Nu är jag frisk!

Oavsett om sjukan håller med eller inte! Känner mig faktiskt hyfsat pigg idag och har sjåat lite med bankgrejer och tvätt. Och om förra veckan var den vecka då jag hade tur med tvättstugan så var denna vecka inte en likadan vecka. :( en av mina två tvättmaskiner gick sönder... suck! Så ett tag hade jag bara en, men sen tjuvade jag dom andra maskinerna eftersom ingen hade börjat tvätta där när två och en halv timme hade gått av tvättiden.

Sen måste jag förövrigt tycka synd om dom som inte har internet om dom ska försöka kontakta bovärdservicen för att felanmäla via telefon. Jag försökte nämligen göra det idag eftersom jag tänkte att dom förmodligen får veta om felet i tvättstugan tidigare då. Det är ju lite tragiskt om den där maskinen ska stå trasig i flera dagar....trist att bara kunna tvätta i en maskin för alla som bokat dessa två.

Men jag inbillade mig ju såklart att man skulle kunna komma fram till felanmälan via telefon. tji fick jag. Först fick man ju så klart välja vad man ville prata med dom om. Felanmälan tryck 2.... Sen fick man stå i telefonkö där man fick veta att man var först i kön. Tjoho! Sen så står man i kö i typ tio sekunder. Och sen hör man en röst som säger.... "vår personal arbetar med kunder. Var vänlig återkom senare." Klick. WTF? hade det inte då vart bättre om man fått fortsätta stå i kö tills dom hade tid med sina andra kunder i telefonen? Nej nu fick man inte prata med dom alls. Och ger man sig på att återkomma så gick det ju naturligtvis på samma sätt. Varje gång. Jag gav upp. Gjorde min felanmälan på internet istället..... Passade då också på att slänga iväg två felanmälingar till om tvättstugan när jag liks var i farten. Där fick dom! :)

När man är sjuk

Då finns det ett begränsat antal saker som man kan och orkar göra. Jag har lyckats bocka av följande:
~ Sova. Massor.
~ Spendera massor av tid i soffan framför tv:n
~ Tycka synd om sig själv.

Mmm. Duktig jag.... Eller nånting. Men det är väl så det är att vara sjuk. Men nu börjar jag vara inne på sjukdomens femte dag och börjar känna mig lite less.

Jag har dock haft mycket gott sällskap av en helgledig Johan som tagit hand om mig, samt hela gänget från Greys Anatomys 3:e säsong. Den började i fredags och slutade idag. Hihi. Johan är lite less på dom nu. Men jag kan knappt vänta till den 4:e säsongen kommer. Har inte än bestämt mig för om detta ska vara den serie jag ska anstränga mig för att kunna se trots att jag jobbar som jag jobbar eller om det är lika bra att ge upp den tanken på en gång och skaffa den på DVD... vad tror ni?

Nu ska jag göra det jag alltid gör när jag bestämmer mig för att nu får det vara nog och nu ska jag bli frisk...städa. Trots att jag inte orkar. Men det brukar kännas lite bättre efteråt. Vädra lite....röja undan allt gammalt snorpapper.... Tack och lov diskade Johan igår. En ängel det är vad han är!

Men lite lunch, och sen lite städ så ska vi se om vi inte kan reda upp det här....

Idag är en typiskt bra dag!

Idag har det hänt massor av bra saker! Jag ska försöka berätta om allt men det finns risk att jag glömmer något, eftersom jag är glömsk! :)

~ Solen vaknade på min lediga dag! Härliga härlighet! Solsken, gnistrande snö och lagomt många minusgrader! Härligt! Man behöver verkligen lite solsken efter mörka december....

~ Jag överlevde EKG och massa blodprover. Eller massa och massa. Två rör tog dom.... Men vägen dit var lång. Den stackars USKeleven hade inte riktigt nålen på sin sida idag så det blev några stick, i båda armarna, innan dom fick ut dom där rören med blod (jag kommer att vara så blå så blå så...). Och sen strulade det lite för henne med EKG:et också men det löste sig. Dom ska väl alla lära sig på någon. Och idag var denna någon jag.
Men som sagt var, jag överlevde. Nu återstår bara att vänta på resultaten.

~ Sandra ringde och ville promenera i solen med mig! Jag bestämde mig för att det var en jättebra idé trots att jag hade tvätttid idag....så jag slängde in en maskin och tog sen min racerbil till Kåge. Och det var precis en sån bra idé som jag hade bestämt mig för. Härliga tider.

