Another ditch in the road

Igår kväll kom ett ordentligt bakslag i hundträningen. Jag ber om ursäkt för att jag inte går in på problematiken något närmare men det skulle bli ett alldeles för långt inlägg för att nån skulle orka läsa. Jag sörjde dert hela en hel del igår men idag är en ny dag och idag gör vi något åt det.

Jag har konstaterat att det fortfarande är samma hund jag har i kopplet idag som igår morse. Ingenting har egentligen förändrats - förutom att jag nu vet ännu lite mer om min lillvovve.

Another ditch in the road - you keep moving.
(Savage Garden, Two beds and a Coffee Machine)

Update:
Nu har jag varit och dryftat mina strategier med någon som kan mer än jag. :) Nu vet jag hur vi ska göra för att nå dit jag siktar...Skönt. :)

Dagens läxor

- Träna inte när jag själv är hungrig och trött.
- Träna inte när hunden är hungrig och trött.
- Inga cykelturer de dagar då hundträning står på schemat. Det i sig är nog stress för hunden för en dag.
- Träna inte seriöst tillsammans med andra hundar då klickern ligger tappad i skogen.
- Ha alltid en extra klicker i bakfickan.

Nu glömmer jag och förlåter mig själv för mina misstag. Det är en ny dag imorgon! :)

Katastrof

Idag är det söndag och det betyder i vanliga fall hundträning, men idag betydde det snarare katastrof. Ungefär allt det som kan gå fel när man lydnadstränar hund gick fel idag. Vi har verkligen varit bortskämda med en bra period sista tiden men idag kom bakslaget. Suck.

Nu ska jag analysera sönder detta för mig själv en stund och sen ska jag glömma det negativa, ta med mig de få ljusglimtarna och gå vidare. :)

Lydnadsträning i buller

Igår skulle Johan ut och lasta lastbil med sin pappa så jag och vovven packade ner lite gott i godispåsen och följde med. Bullrigare och mer distraherande miljö för lydnadsträningen kan man väl knappast få? Lastbilen stod och brummade, traktorn körde fram och tillbaka bara några meter bort, husse hoppade upp och ner från flaket och allting levde om i största allmänhet.

Jag tänkte att jag skulle hålla det enkelt så vi provade lite spontana sitt och ligg med hög belöningsfrekvens och det gick som en dans. Ögonkontakt och linförigheten satt som ett smäck. Vem är denna hund som i vanliga fall tappar koncentrationen för ingenting när matte vill träna frivilliga beteenden? :)

Idag är jag frustrerad och upprörd

Vi hade en ny praktikant på jobbet idag som för ovanlighetens skull faktiskt var riktigt duktig och till och med kunde ta instruktioner och sen lösa uppgiften rätt på egen hand. Såna praktikanter kryllar det inte direkt av. Tyvärr ska han byta praktikplats från och med imorrn eftersom han inte bor i stan och har problem att ta sig mellan stan och praktikplatsen... Mycket otur för oss och mycket turligt för hans nya praktikplats.

Men detta är inte det upprörande. Jag sa att han skulle lämna sitt telefonnummer så vi kunde ringa om vi behövde nån som jobbar extra i höst/vinter. Då fick jag veta att han saknar arbetstillstånd och uppehållstillstånd eftersom migrationsmyndigheterna beslutat att han ska utvisas till sitt hemland. Han får inte jobba. Han kan inte ha egna bankkonton. Han får inte skriva på några bindande avtal eller kontrakt. Han kan inte skaffa en lägenhet. Han får inte ha något körkort, han får inte ens köra EU-moppe eftersom han inte kan ta ett förarbevis. Han existerar i princip inte överhuvudtaget.

Jag kan för mitt liv inte förstå varför människor som inte begår något brott, gör rätt för sig och inte ligger samhället till någon last inte får stanna i Sverige. Det finns så mycket patrask som har uppehållstillstånd idag som inte borde ha det men hederliga människor dom ska ut. Hur f-n tänker svenska myndigheter? Jag förstår inte.

Det värsta är ju att han inte ens har någonstans att ta vägen. Landet där han kom från ger honom inte något nytt uppehållstillstånd och inte hans födelseland heller. Vart tusan har dom tänkt att han ska åka? Varför kan han inte lika gärna bo kvar i Sverige?

