Smitjag

Just nu smiter jag från disken för att berätta att jag ska på IKEA på lördag! Tjoho! :)

På inköpslistan står just nu:
~ Fina burkar till Chapps godis
~ Ny uppsättning med tallrikar
~ Skohylla till Sandra och Mårten

Ja, längre än så är den inte. Det betyder att vagnen förmodligen kommer att bli hur full som helst av impulsköp. Farligt, mycket farligt! :)

I övrigt så kan jag rapportera att jag idag överlevt ett tandläkarbesök. Och som grädde på moset (varför skulle man egentligen vilja ha grädde på mos?) fick jag då veta att jag bara hade ett enda pluttehål. Det ska lagas på onsdag.

Tydligen så mognar tänderna ofta till sig efter att dom fyllt ungefär tjugo år... så om man haft jättebesvär med många hål i tänderna så finns det hopp om att det kan ordna sig när man blir lite äldre! :) Jag ska minnas detta när jag blir gammal och önskar att jag var 20 igen. Då ska jag tänka på hur uscheligt det var med en massa hål i tänderna och glädjas åt att jag faktiskt inte är tjugo längre!
 
Nej nu måste jag nog ta tag i diskandet, kanske.

Skithund

Bokstavligt talat kan nu Chapp benämnas som skithund. Under kvällspromenaden i skogen igår så ville han plötsligt inte komma på inkallning hur mycket jag än lockade med godis och lekfulla upptåg. Han hade hittat något betydligt mer intressant i ett dike bredvid stigen.

När intresset så småningom avtog och han kom lunkandes luktade han så illa att jag inte finner ord som gör stanken rättvisa. Det blev närmaste vägen hem, tvärs genom skogen, med hunden i koppel på ett så behörigt avstånd som var möjligt och väl hemma blev det ett ordentligt bad!

Blä! Det där gör vi förhoppningsvis inte om på ett tag.

Vilken tur att det där vad det nu var inte fanns där i förrgår kväll när både Ior och Chapp glatt skuttade genom risen tillsammans. Kan ni tänka er om de båda två hade fått chans att rulla sig i härligheten.

Ibland är det riktigt härligt att ha hund. ;)

Att-göra dagen

Detta är en sån där att-göra dag. Med massor av saker att göra.

~ Skjutsa svärföräldrarna till flyget.
~ Storstäda.
~ Tjuvtvätta.
~ Handla till middagen imorrn.
~ Njuta av Johans nya dator som jag förmodligen knappt kommer att få röra under första veckorna...
~ Betala räkningar
~ Ringa försäkringsbolaget

Efter vad som känns som en obefintlig sömn i natt är jag lite sliten. Jag tror jag ska göra som Chapp och vila först. :) Listan får vänta! :)

Myggfritt

Idag är det ett typiskt myggfritt väder. Jag och Chapp har trots detta vart ute och tagit en rask promenad i regnskogen efter jobbet, en av oss var betydligt mycket mer entusiastisk än den andra. Lät oss säga att den som visade tecken på att njuta av promenaden var iklädd sina nya regnkläder och heter inte Chapp. Han var inte jätteroad men konstaterade efter en stund att matte var envisare än regnet och hon tänkte inte ge sig! :)

Ett konstaterande gjorde jag dock. Jag måste köpa stövlar för stigen blev jätteblöt och full av vattenpölar.

Vad som däremot inte var myggfritt det var Sorsele med omnejd under den gångna helgen. Där frodades myggorna i grupp.
Mamma och hennes sambo hade hyrt en stuga i skogen, bredvid en älv, via kommunal och vi hälsade på dom där lördag-söndag. Det var verkligen jättemysigt. Lugnt och stilla.

Vi kan sammanfatta det som att myggmedlet kom till användning, Chapp njöt av det koppelfria äventyret och Johans förlorade mer än han fick när han fiskade. :)

Vi kommer definitivt att åka till de där stugorna igen, men då under den myggfria säsongen. :) Ett stort plus med helgen var all bilåkningsträning som Chapp fick. Han är numera en bilvan vovve! :)

Sommartider

Butikers sommartider kan verkligen ställa till det. Jag glömmer alltid att kolla det där och förutsätter att allt är öppet som vanligt. Och så står jag där snopen och konstaterar att det är sommartider både här och där.

