Jag har blivit morgonpigg!

Eller morgonpigg och morgonpigg. Jag har i alla fall slutat upp med att sova bort hela förmiddagarna när jag är ledig eller jobbar kväll. Väckarklockan ringer 08.30 och om man inte tittar så noga så kan man se hur jag studsar upp ur sängen. ;)

Men det är faktiskt riktigt skönt... jag är mycket piggare när jag stiger upp på morgonen än när jag sovit till tio eller elvasnåret. Och jag hinner med så mycket mer under dagen också. Hurra! Visserligen är jag lite tröttare lite tidigare på kvällen sen men det är det värt!

Igår var vi på vårdcentralen och vaccinerade oss mot Hepatit inför resan till Egypten. DET GJORDE INTE ENS ONT! Vad hände? Jag som oroat mig i en månad för hur ont det skulle göra. Minst lika ont som stelkrapen trodde jag att det skulle göra, kanske ännu ondare. Vaccinationer ska ju vara onda... Eller? Jag kanske hade helt fel. För den där sprutan kändes inte över huvud taget! :)
Sen kollade jag blodtrycket också. Inga goda resultat. Jag är tydligen skitkass på blodtryck. Så nu får vi se vad läkaren säger på måndag. Jag kanske får en utvisning för misconduct, mot mitt blodtryck. :)

Nu ska jag snurra igenom duschen och sen ska jag läsa ur alla hundbäcler jag lånade på biblioteket igår. Det gäller ju att förbereda sig! :)

Officiellt avgådd!

Nu är jag officiellt avgådd från styrelsen. :) Nu ska jag bara fixa alla papper i ordning för imorrn lämnar jag över allt till den nya kassören och till den nya sekreteraren! :)

Härliga tider! :)

Nice one

Jag känner på mig att detta är en bra helg!

Startade kanon med en trevlig film och hämtmat i soffan tillsammans med älsklingen igår kväll. Sen ett härligt bad och sen massor med sömn. Vaknade pigg 08.30 imorse.... för att sedan somna om två gånger :) värsta buset. Men typiskt lördagsskönt.

Sen gav vi oss ut på stan där Johan lyckades bättre med sitt uppdrag att köpa en ny mössa än vad jag lyckades med mitt som var att köpa en ny bikini till den stundande Egyptenresan. Jag undrar hur detta kan komma sig. därefter släpade vi oss till KåffeIn för varm choklad och sen blev det kulig träning med Jocke! hurra vad kul det var! Härligt med så mycket positiv energi! :) Sedan tog vi en chokladrunda till på KåffeIn! :)

har sedan haft en mycket trevlig kväll i lägenheten tillsammans med Jocke, Micke, Boman och Kvande. Och Johan såklart. God mat, gott sällskap och Blokus i sinne! :) Kan inte bli bättre!

Nu har jag nyss lämnat av pojkarna på krogen och nu blir det sängen för mig. Årsmöte imorrn! Jag ska avgå från styrelsen. känna mycket konstigt. Vad ska jag nu göra med all min tid? :) Pyssla kanske? :)

Orkar inte rättstava detta inlägg, så om det är knasstavat någonstans så ber jag alla språkpoliser och särskillt Sandra om ursäkt! ;)

Gonatt och sov gott i stugorna!

Trött efter en tung arbetsvecka

Det har varit en tung vecka på jobbet i veckan. Massor med gäster = massor att göra. Puh. Men nu är det äntligen helg, långhelg dessutom. Lyckliga jag är ledig även på måndag. Då ska jag samla på mig lite välbehövlig vila då nästa arbetsvecka är lika galen som den som just var.

Men före dess ska det hinnas med träning, årsmöte, instruerande, hängning av nya gardiner och kanske lite pyssel! :)

Ikväll blir det hämtmat....Skönt! :) Kanske följer det med någon film hem också. Min kära sambo har ju inte sett Wild Hogs än....en brist i hans livserfarenhet om man frågar mig! :)

Idag var jag bra!

Kursen var intensiv som tusan. Därav den totala frånvaror från allt vad internet heter de senaste tre dagarna. Puh. 30många kurstimmar ska klämmas in på bara tre dagar och dessutom jobbade jag lördag kväll. Till halv två på natten. Det ar faktiskt inte nästan kul att stiga upp imorse. Tvingade faktiskt kära sambon att sympatistiga upp med mig och äta frukost på jobbet innan kursen startade. Vilken tur att han verkligen tycker om mig. :)

Men det gick jättebra. Provet gick hur bra som helst och när jag sen trodde att jag inte skulle orka göra en bra träning förbarnen så överraskade jag och gjorde en bättre träning än på väldigt länge! Hurra!