Jag blir så arg över svensk invandrarpolitik ibland. Visst, jag förstår att inte alla kan få stanna men allt för ofta känns det som att besluten fattats utan empati, medkänsla och medmänsklighet. Visst är det våra medmänniskor det handlar om?

Det som är mest frustrerande är att det inte finns nånting jag kan göra åt det. Man känner sig så fruktransvärt hjälplös!

Testar

På senare tid har det strulat en del med mina inlägg och nu påstår blogg.se att det beror på min webbläsare så jag provar nu den dom rekommenderar och kollar om det funkar.

Det är styckeindelningen som har strulat.

Jag vet åtminstonde en som blir väldigt glad om det lösar sig...Sandra hatar låååånga texter utan styckeindelning. Visst? :)

Kram till världen.

P.S Det verkar funka bra. Men jag tycker inte om Firefox i övrigt, så det blir nog bara bloggskrivande härifrån och allt annat från Google Chrome... :)
Konstigt bara att jag använt Google chrome hur länge som helst men det är först nu som problemet uppstår? Mycket konstigt...

Hittentills idag...

Vaknade klockan halv nio. Duschade. Promenerade med hunden. Körde till stan. Stadstränade hund. Pratade en stund med Annie. Köpte biljett till nån föreläsning som min mamma ska gå på. Frukost.

Och klockan är bara elva. Herredug vad man hinner med när man stiger upp tidigt. :)

Update

Hundens ben verkar krya på sig bra. Idag har han full rörlighet igen och kan för sitt liv inte förstå varför matte envisas med att han ska vila istället för att skutta i skogen...

Massagen var alldeles underbar som vanligt.
Lunchmötet med facket gick klart över förväntan. Långt över förväntan. Plötsligt händer det... I´m getting a raise! :) Tjoho! Jag kommer faktiskt att kunna stoppa in lite pengar på mitt sparkonto...där har det ekat ordentligt sista året!
Det här är nog en bra dag trots allt... :)
Piskfinnar till middag! Var det förresten nån mer än jag som tyckte att skolans fiskpinnar var godare än dom man köper i affären nu?
Och blogg.se klarar fortfarande inte av mina enterslag. Vad är det för fel? :/

Det finns nog fler klantskallar...

Idag lyckades jag boka nya biljetter till Pablo Francisco den 15 oktober! Tjoho! Hurra för att världen är full av klantskallar vars biljetter har släppts till försäljning.
Jag har nu lärt mig av mina misstag och betalade biljetterna på en gång istället för att betala när vi hämtar ut dom! Man lär ju så länge man lever! :)

Stackars voffselofsingen

Ja, som ni säkert har märkt har kärt barn många namn. Voffselofsingen är ett, lillvovven ett annat, Chapp ett tredje...

Idag har jag en halt hund. :( Han har på något mystiskt vis illat ena benet/tassen, fråga mig inte hur han har lyckats. Men haltar gör han i alla fall. Det är en väldig tur att han har fyra tassar - det är ju i alla fall tre som fungerar som de ska.
Som resultat av detta har jag ställt in morgondagens skogstur och hoppas innerligt att hunden villigt kommer att acceptera detta tillstånd av vila utan alltför högljudda protester. Jag skulle inte sätta några pengar på detta om jag vore ni. Förmodligen kommer han att vara en riktig pain in the ass av frustration. Bäst jag går och lägger mig så jag orkar frambringa den stora portion tålamod som lär krävas...
Imorgon har jag förövrigt massage på jobbet och efter det lunchmöte med fackombudsman inbokat...det ni!

Hur är världen skapt när man kan glömma något man verkligen vill komma ihåg?

Kanske kommer du ihåg att jag skrev att vi bokat biljetter för att se Pablo Francisko i Umeå den 15:e oktober? Man kan tro att man borde kunna klara av att komma ihåg att hämta ut biljetterna innan de släpps för sörsäljning igen?

Ja det kunde man tro men så var tydligen inte fallet. Just nu är jag lite sur på mig själv. Lite mer än lite. Nu ska jag sura en stund.