Jag och Chapp bedrev då tiden med en timmes miljöträning och träning i att inte bry sig om just precis allting och alla som vi gick förbi på stan. Resultatet var blandat men övergripande positivt. :)

När så Björkis till slut öppnade handlade vi tuggleksaker i sinne. :) Hurra sa Chapp, tuggade i två sekunder och somnade sedan ovanpå leksakerna. :) Det kallas prioritetsordning! :)

Älgspaning

När brorsdöttrarna sover hos farmor (läs; min mor) så står ofta älgspaning på schemat. Denna gång bestämde vi oss för att följa med. Nödvändigheter inhandlades (korv, brio samt coca-cola), och vi halv tio snåret packade vi in oss i bilarna och rullade mot älgskogen. Döm om min förvåning när vi träffade en älg! Det hade jag inte trott.

Enligt Mors sambo var det tydligen en ståtlig tio- eller tolvtaggare som kikade på oss genom buskagen. Frågan är vem som spanade på vem? :)

Brorsdöttrarna var iallafall fulla av beundran för detta magnifika djur och kvällen måste väl anses vara en succé! :)

Gårdagskvällen spenderades i övrigt med middag på jobbets terass, grillade kycklingspett stod på  menyn, samt lekparkslekar med brorsdöttrarna. Vi gick i "djungeln", åkte tuff-tuff-tåg i rutchbanan, äventyrade oss på diverse snurriga saker samt åkte linbana och klättrade i ställningar. Hej och hå, det var länge sedan jag hade så roligt i en lekpark.
Även Chapp hittade sitt nöje. Han grävde en jättegrop i sanden som han rullade sig i. Nöjd och mycket belåten över sitt tilltag. :)

På dagens att-göra-lista står det att jag ska till ankdammen med brorsdöttrarna. Det stårockså att jag ska hälsa på farbror blå och kolla om min cykel ar flyttat in i deras förråd. Dom hade behagat stänga sist jag försökte!

De senaste två dagarna, de två första dagarna efter semestern, har jag redan gjort mer saker än vad jag gjorde på hela semestern. Man blir liksom lite mer mån om vad man gör med sin tid när man vet att man inte har all tid i världen. Man ser som till att ta bättre tillvara på tiden.

Sista dagen på semestern

Var det inte nyss första dagen på semestern? Vart tog tiden vägen?

Jag skulle lätt behöva fyra veckor semester extra. Men tyvärr har jag inte hittat någon som vill ge bort sina semesterveckor till mig. :(

Idag har jag en liten att-göra-lista:

~ Hälsa på farbror blå och fråga om min cykel bor i deras förråd.
~ Bjuda mamma och Jörgen på fika.
~ Bada hund.
~ Gå en skogspromenad.
~ Hämta mina nya arbetsskjortor hos Jenny.
~ Tvätta kjolen som jag ska ha på jobbet imorrn.
~ Putsa jobbskorna.

Hur kan det komma sig att sista dagen på semestern till så stor del handlar om jobbet? Suck. Jag får trösta mig med att det alltid kommer en ny sommar och en ny semester. Den här tiden nästa år är det förmodligen första dagarna på semestern igen. Årets bästa dag? :)

Hundbur!

Det är inte lätt det här med alla val man måste göra i livet. Utimellanåt, eller snarare var och varannan dag, har man ju dock privilegiet att våndas över typiska i-landsproblem. Ska vi köpa den här begagnade buren för 900 kronor eller ska vi köpa den här helt sprillans nya buren för 950 kronor?

Behöver jag säga att så fort vi hade sett den sprillans nya fina buren så rådde det ingen som helst tvivel om vilken bur vi skulle ha. Jag längtar tills killen som äger den begagnade buren hör av sig så vi får lämna igen den.  Vi fick provlåna den för att känna efter om det var rätt sorts bur för oss eller inte. Han var en sån där kille som man nästan skulle ha köpt buren av bara för att han var så himla trevlig. Men man måste ju tänka lite praktiskt också.