Så nu var man B-instruktör då. :)

nu ska jag hiva i mig lite mat och sen rusa iväg till möte.

I natt ska jag SOVA! :)


Kursnerver

Nu börjar jag känna mig lite nervös inför kursen som startar imorgon. Egentligen finns det ingen anledning men det är väl bara sån jag är. Lite nervös och orosam av mig.

Mamma säger att jag alltid har varit sån. När jag var liten var jag rädd för det mesta som var stort och lät mycket. Traktorer, lastbilar.... vattnet längst fram på vägen. Ni vet när man kör längs en raksträcka och det är väldigt varmt ute, då göra värmen i asfalten så att det ser nästan ser ut som vatten längst fram i horisonten. Jag var helt övertygad om att vi skulle köra rakt ut i havet och drunkna. Hugas.

Nej vilken tur att man vuxit ifrån den rädslan åtminstonde. stora maskiner gör mig fortfarande lite nervös om de är för nära. Resten jobbar jag på. :)

Jag är väl förberedd och jag kommer att lära mig massor. Hurra! :)

Nu ska jag packa väskan för imorron så jag inte glömmer nåt när jag är trött! Wish me luck! :)

Sjukt effektiv

Jag har verkligen varit sjukt effektiv de senaste dagarna. Hej bara vad jag har fixat och trixat med saker jag inte är så sugen på att göra men som måste vara gjort innan årsmötet. Men nu är det snart klart! :)

Idag har jag dessutom städat dojon.... jag tänkte att det vore schysst om det ser så ok det kan ut när vi får besök. Så alla som kommer ner i dojon och känner den där obekanta rena doften (speciellt på toaletterna)...skit med vördnad! :)

Nu ska jag läsa på lite mer inför kursen. Wish me luck!

Och Happy Alla Hjärtans Dag!


image46

Nu är året slut!

Äntligen, äntligen, äntligen!

Bokföringsåret 2007 är nog avslutat och klart. Bakom mig. Härligt!

Det var meningen att det skulle gå fort, det tog i alla fall 3 timmar. Puh.

Vilken tur att jag hade en Jocke med öga för det där med mig. Annars hade det slutat med katastrof. Eller i alla fall någonting liknande.
Sandra och Neela bidrog dessutom med trevligt sällskap vilket också var till stor hjälp.

Nu ska jag äta ett päron och sen ska jag renskriva det sista till årsmötet och sen ska jag plugga lite inför B-kursen. Vilken ledig dag. :)

Nu skajag fira! :)

Det är fortfarande ingenting fel på mig

Eller, det är i alla fall inte några fel på dom prover jag har lämnat på vårdcentralen. På mig däremot är det någonting fel. Jag önskar bara att dom kunde klura ut vad. Nu har dom i alla fall kommit på den geniala idén att dom ska kolla blodtrycket på mig. Tänka sig. Borde dom inte ha gjort det först av allt? Tydligen inte!
Jag fick också det upplyftande beskedet att om det är blodtrycket som är för lågt och ställer till det så finns det ingenting dom kan göra. Då är det liksom bara så. Jaha.... ska man vara så här jämt då alltså?

Idag lyckades jag faktiskt ta mig ifrån jobbet klockan två. Hör och häpna, för andra dagen i rad. Kors i taket. Eller snarare kors i himlen.... När hände detta sist? Idag hann jag till och med en liten promenad runt kvarteret i det allra sista solljuset. Skönt.

Träningen var kanon ikväll. Var trött som få när jag kom dit men kände mig i alla fall till sinnet lite upplyft när jag åkte därifrån! :) Jag undrar varför jag ofta har så svårt att motivera mig till att gå till träningen? Jag har ju nämligen nästan alltid skitkul när jag väl är där. Jag måste jobba med det.

Nu ska jag plugga lite. Jo, du läste rätt. Plugga. Inför B-kursen till helgen. hugas. Jag tycker att Tony Hansson är lite skrämmande. Förmodligen beror detta endast på att han har flera färger på sitt bälte och massa pommes. Han är säkert jättesnäll egentligen! Det är ju det fina med jutsuinstruktörer i stort. Av de högre har jag inte träffat en enda som är elak. Hasse B försöker ibland verka elak, men som alla andra är han snäll som ett litet jutsutroll...

Plugg, plugg, plugg.


Den största frågan i världen

Den största frågan man kan ställa sig skulle kunna vara varför världen är så orättvis? Somliga kanske hävdar att den största frågan skulle vara vad som är meningen med livet? Jag håller inte med. Min mening med livet kan jag ju klura ut under färdens gång, ändra på lite här och där och forma till vad jag själv önskar och vill ska vara min meningen med livet. Men varför är världen så orättvis? Den frågan är klurigare än klurigast.

