Reseberättelse, del 1.

Så har vi äntligen landat på svensk mark, borta bra men hemma bäst, så nu kommer en liten summering av vad som vart en intressant resa till kamelernas land! :)

Vi började med att bila ned till Stockholm med gratis hyrbilar som skulle köras hem till där dom skulle bo, Johans mamma och pappa körde en supersnabb Volvo S80 och jag och Johan körde en supertrög Volvo S40. Man gasade och gasade men ingenting hände! :) Vädret var på sitt allra konstigaste humör. När vi åkte hemifrån var det 16 minusgrader och strålande sol, en stor del av vägen var det några lagoma minusgrader och solsken för att sedan förvandlas till snöstorn de sista 20 milen. Mycket underligt. På en mack nära stockholm träffade vi två sörlänningar som gjorde sig lustiga åt att sörlänningar (utan att mena sin egen sort) inte var van snön och att det var därför man hade såna problem med vädret längre söderut just nu. Ha! tänkte vi och log hela vägen ut. Ska dom säga! :)

Väl framme bodde vi på ett fint litet hotell inte långt från Arlanda där den stackars frukostpersonalen öppnade frukosten 04.30. Vilken tur att man inte jobbar där! :) Fast dom hade i och för sig nattpersonal så det kanske var dom som öppnade frukosten.... vem vet!

Till slut kom vi oss i alla fall iväg till Egypten och efter en låååång och jobbig flygresa i obekväma stolar med en inte alltför trevlig personal så landade vi på Hurghadas flygplats. Det var helt underbart varmt och skönt att stiga ur planet, rätt ut i öknen. :) Väl inne i ankomsthallen möttes vi av helt galna försäljare/reseledare som hojtade och skrek och rusade emot oss med alla sina skyltar. Puh. Ett intressant folkslag. Sen skulle man fylla i en knepig liten blankett för visum som man skulle lämna in till en liten arab som såg argsint ut inne i sin lilla glasbur (klart han var arg som var tvungen att sitta instängd i den där kuvösen) och sen skulle vi igenom tusentals passkontroller innan vi möttes av nästa pärs. Bagagebandet. Det snurrade och snurrade och mitt och Johans bagage kom aldrig ut. Det som inte får hända hade hänt. Vårt bagage var borta. En annan, likadan, väska snurrade runt runt men vad hjälpte det när det inte var vår väska. :( Nån annan hade alltså tagit vår väska istället för deras och lämnat flygplatsen. Suck. Sju svåra år, massor av araber, rapporter och fortfarande ingen väska senare kom vi i alla fall till hotellet. Utan saker. :( Då kändes det lite tröstlöst och just då ville jag nog helst av allt åka hem igen. Föreställ er gärna 30 grader varmt i jeans och gympaskor. Det är inte det rätta klädvalet för Egypten!

Nu tar jag en liten paus i berättandet eftersom jag måste åka till banken och hämta en fet bankväxel som jag ska ge till RC vid tolv. Idag är den stora bilköpardagen nämligen. Om ett par timmar äger vi inte längre en Audi vilket känns lite sorgligt men mest roligt! :)

Kommentarer
Postat av: Linda

Välkomna hem!
Jag började bli lite orolig...

2008-04-03 @ 19:20:18
URL: http://lindagosing.tjejsajten.se
Postat av: Carro

Åh så skönt med lite semester till solen :)Skulle jag inte tacka nej till. Jaså ni har sålt bilen, vi är också på jakt efter en ny, får väl se hur det går med det! Annars jobbar jag på som vanligt! Hälsa Johan. Kram

2008-04-08 @ 20:32:15
URL: http://thisiscarro.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0