Och den där buren var inte praktisk alls. Stor, klumpig och tung. Sen hade den bott i en bil med nedsänkt bagageutrymme så den hade bara halvdörr på den övre delen av framsidan. Mycket opraktiskt när man har ett riktigt kombiutrymme och en stor hund. Dessutom såg den ganska skamfilad ut, smutsig och en hel del färgsläpp. Man vill ju att voffsingen ska åka som en kung! :)

Den nya fina buren är lätt och behändig. Den går till och med att vika ihop. Dessutom tar den bara lite mer än halva bredden på bagageutrymmet så man rymmer i alla fall en del packning samtidigt. Och så har den en stor och fin dörr! :)

Så här ser den ut, men den har inte två dörrar utan bara en på en av de lutade sidorna.


www.dogman.se

Påminn mig...

... om att aldrig återfödas som en svart hund med tjock päls. Chapp har det så varmt så varmt i sin kostym. Stackarn. Just nu ligger han i lägenhetens svalaste "rum", nämligen nere i hallen. Dit ingen sol når! :)

Igår var för övrigt en högtidsdag. Chapps första "play-date" med Ior. Ior är sannerligen en charmerande liten finsk lapphund med massor av päls. Dom hade kanonkul tillsammans och det känns så skönt att dom kom så bra överens. Det är ju kanon med en lekkompis som är ungefär lika gammal, det skiljer bara några månader. Sen har Ior väldigt trevliga ägare också. Det gör ju ingenting! :)

Ior passade också på att känna sig stor, det dröjer ju inte länge innan Chapp är större trots att han är yngre. Man får ta chansen när den bjuds!

Vad tusan är det som luktar?

Sedan i fredags kväll har vi en underlig odör i vår lägenhet. Vi har sniffat igenom lägenheten i flera omgångar utan att kunna hitta någon källa till obehaget. Till och med Jocke och Linda har sniffat igenom lägenheten utan att hitta det heller. Det enda vi har kunnat konstatera är att det blir bättre om vi slår av ventilationen och att det sedan börjar stinka igen om vi slår igång den.... Hmmm. Man undrar vad som har dött i våra ventilationstrummor?

Jag har för övrigt upplevt matkomornas matkoma. I fredags åt jag, Johan, Jocke och Linda en mastodontmiddag på O´learys. Jag har aldrig vart så mätt i hela mitt liv. Jag kunde knappt gå efteråt. Den lilla promenaden från O´learys till Hemmakväll tog så lång tid så att när jag och Linda kom fram hade killarna redan valt en film. :)

Så kan det gå.

Jag har bakat!Jag har bakat daimbomber! Muffins med massor av daimkulor, Mums! Eller jag tror i alla fall att det är mums, det kan man ju inte så noga veta innan man har provsmakat.

En fundering bara... hur får folk muffinsen att bli så höga och fluffiga som på bilden? Mina flyter alltid ut och blir platta och lite tråkiga. Kan det ara så att jag använder kassa muffinsformar som inte är tillräckligt styva? Jag har en sån där muffinsplåt i skåpet men det är bara 12 st på en sån så jag måste nog köpa en till om den ska komma till användning...

REceptet kommer om de blev goda! :) Om inte så ska jag inte betunga er med det!

Tidningshimlen

Ibland sammanfaller lyckliga omständigheter. Igår hittade Sandra min hett efterlängtade och eftersökta tidning. Självklart skyndade jag mig dit och köpte en. Och sen idag dimper Härliga Hund ner i brevlådan.

Semestern kunde inte ha fått en bättre början på sitt slut! :)

 

Regn, regn ljuvliga regn.

