Reseberättelse, del 4.

Snorkling var ju en av de där sakerna som jag bara SKULLE prova när jag åkte till varmare breddgrader. Så jag, Johan, Pontus och Henke bokade en snorklingsutflykt med resebolaget... Tyvärr hade inte resebolaget något vädergaranti och det föll sig inte bättre än att det blåste som tusiken just den dagen då vi skulle ut och snorkla. Det var tydligen resterna av nån jäkla ökenstorm eller nåt. Jaja, tänkte vi, det lugnar nog ner sig. Så först åkte vi buss en god stund för att sedan sitta på ett båtdäck i lite mindre än en timme. Det var faktiskt ganska häftigt trots blåsten. Röda Havet är ett väldigt eget litet hav!

Till slut kom vi då fram till den lilla paradisön Giftun Island. Det är en ö som är delad i två av staket, då den ena delen av ön är allmän och den andra är privat och nyttjas endast av resebolagen. Vi steg i land på den privata delen, Mahmya, och ön var verkligen fantastisk! Vit ökensand så långt ögat kunde nå, charmiga palmbladsparasoller, gratis snorklingsutrustning och klart vatten. Helt otroligt.
Vi kastade oss i vattnet på en gång och hann se lite HittaNemoFiskar och lite koraller innan det var dags för lunch. Men den där blåsten, som vi trott skulle lugna ner sig, ville inte alls som vi. Tyvärr så medförde också detta att man efter lunch fick ge upp sina snorklingsplaner eftersom man inte längre kunde se något. :( Men lite snorklat blev det i alla fall. Och mersmak har jag fått!
Båtresan hem var ett litet äventyr i sig. Jag tror att vi åkte mot vågorna denna gång så att sitta på däcket var inte att tänka på. Istället satt vi uppe på det övre däcket där han som körde satt, och blev blöta i alla fall! :) Ett litet tips: när du ser kaptenen ducka - fundera inte över varför utan härmas bara! :) På samma däck satt det en familj som hade en skön liten son med sig. Han var helt begeistrad över vågorna och hängde ut över relingen för att så att säga, fånga vågen. Han skrattade hysteriskt härligt varje gång han blev dyblöt i ansiktet och skrek, ojojoj....den där var bättre än den förra! :) Härlig liten kille! :)

Man var hyfsat sliten när man kom tillbaka till hotellet efter en dag i blåsten. För att inte tala om att man kände sig sandblästrad. Shit vad ökensanden kan få upp farten! :) Visst, dagen hade vart ännu bättre om det varit vindstilla men det var helt ok i alla fall! :)

Off till tvättstugan! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0