Snälla människor vandrar omkring sjuka, fattiga och hungriga. Dumma människor får vara friska, lever i överflöd och har mat i magen. Goda människor dör unga. Onda människor överlever sig själva flera gånger. En person som redan haft cancer och besegrat den, blir sjuk igen i en ny sorts cancer. Vart ligger rättvisan i det?

Det finns så många orättvisor.

Idag är en lite låg dag. Jag fick veta att en av mina kusiner omkommit i en olycka igår kväll. Jag kan egentligen inte säga att jag kände honom, har väl träffat honom några gånger men egentligen aldrig mött honom. Jag kände honom till namnet men inte mer än så. Men det är konstigt hur det kan påverka en trots detta. Än en gång kommer jag tillbaka till det där med orättvisorna.

Sen får jag lite dåligt samvete för att jag inte kände honom. Vi var ju ändå kusiner. Borde man inte känna alla sina kusiner för att sakna dem när de är borta? Det känns som att jag borde ha vetat mer om vem han var.

Ibland kan jag ångra att jag inte har en närmare kontakt med i alla fall vissa i min släkt. Vad jag hoppas kommer ut av denna händelse är att jag skärper mig och plockar upp kontakten med fler av mina kusiner. Vissa av oss var ju oskiljaktiga på alla släktträffar när vi var barn. Varför förändrades det bara för att vi blev vuxna?

Än en gång finns det så många frågor men så få svar. Mina tankar går till de i min släkt som faktiskt kände honom. Det är nog tyvärr allt jag kan göra för att hedra ett minne som jag inte delar men idag önskar att jag hade gjort. 

Köp en lott!

Jo ser du, idag bringar jag nog tur över de som känner mig. Jag lyckades sluta i tid för första gången på jag vet inte hur länge. Och det är turligt om något! :) Jag tror jag smittar! :)

Däremot finns det förmodligen tusenochen saker som jag borde göra nu... Före mötet ikväll. Och blogga står tyvärr inte med på den listan.

Jag tror jag ska börja nu.

Tror.

Ja, mina händer ÄR små!

Detta faktum står nu otvivelaktigt klart efter att Linda trott att mina kvarglömda handskar tillhörde någon av hennes systers barn. Haha! :) Fördelen med så små händer och handskar är att jag sällan tar fel. Folk brukar också snart förstå att det inte är deras handskar heller då deras händer sällan kommer in i handsken utan veselin och spruckna sömmar. :)

Idag har jag lite planer, jag ska först och främst borsta mina tänder. :) Sen ska jag bokföra lite så jag kan göra bokslutet för förra året och bli av med åbäket någon gång. Sen ska jag städa litegrann. Och sen, sen ska det pysslas! Härligt. Det var länge sedan sist nu. Jag råkade ramla in på pysselaffären igår och hux flux, fråga mig inte hur det gick till, så låg det en massa nytt fint pyssel i min kundkorg. :) Nu ska jag göra ett litet lager med kort så att man har hemma när man plötsligt kommer på att någon fyller år! Typiska bra-att-ha-kort alltså!

Jag ska också försöka klura ut hur alla som är jätteduktiga på scrappandet gör när de fotar sina alster så fint och lägger upp på bloggen. Själv misstänker jag att mina foton inte skulle bli hälften så bra!

Nu är snart allt bokat och klart för Egyptenresan i mars. Det enda som återstår är att boka hotell vid Arlanda, vi bilar nämligen ner dagen föra vårt flyg går. Sen är allt klart. Till och med vaccinationstiden är fixad! :) Men jag ska gå in på apoteket också och fråga vad jag ska käka för ett mirakelpiller för att inte bli magsjuk. Tips mottages tacksamt! :) Jag är livrädd för att bli magsjuk. Iallafall när man inte befinner sig i hemmets lugna vrå. Fy. 

På sandras önskemål lägger jag upp lite länkar till de scrapbookingbloggar jag följer. Jag börjar med de två bästa så får vi se vad som följer därnäst! :)

Nu får det vara färdigstucket!

Har idag varit vända nummer två till vårdcentralens labb för provtagning. Usch vad jag avskyr att bli stucken i armen. det gör OOOOONT! Sådetså!

Men det gick i alla fall bättre idag då det var en som kunde som stack mig och ingen student. Så efter första försöket så rann det blod in i röret på allra snällaste vis! Massor av rör tog hon och nu hoppas jag att jag får veta ad som är fel på mig. EKG:et och dom prover jag tog sist var ju bra....