Jajjemän, jag njuter fortfarande av regnet och det gråa vädret i allmänhet. Det är skönt och avslappnande! Jag får liksom lust att göra ingenting och det är underbart! :)

Till och med hundpromenad är för det mesta trevligt i regn. För det mesta! :)

Discgolf är inte det roligaste som finns

I alla fall inte om man frågar Chapp. Han tyckte att detta var en mycket konstig lek/promenad där man bara fick gå korta, korta bitar för att sen stanna och vänta en evighet medan en massa folk kastade såna där färggranna roliga saker som man sen inte fick jaga. Efter hål nummer 8 var han less och jag och han uppsökte en viloplats under ett bord vid starten! :)

Idag har vi konstaterat att det är dyrt för hundar att färdas i bil. Dessa burar och lastgaller kostar ju en miljard kronor att köpa. Nu har vi hittat den perfekta lösningen, frågan är bara vad man är villig att betala för den perfekta lösningen? Man får hoppas att Johan vinner i pokern han spelar ikväll... :)

När jag satte mig ner för att skriva detta var min intention att skriva om någonting helt annat än Chapp och hans förehavanden... men nu kan jag för mitt liv inte komma ihåg vad det var. Mitt minne torde vara kortare än en guldfisks.

Jaja, jag bjuder istället på en nytagen bild av underverket med fyra ben och mycket vassa tänder. När Johan gick hemifrån för någon timme sen så sprang Chapp efter ner till hallen. Där la han sig med nosen i husses toffel och väntade på att han ska komma hem igen. Nu har han somnat mitt bland Johans alla skor.... Sötnos!


Hustitteri

För närvarande har vi spolat idén om en ny lägenhet och bestämt oss för att det är mycket bättre och oftast billigare (i månadskostnad iaf) med ett hus på en gång! Så nu går vi på husvisningar.

Detta med hustitteri är inte så lätt. Det finns så många hus som är jättefina som man vill ha men som man inte har råd med. Sen finns det jättemånga hus som är billiga men som man inte vill ha. Däremellan däremot är utbudet betydligt tunnare.

Det knepigaste än så länge, det är det där med bilder i annonsen. Det ser ofta så himla fint ut på bilderna och sen när man kommer dit så ser det inte alls så bra ut och så blir man besviken!

Tur att vi inte har bråttom! :)

Härliga hundliv

Nu börjar det härliga hundlivet som jag sett fram emot så sakta smyga sig inpå oss. Idag har vi promenixat i skogen med Chapp lös, snacka om att vi hade en lycklig hund! Han sprang fram och tillbaka som en vettvilling men kom oftast snällt tillbaka när vi ropade. Förmodligen för att han visste att han kanske skulle få en godis om han gjorde som vi ville... :)

Vi kan konstatera nu när han har vart lös på några promenader att det är en mycket självständig liten hund vi har. Han springer långt innan han kollar upp vart han har oss. Men kollar, det gör han alltid. Han vill ju inte riskera att bli lämnad ensam.

Under promenaden kunde vi räkna in en död mus av okänd art utan huvud, en död skata utan det mesta samt ett antal högar hundskit som ingen velat plocka upp. Och så en hundbajspåse som någon tydligen hade orken att plocka upp men inte bära med sig. Somliga saker ska man inte förstå.

Jag längtar så tills han blir lite äldre och har växt lite till så att man kan börja vara ute ännu mera i skog och mark under längre stunder. Härliga tider. Vi har nog tryggat vår framtida hälsa för ett antal år framåt! :) Jag älskar ju egentligen att vara ute i skogen men skogsmullen inom mig gömmer sig lite när det inte finns en anledning... Chapp är en anledning! :)

Till alla som nu är less på mitt hundtjat: Synd för er! Ett hundliv är ett hundliv precis som ett bebisliv är ett bebisliv. Något man valt och älskar och som tar en massa tid...varför mycket man gör och funderar på har med just det att göra. Vill man inte läsa om hundliv så slipper man. Bra va? :) Mycket av min glädje just nu har med Chapps förehavanden att göra. Så därför blir det naturligt att han figurerar här på bloggen i tid och otid. Men så småningom som man anpassar sig till sitt nya sorts liv så smyger det nog sig in mer och mer annat också. Så småningom! :)


Chapp med sitt älskade tuggben, skönt när det klias i tänderna! :)

Funderationer

Ännu en natt har vi sovit gott, hela natten! Detta tänker jag fira med att konstatera och andas ut. Äntligen verkar Chapps maga vara i sin ordning och då framställs det underbara faktumet att han faktiskt är tillräckligt gammal för att kunna hålla sig hela natten! :)

Jag finner också att jag ständigt önskar att det skulle flytta in en liten hundexpert hos oss, typ Cesar.... :) Det är så mycket man inte förstår, trots att man läser böcker tills man blir blå i ansiktet och hjärnan sprängs av all information. Puh.

