SATC 2

Helt klart värt 100 kronor till SF. Fantastisk! :)


Sommar och sol

Nu när det är sommar och sol och dessutom semester så har jag mycket annat för mig än att sitta inne och uppdatera bloggen. På förhand ber jag om ursäkt för sporadisk uppdatering. :)

Överraskning i skogen

Idag tog jag och hunden en promenad längs med elljusspåret här uppe i skogen. Plötsligt ser jag någonting stort och brunt som skuttar bakom nästa krök så jag tar hunden till mig och förbereder mig på hundmöte. Döm om min förvåning när jag plötsligt står öga mot öga med mamma ren och hennes kalv, mitt på stigen. :)

Blev lite skraj först eftersom jag trodde att det var en älg - och älgko med kalv är inte direkt att leka med - men när jag såg att det var en ren så slappnade jag av. Hunden gjorde dock inte detsamma. Jisses vad uppskruvad han blev när renen gjorde helt om och rusade iväg in i skogen. Men det är klart, det väckte väl många instinkter på en gång.

Jag är aldrig förvånad när jag träffar på vilda djur uppe i vår skog och i vårt berg men att jag skulle träffa en ren det hade jag aldrig trott! Ett häftigt möte var det i alla fall! :)


Dåligt minne eller vad?

Jag har läst alla böckerna om Harry Potter tidigare, de fem första har jag förmodligen läst både två och tre gånger förut. De sista två tror jag att jag endast läst en gång tidigare.

Den senaste tiden har jag roat mig med att sträckläsa alla sju efter varandra och idag läste jag slutet på den sista och konstaterar förundrat att jag hade lyckats glömma mer eller mindre hela handlingen sedan sist. Det var som att läsa boken för första gången - igen! :)

Hur kan detta komma sig? En teori som jag har är att jag helt enkelt har dåligt minne. En annan är att jag kanske läser för fort när jag för första gången ska få reda på hur historien slutar vilket helt enkelt resulterar i att det inte riktigt fastnar. Hmm.

det var i alla fall trevligt att fortfarande kunna uppskatta boken lika mycket andra gången som första. Dubbel glädje helt enkelt! :)RSS 2.0