Man känner sig lite delad. Självklart vill man ju att proverna ska vara bra men samtidaigt så vill man ju också veta vad som är fel och då måste ju någonting vara obra. Besvärligt. Mycket besvärligt!

Snart ska jag iväg för nästa undersökning. Hos optikern. Jag tror nämligen att jag ska byta linser eftersom jag just nu betalar en hel del pengar för något som jag använder typ 3-4 timmar i veckan. Jag hoppas verkligen att det finns några dagslinser som jag kan ha. Annars är nog alternativet såna där dygnetruntlinser. Vi får se! :)

Tänkvärt

Detta har jag snott från en annan blogg ute i cyberrymden.... Tänk efter före du bestämmer dig för att du är olyckligt lottad i livet.

Om världen vore en by.
Om hela världen reducerades till en by med 100 invånare och alla proportioner bibehölls så skulle byn bestå av:

57 asiater
21 européer
14 amerikaner (från Nord- och Sydamerika)
8 afrikaner
52 kvinnor
48 män
70 ickekristna
30 kristna
89 heterosexuella
11 homosexuella
6 personer skulle inneha och nyttja 59% av alla gemensamma tillgångar, och de 6 personerna kom från USA
80 hade otillräckliga boendeförhållanden
70 var analfabeter
50 var undernärda, 1 döende, 2 föddes och 1 hade en dator.
1 och bara en har en akademisk examen.

Om man betraktar världen på detta sätt så påvisas nödvändigheten av samhörighet, förståelse, acceptans och utbildning för alla.

Om du vaknar i morgon, frisk och icke-sjuk, så är du lyckligare lottad än 1 miljon människor som inte kommer att leva nästa vecka.
Om du inte har upplevt ett krig, inte upplevt hunger, fångenskapens ensamhet eller dödskampens smärta så är du lyckligare lottad än 500 miljoner människor här på jorden.
Om det finns mat i ditt kylskåp, om du har ett jobb, om du har tak över huvudet och en säng att sova i, då är du rikare än 75 % av innevånarna på jorden.
Har du ett konto på en bank, lite pengar i börsen och småslantar i en ask, då tillhör du de rikaste 8 % av jordens innevånare.

Om du läser detta så är du mångdubbelt gynnad, för
1. Någon har tänkt på dig
2. Du tillhör inte de 2 miljarder människor som inte kan läsa
3. Du har en dator

En husfruelig dag

Idag har jag bakat bullar och varit husfruelig. Städat och påtat lite ni vet. :) bullarna ble fantastiska så det är bara att folk kommer och hälsar på så ska jag bjuda! Men kom ihåg att påminna mig om att jag har bullar fulla frysen som ska bjudas på, det mesta av fikat jag bakar brukar nämligen bli liggandes i frysen jättelänge för jag glömmer bort att jag har det.

Lilla bilen var till besiktningen idag och klarade sig....nästan! :) Men vad ska man förvänta sig? Den börjar vara gammal och sliten. Eller snarare välkörd kanske man ska säga.
Men det blev inte så farligt som man kunde tro, ett par hundralappar för nån slang som läkte i motorn och sen en ombesiktning så ska det nog vara klart! :) Heja bilen!

Just nu sitter jag och funderar över om man inte skulle åka och sova på jobbet istället för här hemma. Det är nämligen fest hos våra nyinflyttade grannar så jag tvivlar på att jag får så mycket sömn innan jag ska upp och jobba imorron...

Men jag vill egentligen hellre sova hemma än borta.... 

Jaja. Ska överväga saken ett tag till innan jag bestämmer mig. Jobbet är ju inte så långt borta.....

Update ang. sovandet
Jag försökte just ringa Johan och berätta om mina planer för sovandet.....Johan är ute på fest med jobbet för att någon av dom har fyllt jättemånga år. Upptäcker då att Johans telefon ligger på minus när det kommer till ström i batteriet. Suck. Jag kan ju inte gärna sticka till jobbet utan att berätta för Johan. Hur sjuk av oro blir inte han då när han kommer hemrumlandes i natt och jag är borta. På fyllan och vyllan är det ju dessutom föga troligt att han skulle lyckas hitta åt en liten lapp där jag skrivit vart jag tatt vägen...i alla fall inte före han väckt halva världen för att leta reda på mig.... Hemska tanke. Nej. Jag får försöka sova i alla fall. Kanske ska hämta en madrass från förrådet? Då kan jag sova i vardagsrummet istället....där hörs festen inte lika mycket....

Detta mina vänner, är det sugigaste med att jobba helger. När ens grannar inte gör det....

RSS 2.0