~ Fika i Sandras kök. Mycket trevligt men tyvärr kortvarigt eftersom jag var tvungen att styra hemmåt för att hinna med i alla fall lite tvätt till.

~ När jag kom hem till tvättstugan hände nästa braiga sak. En snäll tant! Hon hade turligt nog precis tvättat och torkat alla sin tvätt färdigt, så jag fick ta alla hennes maskiner och hennes torktumlare och hennes stooora torkskåp! Så med totalt fem maskiner och massor av tork så är ju tvätten klar i ett nafs trots Kågeutflykten. Ibland ska man bara ha så där tur.

~ God middag. Eller det har ju egentligen inte hänt än, men jag har handlat till den....det blir mumsig pastasås på grillad karré och creme fraiche. Johan kommer att bli glad! :)

Och nu sitter jag och smuttar på en smoothie på mango och apelsin. Massor av vitaminer till mig. :)

Härliga dag!

Jag har lyckats med...

...nästan allt som jag hade planerat för idag. Paltfrukost - CHECK - Brev - CHECK - Skjutsa Johan och Tony - CHECK - Träna - CHECK!

Boken däremot står på väntelista. :) Kanske imorrn....

Måste däremot bara få berätta hur fantastiskt roligt det var att träna ikväll. Jutsu är verkligen världsbäst en dag som denna! Hurra, Hurra, Hurra! :) Black belt here I come! :)

En upplysning som intresseklubben kommer att älska: Jag träffade en snöflinga ikväll. Men inte vilken snöflinga som helst utan en ovanlig snöflinga faktiskt. Den landade på min arm utanför tvättstugan och jag kunde inte låta bli att titta på den en stund. Det var förmodligen en av de mest perfekta snöflingor jag någonsin kommer att träffa. Precis så där som dom ser ut om man ska teckna en, med taggiga armar. Den hade till och med ett hål i mitten!

Nu ska jag avsluta en ganska bra dag med lite Las Vegas på Kanal 5. Sen ska jag nog knyta mig så att jag orkar stiga upp tidigt tidigt imorgon.....

Planen för min lediga dag...

...var att äta palt till frukost! AVKLARAT! Lite tungsmält men gott.

Sen funderar jag om jag inte ska börja läsa en ny bok. Vem vet? denna gång kanske det till och med blir av! :)

Och jag måste skicka en massa brev till en massa barn också. Suck. Men det är bara att verkställa! :)

Och efter att jag har skjutsat Johan och Tony till hockeyn så ska jag ner till dojon och öva på att bli världsbästa svartbältet i oktober. Synd bara att jag har världens träningsvärk efter liknande övningar i tisdags....

Jag har nu också börjat jobba på den där önskelistan för 2008. Igår pratade jag nämligen med vårdcentralen om min yrsel och ont i hjärtat...och dom skickade mig till labb för EKG. Usch vad läskigt. Vi håller tummarna för att det inte är nåt farligt! Positiva tankar! :)
Sen har jag dessutom drömt om att skaffa en hund. ett steg närmare att fullfölja den önskan också! :) Ska nog kika runt lite på blocket. hur gör man förresten om man vill efterlysa någon som kommer att ha leveransklara valpar lagom till min semester? Det vore ju hemskt praktiskt....


Nu är det slut...

...på julen för denna gång. Igår städade jag undan tomtar, ljusstakar och adventsstjärnor. Och sen den största sorgen. Jag städade bort julgranen med all dess pynt. Jag saknade den innan den ens var borta. Men det kommer väl förhoppningsvis en jul även nästa år! :)

Tog förövrigt nya hål i mina öron idag. Och ja, det gjorde ont även denna gång. Men faktiskt lite mindre än förra gången! :) Så nu ska dom sitta där i sex veckor innan jag får börja använda alla mina fina örhängen igen. Det är ju alltid något att se fram emot! :) Jag hoppas bara inte att Egypten ställer till det för dessa hål som London ställde till det för dom förra (infektion). Jag håller tummarna!

Nu ska jag gå och prova ett nytt recept.... kycklingfilé med massa kryddor och rödlökssalsa. :)

Önskelista 2008

Jag lovar ingenting inför det nya året, men däremot har jag en önskelista.
Allt utan inbördes ordning....

