Jag upptäckte en sak ikväll...

...nämligen att jag inte hade sett den tredje Pirates of the Caribbean. Antingen det eller så lider jag av total minnesförlust. Det känns något mindre skrämmande att anta att jag inte har sett den.

Jag fick boxen med alla tre filmerna av min käre lillebror i julklapp och ikväll bestämde jag mig för att se den tredje i ordningen då jag haft små otydliga aningar om att jag kanske har missat den. Och vilken miss. Men nu är jag i alla fall uppdaterad och klar. :)

Nu funderar jag på att gå och lägga mig. Men än en gång är mitt kök fullt av pokerspelare. Hur ska jag kunna sova?

Men jag borde verkligen sova, är jättetrött.... hmm.

I-landsproblem, I know!

Hurra, Hurra, Hurra...

....HURRA! Jag är klar med bokföringshelvetet! ÄNTLIGEN!

Nu ska jag tända ljus och mysa ihop i soffan! Jag kanske målar naglarna också. Vem vet? =)

Hur mycket pengar spenderar du på julklappar?

Varför spenderar folk så otroligt mycket pengar på julklappar? Det är något som jag har funderat på länge nu. Måste man köpa den dyraste klappen för att bli omtyckt?

Är det verkligen värdet på klappen som är det viktiga? Själv tycker jag att tanken är betydligt mer värdefull. För att inte glömma hur trevligt det kan vara med ett fint omslagspapper och fina snören. :) Det räcker. Om sedan innehållet är ett värmeljus eller någonting svimdyrt, vad spelar det för roll?

Nej spendera mindre och tänk efter lite extra istället så sparar du dig själv en slant. Dessutom slipper man ju oron över hur månaden efter ska gå ihop! :)

För att tala om något helt annat, jag har sorg idag. Vår fina julgransbelysning som är massor av år gammal drog sitt sista andetag idag. När jag åkte hemifrån mitt på dan så lyste den som aldrig förr, men när jag kom hem så var den trasig. :( den har i och för sig uppträtt lite konstigt senaste dagarna... Blinkat och så. Så helt överraskad blev jag väl inte. Jag undrar om det är någon lampa eller om den är helt paj...? Tur att dom har halva priset på all julbelysning på Rusta..... :)


Parkeringsbekymmer

Jag har roat mig med flera saker idag. Bland annat har jag (ivrigt påhejad av Sandra och Neela) slitit mitt hår över kommunens byråkratiska rapporteringsdille utan synbar nytta. Jag har också kört runt, runt inne i stan och försökt hitta en parkeringsplats, och när jag till slut hittat en så gällde naturligtvis inte p-passet där och min börs ekade tom på småpengar. Parkeringsautomaten tar tydligen inte femhundralappar. Typiskt. Så det bar av igen på ännu ett varv runt stadens parkeringsplatser och turligt nog fick jag till slut tag i en. Dessutom jättenära pysselaffären som var målet för resan. Hejja Hejja! Det tog mig ju inte mer än en halv timme detta! :)

Men jag har gjort trevliga saker också. Träffat Sandra, Mårten och Neela. Treligt. Ätit frukost med Johan på Subway. Trevligt. Handlat pyssel för massor av pengar. Trevligt.

Och nu står det lasagne på matsedeln. Vanlig mat. Ingen skinka, prinskorv eller köttbullar. Skönt! :)

EN RIKTIGT GOD JUL....

...hoppas jag att alla har haft! Det har jag haft.

Däremotblev det en ovanligt stressig jul för att vara jag. Det var så mycket som skulle göras, plus att jag skulle jobba och hinna sova lite därimellan (prioriterade i stort sett bort det där sista...vem behöver sömn?).
Detta resulterade också i att jag och världens bästa älskling sov till kvart i två på juldagen. Vilken sovmorgon! :)

Men när julaftons morgon grydde då rådde lugn och ro. Skönt. Vi njöt av god mat, gott sällskap, massor av fina julklappar som vi både fått och gett bort (alla fina paketinslagningar bör också nämnas) men framförallt av lugn och ro. Det tycker jag är det bästa av allt med julafton! Att luta sig tillbaka, ta det lugnt, titta på när brorsdöttrarna leker med sina julklappar. Lugn och ro. Inga måste och inga krav. Bara lugn och ro.