När jag har surat färdigt ska jag hålla stenkoll på ticnets hemsida - det kan ju finnas fler klantskallar!

Frukost i det fria

Imorse tog jag en välförtjänt sovmorgon - till klockan nio - och packade sedan ner frukosten i en ryggsäck och tog med mig vovven ut i skogen. Uppför berget begav det sig och jag kan knappast klaga på utsikten från mitt "frukostbord". Jag tänkte ta ett kort och visa er hela härligheten men upptäckte lite för sent att min kamera inte hade någon ström i batteriet. :/
Det hela hade nog varit nästintill perfekt om det inte varit för den skolklass som bestämt sig för att picknicka på berget samtidigt som jag, vilket innebar att hundstackarn var tvungen att vara kopplad hela tiden. Men han fick i alla fall springa av sig på väg ner för berget, jag tog en extra omväg för hans skull.
Finns det ett bättre sätt att starta dagen än två och en halv timme i skogen? :)

Vad är det som luktar?

Jag tror att min hund har rullat sig i något som han enligt min mening inte borde ha rullat sig i.

Han luktar skumt! :/

Impulsköp

Den 15 oktober åker jag och älsklingen till Umeå för en kväll... Pablo Francisco står på menyn. :) Man får passa på när man får chansen tänkte jag och bokade.
Det fanns inte så många biljetter kvar så våra platser är på raden längst bak, men det gör inte så mycket. Då kan jag bara njuta av showen och slippa se hur mycket karln svettas. För han svettas mycket!

Älgjakt pågår

Tog en förmiddagstur i skogen med vovven och möttes av en skylt med texten "Älgjakt pågår". Typiskt. Där rök den promenadvägen... Det fick bli en bergsvandring istället! :)

Bild lånad från wikipedia.org

IKEA-rekord

I lördags slog jag nog ett personligt IKEArekord. Förra gången slog jag vad med Johan om att jag skulle klara mig under 1000 kr - vilket jag också lyckades med. Men det krävdes viss ansträngning och självkontroll.
I lördags kom jag ut på andra sidan kassan blott 678 kronor fattigare än när jag gick in. Hur gick det till? :)

Matematik

Inspirerad av sambons matematikstudier kommer här ett räkneexempel.
Tag ett tiotal hundar och lägg till ett lika antal mattar/hussar. Plussa på en kursledare samt Åskar. Multiplicera med ett öppet hål i himlen. Vad får man då?
Svar: 21 MYCKET blöta kursande hundar och mattar.
Shit vad det regnade. Man var verkligen blöt inpå bara skinnet, man skulle ha haft lite retrieverpäls... :)

Hundleteri

Om det inte finns ett ord i ordlistan för det man vill säga så får man helt enkelt hitta på ett. Hundleteri. :)
Jag har nu påbörjat processen med att hitta en uppfödare för nästa tillskott i vår lilla flock. En jaktlabrador ska det bli tror jag, dom verkar sunda tycker jag. :) Men det är jättesvårt att hitta information om uppfödare som iallafall bor norr om gävle... söderut är dom hur många som helst. Typiskt.
Slängde i alla fall ut lite krokar igår kväll hos folk jag haft kontakt med i retrieverkretsar och imorse när jag vaknade hade jag fått ett fin fint tips från en instruktör jag hade på en kurs i vintras. Definitivt värt att kollas upp. Och det bästa av allt, dom bor i KALIX! Det känns hur nära som helst i jämförelse med alla andra jag hittat. Herregud, det är ju längre till IKEA än vad det är till Kalix... :)
Men min lilla tonåring som just nu ligger och smaskar på sin Kong med köttbullar och skinkost i ska få växa upp lite till innan det blir aktuellt. Man ska ju orka med alla också. :) Sen vore det förstås inte dumt alls med lite större boende först...nån som vill sälja ett fint, renoverat och fräscht hus till oss för bara lite pengar istället för massor med pengar? :)
Ahhh, nu strular blogg.se oxå... inlägget är egentligen indelat i flera stycken men det syns inte när det publiceras. Suck. Hoppas du orkat läsa i alla fall...

RSS 2.0