Jag var i Las Vegas till klockan två i natt...

...men lyckades släpa mig upp ur sängen klockan strax efter nio imorse i alla fall. Jag måste ju försöka vrida tillbaka dygnet idag då jag jobbar fm imorgon. Har ju jobbat massor av kväll den senaste tiden så kroppen har liksom snott sig lite. Mot natten till. :)

Johan har fixat de första två säsongerna av serien Las Vegas på DVD och det är beroendeframkallande att kunna se fortsättningen av serien precis när man vill. Så därför måste man se fortsättningen just precis på en gång. Fastän klockan är sen! Jag börjar förstå det här fenomenet med att se serier på DVD.

Idag står två saker på min attgöralista. Jag ska besöka apoteket och sen ska jag och sandra åka till blomsterslottet och titta på julsaker.... men jag måste nog erkänna att i alla fall jag förmodligen kommer att göra mer än att titta :) några nya julgranskulorbehöer jag allt, och en eller annan tomte tror jag.... Yes! :) Äntligen!


image40

http://tvdramas.about.com

 

Spontant bullkrig...

Det slog mig just att jag faktiskt har roliga saker att skriva om också, inte bara utebliven lön....

Vi var på födelsedagskalas i Byske igår då storebrors sambo Linda fyllde ett år äldre än förra året. Vid fikabordet utbrister plötsligt Ebba, 5 år, BULLKRIG och kastar sin bulle rakt över bordet! Och ja jag vet, man ska inte skratta för det förstärker beteendet eftersom barnet då får positiv uppmärksamhet i samband med det felaktiga beteendet och  blahablaha (jojjemän, jag hade en bra lärare i psykologi) men man fick verkligen bita sig i tungan. Herregud så roligt det var....vilket också övriga familjen tyckte av deras miner att döma... Det var svårt att hålla sig för skratt.

Jag undrar vart hon fick det infallet ifrån. Från att sitta snäll och tyst (för en gångs skull...) till att plötsligt kasta bullar. det är nästan så att man tror att hon planerade det.... Sneaky! :)

Idag har julsakerna flyttat in från förrådet och mot slutet av veckan så ska det pyntas utan dess like. Jag längtar!

Men nu är det off to work, hoppas bara man får betalt för mödan denna gång! Håll tummarna, för man kan tydligen inte så noga veta nu för tiden.Ja, vad ska man säga...

...när man upptäcker att man har fått lön för  nästan 30 timmar mindre än ad man har jobbat? 

Vad ska man säga?

Suck.

Varför kunde hon inte bara låta oss...

...sköta vårt jobb?

Hade en mycket stressig kväll på jobbet igår vilket inte blev bättre av att det var en hysterisk kvinna där som sprang omkring och försökte berätta för oss hur vi skulle göra VÅRT jobb. Inte hennes jobb, VÅRT jobb. Varför kunde hon inte bara lite på att vi hade koll på vad som skulle göras och när och hur det passar sig att göra det? Man kan väl tänka att vi borde vara bättre på VÅRT jobb än hon? Suck suck suck suck suck.

Gårdagskvällen hade på papperat all potential att sluta i totalt kaos, men vi redde ut situationen och i slutändan var alla glada och nöjda. Min kollega konstaterade att det måste bero på att vi är proffs. :) På VÅRT jobb! :)

Nej jag trodde att jag var en perfektionist i det jag gör på jobbet, men gud förbjude...den där kvinnan var nog värre! I detaljer som hade absolut ingen betydelse och som ingen av gästerna märker av, ALLS! Hon skulle behöva öva sig på konsten att prioritera. vad är det värt att lägga energi och tid på? Det kanske inte är helt nödvändigt om ingen ändå kommer att se det? Eller?

Nej nu ska jag sluta gnälla och käka lite frukost så att jag blir snäll! :)

Nu är det roligt...

...att träna ju-jutsu igen! Tänk att förra julens gradering skulle ta så hårt på jutsupsyket att det skulle ta nästan ett helt år att hitta gnistan igen. Nu är det roligt att gå till träningen igen. Nu känns det äntligen som att en ny utmaning ligger framför mig. Nu skrattar vi på träningen och går därifrån nöjda, glada och med en känsla av att detta kommer det att bli någonting bra av. Hejja Hejja Hejja! Hurra Hurra Hurra!

Idag är duktiga dagen...

....för jag har nämligen torkat alla våra fönster! Yes, äntligen!

När jag vaknade imorse och såg att det var plusgrader så skyndade jag mig att arbeta upp så gott med torka-fönster-motivation som jag bara kunde, racade iväg till jobbet och köpte mig en flaska med fönsterputsspray i praktisk grön förpackning och våra fönster är nu äntligen rena. Gud förbenat vad jag avskyr att tvätta fönster. Finns det någon hushållssyssla som är värre?