Dom lite djupare och allvarligare sakerna:
*~* Att allt som inte verkar vara bra med min kroppshälsa blir bra. Bort med yrsel, hjärtklappning och annat trist.
*~* Att jag ska slippa vara så trött.
*~* Att jag inte jobbar ihjäl mig
*~* Att jag finner ett sätt att lugna ner min stressade vardag.
*~* Att färre saker ska kännas jobbiga.
*~* Att träningen ska kännas rolig.
*~* Att världen lugnar ner sig så att vi får landa i alla förändringar.
*~* Att jag kan bestämma mig för vad jag ska plugga för nånting.
*~* Att jag kan slappna av och låta det som sker ske.
*~* Att jag vågar ta risker för att min framtid ska  bli som jag vill att den ska bli.
*~* Att allt hemskt bestämmer sig för att hålla sig på avstånd. Jag orkar inte mer sånt, jag har fått nog!
*~* Att allt som just nu är bra får fortsätta vara så.

Och sen dom lite mindre allvarliga men ändå så viktiga önskningarna:
*~* En ny lägenhet.
*~* Massor av pysseltid.
*~* Massor av mystid med världens bästa Johan.
*~* Massor av härlig tid med världens bästa brorsdöttrar.
*~* En hund.
*~* En ny och fin bil. Av valfritt märke. Så länge den är fin och inte trasig :)
*~* Ett svart bälte.
*~* En skön sommar och en riktig vinter.
*~* En härlig resa till Egypten, utan magsjuka och annat elände.
*~* En ny kamera
*~* Att bilen går igenom besiktningen utan att det kostar allt för mycket
*~* En ny soffa
*~* En egen pysselhörna

När man nu tittar i backspegeln så kan jag väl konstatera att 2007 inte var mitt bästa år. Men gudarna eller vem som helst ska veta att det var långt ifrån det värsta. :) Och dessutom så har ju 2008 alla möjligheter att bli så mycket bättre.

Men visst hade även 2007 sin ljuspunkter. Absolut. Och vad skulle man göra utan dom? :) Nej nu ser vi framåt och hoppas på det bästa. :)


Duktiga jag...

Jo jag har faktiskt vart så duktig idag på jobbet att jag nu tar en tvåminuters tjuvbloggpaus. Jag har fått en massa pappersjobb gjort. Hejja Hejja!

Sen har jag också läst igenom mina egna blogginlägg lite bakåt i tiden. Det känns konstigt, mycket konstigt. När jag läser så känns det ibland som om det måste vara nån annan som har skrivit det. Underlig känsla.

Imorgon är jag faktiskt ledig helaste dagen. vad ska jag göra med all denna tid? ; ) Åtminstone hälften av den kommer nog att gå åt till att sova alla dom timmar jag inte sovit under helgen. Jag är trött! Sen ska jag in på stan en sväng, och sen blir det nog lite mer sömn för på tisdag är ledigheten över och väckarklockan ringer kl. 04.00, härligt! Puh.

Jag jobbar hårt på att hålla ångan uppe nu...på lördag ska jag andas ut. Och förmodligen somna. :)

Nej nu ska jag nog återgå till mitt här på jobbet, vet bara inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det är svårt att motivera sig sista timmen på en trög dag har jag märkt. Men nånting ska jag nog kunna hitta på. Det gäller bara att inte somna på vägen.

Men snart, snart kommer JohanTaxin och hämtar mig. Då blir det off to farmor som fyller några år mer än 75 i fredags. Lite fika bjuds det förmodligen på. :)

Tjing pling!

P.s. Ber för övrigt om ursäkt för eventuella stavfel som jag inte orkar rätta till

Jag svär...

....nu spökar det på jobbet! Inte för att det var nåt nytt.....

Jag gick nyss förbi en arbetsbänk som alldeles nyss var tom, och nu låg det en rulle soppåsar mitt på bänken. Jag antar att spöket städar idag! :)

Lite läskigt, det är ju bara jag här....

Muntra dagar...

Jag är trött (eftersom man inte hinner sova så mycket när man stiger upp före tuppen), jag är snuvig, jag har ont i kroppen, mina arbetsbyxor är för trånga och dessutom kliar dom (vem har kommit på den briljanta idén att det är skitsmart att ha ull i såna här byxor? INTE en bra idé). Suck. Idag är en sån där dag. Jag längtar hem så att jag får lägga mig och sova. :)

Glömde jag säga att jag fryser? Burr.

Tror faktiskt att lite frukost skulle sitta på sin plats. Vilken tur att jag har en hel frukostbuffé! :)

Så var då det där goda nya året här...

Och som vanligt inleddes det nya året med att man frös arslet av sig för att man prompt skulle vara utomhus på tolvslaget. Att man aldrig lär sig att det är skitkallt ute! :) I år hade jag inte heller tänkt mig för när jag klädde mig och frös därför lite extra... Men ett nytt år blev det i alla fall. :)GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!


image45

RSS 2.0