Testpilot

Detta är en chans man inte får missa... :)

Självklart har jag anmält mig och håller tummarna hårt för att jag blir uttagen som testpilot för nya Canon EOS 550D :)


Framtidstro

Vilken härlig framtidstro man hade när man var barn...ingenting var omöjligt! Och det kändes så självklart då... Idag måste man koncentrera sig lite för att tycka så. :)


Sommarlunch

Har idag ätit en ansenlig mängd klyftpotatis med bearnaisesås till lunch. Svårare än så behöver det inte vara på sommaren. :)

Jag och vovven gjorde sommarens premiärtur upp i berget idag, härliga tider. Jag har verkligen saknat skogens lukter och ljud.
Jag blev dock lite överraskad av hur torrt det var överallt. Hade förväntat mig någon snödriva här och där och ett och annat vattenhål efter snösmältningen som hunden kunde släcka törsten i - men tji fick jag för att jag lämnade hundens vattenflaska hemma. Det var snustorrt. Chapp hittade till slut ett dike att bada i, det resulterade i en dusch när vi kom hem eftersom diket var till hälften fyllt med vatten och till hälften med lera. :) Det är härligt med hund!

Nu känns det lite lättare

Igår hade vi besiktning av grunden i huset - det gick ju inte att besikta under den ordinarie besiktningen eftersom det var så mycket vatten där då.

Och det gick klart över förväntan. Endast ett väldigt begränsat utrymme var skadat och resten såg "jättefint ut", för att citera besiktningsmannen själv. :) Skönt. Nu ska vi bara bryta arm om vem som ska åtgärda vad...

Men nu känns det som att man kan slappna av en aning i alla fall och njuta lite av att vi har köpt hus. När jag inte oroar mig för hur vi ska klara ekonomin såklart. Jag har nämligen kommit in i det stadiet nu, men jag tror att det går över snart. Sambon har tydligen redan gått igenom det och kommit över det så jag antar att det finns hopp även för mig.
Det är inte så att jag ångrar att vi köpt hus men jag måste erkänna att det samtidigt känns läskigt. Man kastar sig huvudstupa in i en ekonomisk situation som man inte vet någonting om - utan fallskärm. Läskigt men roligt på samma gång. Det är ju trots allt det här vi vill. Ekonomin får helt enkelt lösa sig. I värsta fall får man lära sig tycka om nudlar... ;)

Försummelse

neglect Engelska Substantiv: försummelse Verb: neglect (transitivt) bortse från. försumma

Jag har visst försummat, eller bortsett från om man ska tro http://wiktionary.org, min blogg på senare tid. Jag ber inte om ursäkt på det barnsliga dagboksmaneret utan konstaterar endast att så är fallet.

Well, vad är nytt? Vi håller fortfarande på att köpa hus...lite tjall med grunden som ska fixas och det är delvis det som upptar vår tid. Att klura ut exakt vad som ska fixas, hur mycket det vill kosta och hur mycket det ska prutas på huspriset som en följd av att det behöver göras. :)

Lillvovven har dessutom gått och blivit sjuk - förkyld tror veterinären. Han hostar nåt förfärligt. Visste ni att en hund som hostar låter som att den ska kräkas? Det har jag lärt mig igår, inatt och hela dagen. Puh. Det är riktigt plågsamt att höra - och man tycker så synd om älsklingsvovven. Han är sjukskriven från dagis på order av veterinären samt beordrad vila. Hmpf, försök förklara det senare för vårt energiknippe. Han är redan less - hur ska det gå innan veckan är slut?

En tråkig konsekvens av sjukskrivningen är att vår spårpremiär som jag hade planerat till helgen som var blev inställd. Inställt är också lydnadsträningen vi skulle på i Långviken imorron - typiskt. Jag hade verkligen sett fram emot att komma igång ordentligt nu efter den långa och hårda vintern men vi får väl skjuta det lite på framtiden helt enkelt.

Nu ska vi ta tempen på hunden - wish us luck. (Ni kan tro att jag just nu önskar att vi vant honom vid detta vid tidig ålder...)

Man blir väldigt trött av att köpa hus...

Imorse var första morgonen vi kunde sova ut efter husköpet och herregud vad trött jag var! vi vaknade vid halv elva men jag lovar att jag hade kunnat sova i flera timmar till om inte hunden varit kissnödig. :)

Men nu är alla de stora besluten tagna och nästan alla papper påskrivna så nu återstår bara besiktning på tisdag och sen måste vi börja ordna med alla försäkringar. Haha, vi räknade ut att vi idag har 4 st olika försäkringbolag. Det blir ju väldigt mycket krångel i onödan så det måste vi göra någonting åt! :)

Igår firade vi valborgs med Nisse och Lisa - tacos stod på menyn. Varför äter man inte det oftare? :) Vi tog oss faktiskt ut till en majbrasa också även om jag kände mig lite skeptisk till att ta med hunden ut. Men jag måste säga att för att vara en sådan besvärlig herre bitvis så är han förvånansvärt stabil i många lägen. Vovven brydde sig knappt om smällarna och raketerna - han hade nog fullt upp med att spana in alla vackra damer som samlats på en och samma plats. ;) Man skulle kunna tro att han har glömt att han är kastrerad. Vem säger att hundar endast styrs av sin sexualdrift och att dom inte har känslor... :)

Nu blir det middag med svärföräldrarna...! :)


RSS 2.0