Jag har dessutom hunnit med lite shopping på både Åhlens, apoteket samt Indiska och dessutom hämtat ut två paket för klubbens räkning på Posten. Hejja Hejja! Nu ska jag skynda mig att ta itu med disken och sedan ska det röjas litegranna typ överallt. Till och med på balkongen och i balkongförrådet! :) Bäst att passa på medan man fortfarande har gasen i botten. :)

Vilken ledig dag! :)

Jag har scrappat min första sida...

...och det var inte alls så lätt som jag trodde. Herregud vad svårt det var att bestämma vilka papper och band och pennor  som skulle anändas just precis där! Puh. Man blev alldeles slut. Jag är inte helt nöjd med den första sidan dock, men det kommer nog att ta sig! :)

Nu ska jag sätta mig och läsa en massa papper som jag skriit ut om egypten på internet. Den 22 mars 2008 bär det av för en veckas välförtjänt semester i Hurghada tillsammans med Johans familj! Det ska bli skönt. Men jag är ju inte känd för att lämna saker och ting åt slumpen så ajg tänkte att jag skulle läsa in mig litegrann om vad det är för ett ställe det där :) Så man har lite koll.
Framför allt tänker jag läsa in mig på hur jag undviker att bli magsjuk. Kan man vaccinera sig mot den där sk. turistsjukan? Det vore ju toppen. Och så ska man tvätta händerna hela tiden.... det har jag förstått....! :)

Off till soffan i vardagsrummet där Peter Jöback väntar med sin ljuva stämma.....

image39
En hurghadakamel som jag hittade på fritidsresors hemsida...

Idag funderar jag...

...över vad det är för poäng med att starta en blogg för att nästan aldrig uppdatera? Det verkar ju finnas en hel uppsjö med sådana bloggar där ute.

Var det inte då slöseri med tid att ens starta bloggen? Eftersom folk förmodligen inte kommer att gå in och läsa då man rätt snabbt fattar att Ok, här uppdateras det typ aldrig?

Nej, ska man ha en blogg så ska man väl i alla fall kunna ta sig tid att uppdatera åtminstone ett par gånger i veckan? Eller? Är det jag som är en kinkig bloggläsare?

Fast sen finns det ju bloggare som skriver så hysteriskt roligt så fastän man vet att det uppdateras sällan så bara MÅSTE man gå in och kolla utifall att... Kanske är det uppdaterat just idag?

Nu har jag i alla fall äntligen fått mina bilder som jag hade beställt på internet. Nu fick jag det att låta som om jag väntat en evighet, minst. Men det är väl att fara med osanning, jag beställde ju i  måndags så det gick ju i sanningens namn SKITFORT! Schwooosh, åså låg dom i min brevlåda och frös, ni skulle ha sett så glada dom blev när dom fick komma in i värmen. Massor av fina bilder. Nu ska jag snart börja scrappa.

Förresten, på tal om det.... Jag har en ny scrapdröm. Nämligen ett skåp som man kan vika ut en bordsskiva från att ha till mitt pyssel. tänk om pysslet kunde få ha ett eget ställe där bara dom får vara. Sekretär kanske det heter. Jag såg nämligen en kvinna på tv som fick en sån till sina scrapgrejer när nån organiseringsnisse med rolig accent organiserade om deras helt galna hem. Det var jättefint, ordnat och redat och helt enkelt perfekt för ändamålet! Maken slapp se på vad han betecknade som elände (röra?) Och hon fick en alldeles egen plats för allt. Lyckliga hon.

Vill ha! :) Måste börja snoka efter ett. Jakten på den perfekta sekretären börjar nu.

Puh...

...nu har jag beställt framkallning av en väldans massa kort på internet. Det tog sin tid men å andra sidan så var det ju över 230 bilder. Och för detta ville dom då ha betalt typ 130 kronor av mig. Varsågod sa jag! Det är ju typ frakten som kostar, bilderna är ju nästan gratis i jämförelse! :)

Skynda skynda den som vill framkalla sina bilder billigt. erbjudandet gäller bara till dagens slut, www.fujidirekt.se/hundra (för hundra bilder gratis) och www.fujidirekt.se/femtio (för femtio bilder gratis).

Bestämde mig igår för att det får vara slut om att sova hela dagarna när jag är ledig eller jobbar kväll. Man blir ju jättetrött! Det tycker jag är väldans konstigt, att ju längre man sover på dagen desto tröttare blir man. hur konstigt är inte det? Men nu ska det bli ändring på det! Väckarklockan ska ställas på 09.00 varje morgon, eller ja nästan varje morgon kanske, då jag är ledig. Med reservation för tjuvsovning. :) Imorse var ambitionen hör att stiga upp när väckaren ringde, men sen tjuvsov jag lite till... kravlade mig ur sängen strax före tio. Men det är ju i alla fall tidigare än strax före halv elva! :)

Of to lunch!

Just nu känner jag mig...

...bäst i hela världen! :) En skön känsla.