Årets julklapp blev nog scrapbooken med bilder på Ebba och Moa som jag gav bort till bror Peter och hans sambo Linda. Den är jag riktigt nöjd med. Det är så himla kul att ge bort en sån grej. Men nästa gång ger jag nog inte bort ett helt album. Puh vad mycket jobb det var! Det var ju självklart roligt men kanske lite stressigt... Nästa  gång får det bli en inramad LO kanske. Något lite mindre i alla fall.

Imorrn ska jag ut och köpa massor av pyssel för julklappspengar och presentkort. Hur kul blir inte det? :) Lyckliga jag! :)

Har du förresten tänkt på att KASST och KAST stavas olika men uttalas likadant? Jag och Sandra försökte klura ut hur det där hängde ihop idag men kom inte fram till något. Någon som har ett förslag? Hur kan det vara så? Tåls att funderas på! :)

Nanny McPhee

Jag fortsatte mitt filmtittande idag med att se Nanny McPhee, den film som barnen röstade ner inför filmtittandet i dojon i söndags. Synd för dom. För den var jättebra! Faktiskt bättre än Happy Feet.

Happy Feet var ju såklart jättesöt och.... ja just det. Inte så mycket mer. Nanny McPhee hade en hel del mer att komma med. Underbara miljöer, kostymer, komiska filurer och såklart moral och klokheter. Som alla goda sagor ska ha. Dessutom bjöd den på fantastiska skådespelarinsatser och för en gångs skull riktigt intressant extramaterial. Annars brukar jag ofta tycka att extramaterialet mest känns inslängt för att filmer ska ha extramaterial nuför tiden...inte för att dom egentligen hade något mer att komma med.

Som sagt, tumme upp! :)

image44

Jag bakar försenade lussekatter...

...vad säger att man inte kan göra det i efterhand? Dom är ju lika goda nu som för en vecka sen! :) Härligt.
I värsta fall får man väl ge dom ett nytt namn...julkatter? :)

Lussekatter och varm choklad det är mumma det! :)

Nu börjar det snart nalkas julledighet! Efter massor med timmar av jobb idag så ser jag fram emot det! :) Men först ska jag jobba en massa timmar imorrn...vara lite ledig...och sen en del timmar till helgen! sen kan jag andas lugnt och njuta av jullovet! En hel vecka ska jag bara mysa på och ha det bra!

Ovanstående planer för julledigheten är också en av anledningarna till att mitt schema är smockfullt med planer nu veckorna före. Bokföringen ska göras. En massa jutsupapper ska fixas och en del annat behöver också ordnas. Så jag slipper tänka på det när jag ska vara ledig :)

Nu ska jag vila mina trötta ögon en stund medan degen jäser i köket! :)





Hembakta eller köpta?

Jag satt och funderade. Hembakta eller köpta pepparkakor? Min röst går till hembakta! Mums.

Inte bara för smakens skull utan också för att dom är mycket roligare. Roligare figurer och inte så där präktigt perfekta till formen som köpta pepparkakor är.

Vad tycker ni?

Solstorm

Igår kväll var det filmkväll med jutsubarnen, lite fotografering samt bio som gällde.

Filmkvällen rivstartade med teknikproblem utan dess like (herregud vilken tur att jag tagit med mig Johan, annars hade vi nog varit rökta....) men barnens sprätt i benen stillades med pepparkakor i sinne medan vi väntade på HAPPY FEET! Ha, den var precis så söt som jag hade väntat mig att den skulle vara.

image42


Sen har Johan kommit på en jättebra julklappsidé till sin mormor men efter en dryg 40 minuters fotografering så lovade han sig själv att han aldrig mer skulle få en så bra idé av det slaget någonsin igen. Hihi.

Och till slut så kom vi oss också iväg på bio, det blev Solstorm trots att Johan tidigare motsatt sig detta, men han blev övertalad av sin systers pojkvän. Och den var verkligen jättebra. Läskig på riktigt! Huvva! Tur attjag hade Johan att hålla fast i... Puh.
Dessutom var det ju också en otroligt vacker film. Landskapen här uppe i norr gör sig bra på film! :)

image43


Nu borde jag gå och knåpa i alla fall litegrann på en julklapp jag håller på med. Det är ju snart julafton och den är verkligen inte färdig ännu. Det är nog dags att sätta lite fart nu.

