inte svalöja mer än att jag inte direkt var på strålande humör när jag vaknade i morse. Jag tror jag sov i duschen. Men det var det värt. Hejja AIK! (förlåt Sandra, jag vet att du hejjade på Linköping...) :)

Trötthund

Idag har jag världens tröttaste hund. Det är lika med världens snällaste och minst krävande hund. Matte får en dags ledighet från hundlivet som är så fantastiskt men också krävande from time to time. Missförstå mig inte, jag älskar mitt nya hundliv men ibland är det skönt med lite paus. :)

Igår avslutades den vardagslydnadskurs vi gått i sju veckor nu, och som den avslutades. Toksvår fotövning med både störande bollar och godishögar (!) som skulle rundas. Nämde jag att min hund är såväl matvrak som bolltokig? Men till slut gick också vi banan under lös fot! Hurra! Alla var imponerade.....! :)
Vi roade oss också med svåra inkallningsövningar genom smala tunnlar av hundar samt ett led med hundar som stod tätt, tätt mellan hund och förare. Hunden skulle sen kallas in och helst springa igenom ledet, inte runt, för att komma till matte! Chappen klarade det med glans. *skryt*

Nog med skryt, för nu. :) Nu ska jag mana ut lillvovven a.k.a. tröttvovven på en liten promenad. Sen ska jag skotta av balkongen och njuta lite i solskenet med min nya Scrapbooking m.m. som jag köpte igår. Och just som jag tittar ut inser jag att solen har gått i moln. Jaja. Det kanske kommer tillbaka så småningom. Och då är ju balkongen redo!

Långkalsonger eller täckbyxor?

Startade dagen på bästa tänkbara sätt i morse. Med hjälp av väckarklockan. Klockan fyra. Läs gärna ironin mellan raderna. Men även denna dag lyckades jag kravla mig ur sängen, genom duschen och i kläderna. Hur lyckas jag? Jag är lite förvånad varje dag när jag kommer till jobbet faktiskt. :)

När jag kommer ut i cykelskjulet så står jag en stund och tittar på en plastpåse som ligger höpknövlad i ett hörn. Fråga mig inte varför detta kändes som en meningsfull syssla klockan 04.45... Helt klart är att man inte riktigt fungerar normalt det klockslaget på dygnet. Kroppen är liksom vaken men sinnet dröjer sig kvar i sängen.
I alla fall, när jag då står där och tittar så smyger sig en känsla av glömska på mig. Jag vet att jag glömt något men det tar en liten stund innan det går upp för mig vad det är jag glömt. Att det var någonting väldigt viktigt stod klart tidigt. Och mycket riktigt, någonting VÄLDIGT viktigt var det minsann. Jag hade nämligen glömt ta med mig påsen med mina arbetsbyxor. Hade det inte vart för den där påsen i cykelskjulet så hade jag tills resten av världen vaknat vackert fått jobba i antingen täckbyxor eller långkalsonger som för dagen var det enda plagg jag hade under täckbyxorna.

Vi kan ju konstatera att varken eller är acceptabel klädsel i mitt jobb. :)

Idag var dagen då jag tänkte göra roliga saker

Jag och Sandra planerade stort att pyssla en massa timmar idag. Det var ju en fantastiskt bra idé om det inte varit för att jag sen kom ihåg att jag skulle jobba idag. Gissa hur mycket roligare det hade varit att pyssla.

Vi går mot en fullspäckad vår verkar det som. I nuläget har jag bokat in hemlighetsmakeri den 14:e mars. Sen ska jag ha semester över påsk. Sen verkar det bli stockholm i slutet på april. Den 15:e april ska jag dessutom på teater med jobbet. Lägg därtill hundkursen som pågår just nu samt de två kommande kurserna som vi ska gå lillvovven och jag. Samt de två andra kurserna jag anmält intresse till (men troligtvis inte kommer in på) samt en kurs som jag inte anmält mig till än men är sugen på. Det är tur att våren är lång! :)

Dagens upptäckt:Nu ska jag surfa vidare mot vårt nästa resmål. Prag planeras till sommaren om vi lyckas fixa det med semester och hundvaktande och andra formaliteter. Pengarna ska ju förståss räcka också men det funderar jag inte på just nu... :)

Tjing!

RSS 2.0