Bus...

...gjorde jag och Sandra idag. Istället för att göra det där tråkiga och jobbiga som vi inte ville göra (läs: prata med Nordvestor) så busade vi och slöade hemma hos Sandra istället. Men litegrann nytta gjorde vi, vi städade faktiskt Sandra och Mårtens kök. Duktig! Men vi hade faktiskt trots allt väldigt bra anledningar till att inte prata med Nordvestor just idag, förutom att et är tråkigt förståss. Som om inte det räcker? :)

Vi har också under kvällens gång konstaterats att blivande pappor är en bortglömd sort. Varför finns det inga gravid-tidningar för män? Eller kanske blivande-pappa-tidningar vore ett bättre yttryck? Eller varför riktar sig inte gravidtidningar till såväl mammor som pappor? Och varför ska det bara pratas om hur det förändras för mamman när allt förändras lika mycket för pappan? Det där har jag som aldrig tänkt på förut.

Nej Mårten, som den blivande pappa du är så tycker jag att du ska ta tag i det där! Försvara pappans rätt i samhället! :) Starta stödgrupp för blivande pappor, starta ett uppror mot barnmorskorna som inte funderar över hur det kan tänkas kännas för papporna. Hihi :) Er färg tycker jag ska vara bäbisblå. Vem vet, om några år kanske ni sitter i riksdagen... :) Heja papporna! :)

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag kan berätta min version av detta. INGEN skulle köpa dom. Dom flesta(jag säger VERKLIGEN inte alla) är inte så intresserade. En del pappor bygger och grejar inför att bebisen ska komma. En del sitter och lusläser om barnförsäkringar och div andra säkerthetsgrejer. Dom byter till kombibil för att rymmas.. ja du vet allt det där praktiska. Det andra lämnas till mammman. Inte vill dom sitta och läsa om andras förlossningar, halsbränna eller foglossningar. Eller kanske vad det finns för amningsinlägg. NEJ tack! haha! Därför tror jag inte att det finns tidningar(böcker finns juh men det är oftast mamman som köper i förhoppning att den ska bli läst av pappan) Den bläddras kanske lite i men ligger oftast på magen av en sovande blivande pappa. Det finn ju forum på nätet men där ekar det också ganska tomt av papporna. Sen att barnmorskorna inte bryr sig om pappan skulle jag inte alls vilja påstå är sant. Våran bm förskte pussla fram tider hos henne då vi båda kunde komma för att hon tyckte att det var lika viktigt att han som inte känner barnets rörelser skulle iaf få höra hjärtljuden. Hmm.. lite långt det där men. hihi!

2007-10-21 @ 13:22:01
URL: http://trulle83.blogg.se
Postat av: Sandran

Nä, men i gravidtidningar och barntidningar för pappor skulle det ju stå sånt som pappor vill läsa! Dom villl ju läsa om dom braigaste kombibilarna, dom coolaste vagnarna, försäkringsgrejjer, hur mycket en bäbis kostar - egentligen. Hur mycket kläder en ny litet människa egentligen kan behöva, så att dom kan argumentera med den blivande mamman som - enligt dom - handlar på tok för mycket! Det skulle finnas tester på bilbarnstolar och tips på hur man får sin tjej att bli snäll och glad så man får gå på hockey utan dåligt samvete. Typ sånt tror jag att det skulle stå i en pappatiding. Men framförallt så tror jag att pappan skulle vilja höra något annat än alla de skyldigheter han har och att man på föräldraträffar och hos besök hos barnomorskan kunde lyfta pappans rättigheter OCKSÅ - inte bara sprida budskapet om att han är till för att göra allt det mamman inte orkar...

2007-10-22 @ 11:47:43
URL: http://sambra.blogg.se
Postat av: Jenny

OJ! Eran bm verkar ju inte vara av den snälla sorten. Eller så upplever vi det bara väldigt olika. Jaa.. det där andra som du säger kan säkert stämma. MEN det finns ju tex forum på nätet för sånt OM man verkligen ÄR intresserad. Jag tror bara att dom som verkligen är det ids leta sig fram till det. Men skulle det finnas en tidning med allt det där samlat så kanske dom skulle köpa den. Det skulle vara superbra och jätteroligt.

2007-10-22 @ 11:52:42
URL: http://trulle83.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0