Men jag är trött. Mina ögon korsas emellanåt och jag är tung i huvudet idag. Men något kreatit ska jag väl kunna lyckas med. Kanske.

:)

Igår spelade jag...

....mitt livs bowlingserie. Hujedamej. Jag vet inte vad som hände men det gick faktiskt bra. Mycket underligt. MYCKET underligt! Jag som brukar vara kass på bowling....

Idag var det då meningen att vi skulle baka pepparkakor med Ebba och Moa, men nu har de små liven fått vattkoppor. Båda två samtidigt! Så det blir inget pepparkaksbak för dom. Jag och mamma ska nog baka ändå, det vore ju onödigt att degen ska gå till spillo.

Men man får väl se den ljusa sidan av det hela. Det var ju för tur att dom fick kopporna nu och inte till julhelgen. :)

Nu är jag där igen...

....jag sitter fast i det där träsket där jag har MASSOR med grejer som känns jobbiga men som jag måste göra men som jag varken har tid eller lust att göra. Jag närmar mig punkten då allt känns övermäktigt och så faller jag ihop i en liten hög och så måste Johan komma och plocka upp mig på fötterna igen.

Men det är inte så lätt att hitta tiden till allt som behöver göras när man bara jobbar hela tiden.

Sen har jag ju en massa julbestyr som jag egentligen vill göra men som blir stressande eftersom det inte finns någon tid att göra dom på. :(

Suck och pust. Nej nu måste jag rycka mig själv i kragen och fixa det här. Jag har ju gjort det förut. Hur svårt ska det vara? Tur att jag har Johan, just in case i don´t make it......

Jag bjuder på en glad bild för att försöka liva upp stämningen lite! :)


image41

Apropå...

...att känna sig ensam. Jag känner mig ensam just nu. Jobbar kväll en massa kvällar på rad. Träffar knappt Johan alls (om man inte räknar den knappt medvetna puss jag tvingar på honom när jag kommer hem och han redan sover) och hela världen lever på andra tider än jag. :( Inte ens telefonen ringer. Inga intressanta mail. Ingen intressant post (eller det var ju inte riktigt sant, igår fick jag faktiskt ett jättefint julkort av min ena bror och hans sambo...har ju faktiskt inte kollat brevlådan än idag så man vet ju aldrig....)

Hatar att jobba kväll! :( Tänk om jag hade en liten hund. Eller en stor hund för den delen. Då skulle jag förmodligen inte känna mig hälften så ensam.

Jag har dessutom hundra tråkiga saker som jag borde ha gjort för länge sen men som jag förtvivlat och i hopp om att dom antingen ska försvinna eller att något litet troll ska studsa in och göra dom åt mig förtränger gång på gång. Till exempel  en jättehög med kassörspapper som ligger på skrivbordet och skriker efter att bli sorterade och insatta i rätt pärm. Ett halvårs bokföring. Några protokoll som borde skrivas. Affischer som borde justeras och skickas på tryckeriet.

Jag börjar nog vara i behov av min julledighet tror jag. Inte så länge kvar nu och sen är jag ledig en hel vecka i sträck! Gud så skönt det ska bli!

Det har jag förtjänat.

Ledighetslyckan blev kort...

...även denna gång. Jobbar helt galet just nu så jag ber om ursäkt om det inte är mycket liv och rörelse här på bloggen just nu.Tack och lov är det ju bara en månad om året som är så här galen.... I´ll be back by chrismas.... :)

Vad jag lärt mig denna månad...

Att ALLTID hålla koll på mitt banksaldo så att jag har ordning på hur mycket jag spenderar och hur mycket pengar det är kvar i förhållande till hur mycket månad det är kvar. Pust. Fick just en otrelig överraskning när jag surfade in på min internetbank. :( Det blir definitivt inga fler spontanköp denna månad. Förmodligen inte så mycket mer köp alls denna månad :(

Jaja. Ljuset i tunnelns slut är ju bara typ 15 dagar, åtminstonde en storhandling och en tankning bort. för att inte tala om att det saknas några stycken julklappar än.

Det gäller att se positivt på tillvaron! :)

Detta är ett blogginlägg om...

