A trip down memory lane

Inspirerad av Sandra tar jag en liten tripp bland gamla minnen. Det är absolut inte de bästa bilderna ni kommer att få se, men det är bilder fulla av minnen. Bilder som berättar och betyder något för mig och andra som var med.


Basketmatchen som aldrig ville ta slut, sommaren 2005.Soldat 7316 Löfgren.Vi gjorde en helt fantastisk förlovningsresa till London i oktober 2005.Nyårsafton 2005 på Myntgatan. Om jag inte minns fel är det Johan som gömmer sig därunder Micke. :)Påskläger så bra som bara ett påskläger kan vara. Svett och gemenskap i en salig röra. (2005)Världens bästa barnsommarläger (2006).2006 var året då vi (jag, Alva, Johan och Jocke) åkte till Umeå på Kihonläger. Föga anade vi att ne-waza skulle tränas liggandes på hotellrummets golv, mellan eller snarare under sängarna... :)Kontorsstolssnurrartävling på Norrlands, någon som minns vem som vann?Sommaren 06 var varm, väldigt varm. Jocke skulle söka jobb i Umeå och Johan tog honom dit - snabbt. ;)Jörgen fyllde 50, och tröjan till vänster brann på bål efter festligheterna.Lillebror blev stor till slut...Världens bästa Audi såldes...


2008 blev vi hundägare - lycka, blod, svett och tårar.Egypten - sol och bad.Mamma och Jörgen hyrde en stuga vid en sjö i Sorsele - mys.När vi ringt in 2009 fyllde Linda...år. :) Nu får ni visst sno på huvudet - men den här bildvinkeln kändes nog inte alltför främmande mot slutet av kvällen för somliga. ;)Vi fyllde vintern med många och långa skogsturer i snön - hundlivet lekte. :)


Prague 2009 - vilken resa!

Hej och hå, min tillbakablick blev lite mer omfattande än vad jag hade tänkt och då finns det fortfarande så många bilder och minnen som jag inte tog med denna gång. Tänk vad livet förändras. Visst saknar jag det som varit ibland - livet är så annorlunda nu. Men inte nödvändigtvis sämre för det. Bara annorlunda.

En hyllning till livets utveckling.

This is the life

Solen har återvänt och den mest fantastiska delen av vinterhalvåret är äntligen här. När det är soligt ute så är det soligt också i mitt sinne. :) Idag var det underbara -9 grader ute och solen sken som bara en vintersol kan skina. Självklart blev det en promenad uppe i berget för mig och lillvovven.


Chappen solarSvart skönhet i motljus


Till och med matte fastnade på bild idag - den där hunden har många talanger. ;)


En ovanligt skarp bild med Chapp i rörelse - synd att ljuset inte var bättre just här.


Dom bästa pinnarna verkar alla vara begravda under snön - men det avskräcker inte Chapp från att hämta fram dom... :)


Det är inte lätt att fånga både sig själv och lillvovven på bild när man själv agerar fotograf. Men man gör så gott man kan. :)

Nu har jag laddat batterierna för jobbet ikväll. Jag känner på mig att kvällen kommer att gå som en dans. Och imorgon är det ledighet som gäller för hela slanten. Gissa vad vi ska göra? :)
Jag spelar faktiskt, och förstår nästan vad jag gör...

Jag hittade en kanonbra pianoskola på Youtube som jag börjat med idag och nu börjar det faktiskt kännas som att jag förstår lite mer av vad jag pysslar med vid pianotangenterna. :)

Tyvärr är den på engelska så alla ord man ska kunna lär jag mig ju liksom på fel språk vilket förmodligen kommer att ställa till det en del om jag lyckas hitta en irl-lärare som kan hjälpa mig på vägen. Men oftast går det ganska bra att översätta rakt av har jag upptäckt.

På fredag bjuder vi förövrigt våra pianobärare på middag som tack för hjälpen. Det blir smördagsinbakad fläskfilé med svamp och pommes. Till efterrätt blir det någon form av paj eftersom jag har frysen full med frukt och bär istället för mat. :) Smaskens.

Men nu börjar klockan vara för sen för att spela piano när man bor i lägenhet så det är bäst att jag hittar på någonting annat (kämpar för att ignorera alla "nyttiga" saker jag skulle kunna göra). Jag tror jag går och busar med lillvovven min...

Babynews


Igår blev Erik och Annie föräldrar och vi säger grattis till er alla tre! :)

Uppe!

Pianot kämpade sig hela vägen upp för vår trappa till slut men dom slet som djur karlarna för att få upp det. Vilken tur att sambon och hans far med hjälpbärare är stora och starka. :)

Så nu står pianot (nästan) på sin plats och det skulle fortfarande behöva något att lägga under hjulen så vi inte förstör golven... en pianopall skulle inte heller sitta fel. :)

Så nu är det bäst att jag lär mig spela piano!

As we speak

Just precis nu är det påväg ett piano uppför vår trappa. Jag är väldigt glad att vi har en rak trapp och att jag har en stark svärfar med lastbil! :)

Jon & Kate + 8

Jag sitter och skrattar och förfasas omvartannat till "Jon, Kate och åtta barn" på tv4....haha, påminn mig om att aldrig skaffa 8 barn! :)

Back in business

Varning för gnällinlägg, men med en positiv insikt på slutet.

Imorgon ska jag tillbaka till verkligheten igen. Jobb med andra ord.

Jag önskar verkligen att jag kunde skriva att jag har haft en fantastisk ledighet men måste tyvärr göra er besvikna på den punkten. Första halvan av ledigheten var alldeles utmärkt men när jag kom till den delen då jag och vovven verkligen skulle göra saker då bröt ryggen ihop. Suck. Jag har precis återhämtat mig och nu är det bara tillbaks till jobbet igen. Jag måste erkänna att jag känner mig snuvad på min ledighet. Tur att det bara är ca. fem och en halv månad kvar till semestern börjar.... :)

Livet blir inte alltid som man tänkt sig, men oftast blir det ganska bra i slutändan i alla fall. :) Jag är säker på att den kommande vintern och våren kommer att bjuda på massor med skogsvistelse och skojigheter med hunden. Jag får ta igen allt vi skulle gjort på mina lediga dagar istället, som ju för övrigt bara blir längre och längre nu. Dagarna alltså. Ljuset återvänder och idag träffade jag till och med solen en liten stund. Ljuvligt.

Snyggvovven förra vintern i februari...


Något att sträva efter

Det sägs ju att man ska sikta mot stjärnorna för att nå trädtopparna... :) Jag nämnde ju tidigare att jag funderar på att lära mig spela piano, och när jag har gjort det då spelar jag den här låten:

The river flows in you - Yiruma

 


Skit

Skitnatt, skitmorgon, skitväder.

Det kan bara bli bättre! :)

Horisontalus lägus

Idag har jag upptäckt fördelarna med sambons elektriska värmedyna. Jag har legat på den sen klockan elva idag och har knappt ont alls så länge jag ligger på min plats. Jag tror jag ligger kvar här! :)

RSS 2.0