Vidare har jag klurat ut att jag vill resa någonstans till våren. Prag eller London lockar.... *drömmer*

Nu återstår en vecka av vår semester...Varför gick tiden så fort? Förmodligen för att jag inte är redo att börja jobba ännu. Jag orkar inte. Jag är fortfarande slut i hela min själ av det tunga året som är bakom mig. Jag behöver vila mer! Tyvärr finns det ingen sån paragraf i semesterlagen....

Det är nog helt enkelt bara att bita ihop och köra på. Jag har ju alltid sagt att den dagen jag har ångest över att gå tillbaka till jobbet efter semestern så ska jag söka ett nytt jobb. Betyder detta att den tiden är kommen på riktigt eller är det inte mer än vad jag beskrev i stycket tidigare? Är detta en dalgång eller är det en avgrund som inte tar slut? Ska man härda ut och komma igen eller finns det inget att komma igen till?
 


Lillhunden som håller på att bli stor...

Vissa dagar ler livet emot en

Idag är en sådan dag!

Lilla hunden som börjar bli ganska stor somnade klockan 23.00 igår. Sen sov han till klockan 09.30 i morse, utan att vakna fyra gånger under natten för rastning! Hurra!

Det är så fantastiskt att äntligen ha sovit en hel natt. Det har inte hänt sedan han flyttade in för tre veckor sedan. Förhoppningsvis är detta en ny vana han tänkt fortsätta med. Så kanske man kommer tillbaka till jobbet lite mer utvilad än före semestern...och inte tröttare! :)

Mina naglar är nu för långa för tangentbordet. Dom bara halkar omkring och slinter på tangenterna. Besvärligt!

SATC - check.

Nu har jag checkat av en viktig punkt på att-göra-listan. SATC-filmen är nu sedd och upplevd. Tårar och skratt i en salig blandning. Härligt!

Jag var ärligt talat lite skeptiskt till att den skulle hålla på bioduken. Men som den höll. Hela vägen! Härligt!

Efter filmen roade vi oss med att vara vilse i korridorer och trappor i biografens innandöme. Av någon anledning var dörren ut ur salongen låst när filmen ar slut... så vi fick ta nödutgången. Tips: Försök er inte på nödutgången om det brinner. Man hittar knappt ut i dagsljus utan eld i baken. Det är korridorer och hissar och trappor åt alla håll, och pluttesmå NÖDUT-skyltar. :)

Har någon sett min cykel?

Min cykel är borta och jag vet inte vart den är. Eller rättare sagt, jag vet vart den inte är. Den är inte där den borde vara, i vårt cykelförråd! Den är inte heller på jobbet, hemma hos mamma, hemma hos Jenny eller hemma hos svärföräldrarna. Det är väldigt många ställen den inte är på.

Så nu är den stöldanmäld hos alla försäkringsbolag som är inblandade samt hos polisen. Så om två veckor måste jag gå till farbror blå och fråga om min cykel har flyttat in i deras förråd. Och har den inte det så måste jag få ett intyg på det som ska skickas till diverse ställen och sen får jag förhoppningsvis tillbaka lite pengar av försäkringsbolaget så jag har råd att köpa en ny cykel.

En ny cykel kan ju i och för sig vara trevligt, men nog är det mycket bök med allt. Sen tog det lite för lång tid för min cykel att bli stulen så enligt försäkringsbolaget är den bara värd typ hälften av vad jag köpte den för. Man får hoppas att cykel- och mopedhandlaren är på bra humör och vill sälja mig en fin cykel till ett fint pris! :)

Nu ska här duschas och sen ska jag på bio med Sandra på den underliga tiden 15.15. Det måste vara nån sommargrejj som biografen pysslar med. Jag tror inte jag har vart på bio den tiden på dagen sen jag var typ 7 år och gick på barnbio med mamma. Hihi. Men nu är det inte barnbio som är grejjen, nu är det SATC. Knappast något för barn! :)

RSS 2.0