...folks julpynt! På väg hem från jobbet igår (jo sandra, på mitt jobb jobbar vi även då man vet att vi skulle vara lediga...) så var jag för trött för att cykla på isen så jag gick hem istället. Detta skapade oändliga möjligheter att tjuvkika på allt julpynt som folk hängt upp. Tjuvkika och förfäras i somliga fall. Tjuvkika och beundra i andra fall.

Ett exempel på vad jag förfärades över var den zebrarandiga julstjärnan som jag såg inte bara i ett utan i TVÅ fönster på samma gata. Jag ber om ursäkt till alla som läser detta och eventuellt har inhandlat en sådan skapelse, men så mycket jul är det ju inte i en zebra... usch nej! Jag kan acceptera svartvita stjärnor med mönster av andra olika slag. Men zebran hade jag lite svårt för.

Ytterligare ett exempel på förfäran var alla dessa slangbelysningar. Gröna, blå, vita, röda.... Dom är ju faktiskt inte alls så mysiga. Inte enligt mig i alla fall. Och julen ska ju vara mysig! :)

Däremot så fanns det ju också gott om möjligheter för beundran också. Till exempel såg jag på flera ställen att folk hade hängt ut såna där ljuslyktor (typ tomtelyktor eller stallyktor eller vad de nu kan tänkas kallas) som de hade stoppat in en ihoptrasslad liten ljusslinga i. Jättefint! Och så blev jag allt lite avundsjuk på alla som har en liten bro där dom kan ställa små enar med ljusslingor i eller stora tomtar. Jag vill också ha en egen bro! :) Sen var det någon som hade hängt upp en stor "julgransboll" i ett fönster som hade små små lampor inuti sig som lyste jättemysigt.

Nej, visst är det så att det finns väldigt olika sätt att pynta på. Vissa av dom bra och vissa av dom mindre bra. I mitt högst personliga tycke. :)

Julfest...

...på jobbet ikväll! Jag har precis kommit hem efter mitt tiotimmarsskift och efter lite uppfräschning så bär det nu av tillbax igen! Hmmm, klokt? Njae....kommer att vara trött innan kvällen är över. Blir nog ingen långkörare ikväll.

Intressantast ska bli att se vem som somnar vart och med vem. :) Det är alltid intressant på våra julfester.

Julfest med alla kollegor samt 200 av jobbets närmaste vänner :)


En helt fantastisk helg...

...har det varit! Direkt efter jobbet i fredags bar det av till Umeå där jag och Johan bodde på det alltid så trevliga Rica Partner Hotell Royal. Middagen intogs på Gretas Bar och Grill, det var otroligt gott. Tyvärr blev inte Johan mätt (vilket han borde ha lärt sig att stora pojkar som han sällan blir på dyra restauranger) så han avrundade kvällen på MAX innan han var nöjd.

Hela lördagen gick i effektivitetens tecken. Vi är nu nästan färdiga med julklappsinköpen...underbart! Dessutom hittade jag en helt otroligt fin liten butik som hette Presenta. Varför, varför har denna hemlighet undanhållits mig? Massor av jättefina glas och porslinsgrejer.... En ny favorit tillsammans med den gamla Paraffin som säljer ljus och ljuslyktor i sinne! :)
Jag lyckades också till slut inhandla ett par nya arbetsskor. ÄNTLIGEN! Dom jag har är nämligen helt slut! Jag ska springa med kvittot till Jenny på tisdag! :)

Vi var hemma i Skellefteå igen vid halv fem snåret och då var det bara att byta om och fräscha upp sig lite för att bege sig till Nordanå... MAGNUS BETNER! Vi hade lyckats få tag i två restbiljetter som nån annan kom på att dom inte ville ha. Hurra! Det var kanonbra! Jag hade ont i mina skrattmuskler när vi kom hem! :)

Och om inte allt detta var nog så har vi också hunnit julstäda och julpynta. Nu är det jul i vårt hus (ja, lägenhet...men vi har julpynt för ett helt hus...) Det blev jättefint! Men jag saknar granen! Men jag måste sjå mig till dagen före julafton. :)

nu blir det nog ltie scrappande innan jag och mor min ska besöka hobbyaffären! :)

GOD JUL TILL ALLA!  :)

RSS 2.0