Men oroa er inte kära läsare, det är inte storhetsvansinnet som har slagit till. Nej det är bara min otroliga förmåga att känna mig väldigt duktig när jag lyckas med sådant som jag inte trodde att jag kunde. Till exempel ändra färger och grejer på bloggen! :) Hejja mig.

För  många där ute i cyberrymden så är väl detta ungefär lika fantastiskt som att lyckas med att hitta ett höstrå i en höstack. Men för mig är det stort! STORT! Hejja mig!

Ett tack måste riktas till http://designadinblogg.blogg.se

Hade inte fixat detta utan ledsagning från den bloggen. Verkligen kanonbra! Nu ska jag våga mig vidare i designvärlden. Vem vet vad som händer näst, kanske blir det en egen header. Kanske en sådan där klocka som jag alltid velat ha. Möjligheterna är ändlösa och nu när jag vågat börja så vet man aldrig vart det kan leda. :)

Jag har kastat socker...

...över hela mitt kök. :) Jajjemän, jag tog mig an uppgiften att baka en drömtårta idag (du vet en sån där chokladrulltårta med smörkräm i, mums) och det var när jag hade sockrat ena sidan och skulle vända på hela kalaset som incidenten inträffade. Jag tänkte att det enda sättet att göra detta på måste vara att göra det snabbt. Men se där hade jag fel, jag hade inte riktigt räknat med hur mycket löst socker som gömde sig mellan papperen. Och svisch, så hamnade visserligen kakan rätt väg, men allt löst socker tog sig dessutom en svängom över mitt kök.

Just nu håller jag på att brygga en kaffeskvätt som ska ner i smörkrämen, allt enligt mammas recept. Jag längtar tills allt e klart, då ska jag njuta! :)image38

UPDATE: mmmm, den ser ut som en drömtårta ska se ut, den luktar som en drömtårta ska lukta, men däremot smakar den inte riktigt riktigt sådär som den smakar när mamma göra den (men å andra sidan, vad smakar lika bra som när mamma fixat?). Jag tror att den lilla kaffeskvätten blev en för stor skvätt. Nästa gång ska jag typ ta en tredjedel till att börja med och sen skvätta i mer efter behov! :) Man lär så länge man lever! :)

Detta är tydligen jag....

...enligt testet på denna sida: http://www.41q.com/

Vissa saker stämmer väl kanske bättre än andra, men på det stora hela så jaa....

Your personality type:

Quiet, kind, and conscientious. Can be depended on to follow through. Usually puts the needs of others above their own needs. Stable and practical, they value security and traditions. Well-developed sense of space and function. Rich inner world of observations about people. Extremely perceptive of other's feelings. Interested in serving others.

Careers that could fit you includes:

Interior decorators, designers, nurses, administrators, managers, secretaries, child care/early childhood development, social work, counselers, paralegals, clergy, office managers, shopkeepers, bookkeepers, homemakers, gardeners, clerical supervisors, curators, family practice physicians, health service workers, librarians, medical technologists, typists.

Jag träffade...

...Hacke Hackspett och Korre Ekorre på en liten promenad i skogen idag. Dessutom var det alldeles fullt av små pippifåglar i träden. hur många som helst var dom. Så det var verkligen en djurpromenad!

Men hackspetten fick mig att fundera. Vad hackar dom för? Får dom inte ont i huvudet? Jag slog upp detta på www.wikipedia.se men till min stora besvikelse kunde inte wikipedia säga mig svaret på nån av frågorna.

Men om jag antar att dom hackar för att hitta mat, vilket jag antar, så måste jag få fråga mig: Hackspetten som jag träffade idag, vad trodde han att han skulle hitta för mat i en lyktstolpe? Jag kan förstå att det fanns hopp för tallen som var hans första val, men för lyktstolpen? Nja, knappast. Men av att döma av utseendet på lyktstolpen så var denna hackspett inte det första som hade försökt. Eller så hade denna hackspett hackat på lyktstolpen väldigt länge. Man kan inte så noga veta. :)

image37

Jag ser det snöar...

...HURRA! Äntligen! Jag tänker leva för denna stunden eftersom jag et att den förmodligen är förbi imorron eller senast på måndag!

Idag var dagen då det skulle pyntas och göras fint på farfars grav. Jag var ut i skogen mitt på dagen och hämtade enris och granris som vi la på graven före vi tände ljusen. Farmor konstaterade att det var ju gott att veta att farfar inte skulle behöva frysa i vinter med ett sånt täcke över sig! :)

Det ble i allafall jättefint. Jag funderar på att åka dit ikväll eller imorgon kväll och se på ljusen. Nu när jag för en gångs skull är hemmavid den här helgen. Traditionellt är jag ju nästan alltid på Norrlandslägret just nu. Men förkylningen satte litekrokben detta år. I smyg känns det faktiskt lite skönt. Ibland kan man behöva en riktig hemmahelg! :)

Nu ska vi fundera över middagen, eller rättare sagt så ska vi fundera över vem som ska få laga våran middag åt oss! :) Latmasken har drabbat vårt lilla hem! :)

RSS 2.0