The weekend

Denna helg har hittentills mestadels spenderats i köket. Johans föräldrar och hans farmor och bror, min mamma och Jörgen samt min yngsta bror bjöds på kycklingpaj med vitlök i fredags. Den var mumsig värre, faktiskt så god så ni borde få receptet!

Kycklingpaj m vitlök
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella

Fyllning
50 g soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 krm rosmarin
100 g färsk parmesanost (2,5 dl)
350 g grillat kycklingkött
3 ägg
1 3/4 dl kesella
1 1/2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare i
och kör till en deg.
2. Tryck ut degen jämt i botten och upp på kanterna av pajformen (ca. 21 cm i diameter). Ställ formen i kylen ca. 30  minuter.
3. Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten i ca. 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Finhacka vitlök, rosmarin och riv parmesanosten grovt. Skär kycklingen i bitar och blanda alltsammans i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem,
5. Lägg blandningen i formen med pajdegen.
6. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll det över fyllningen.
7. Grädda i nedre delan av ugnen i ca. 40 minuter. Låt pajen vila ca. 10 minuter innan serveringen. Servera tillsammans med en god kall sås och en grönsallad.



Igår förmiddag roade vi oss med att baka och sen bjöds det på storfika för familjen. Och sen blev det hundvakt och middag på Viking. Mums! :)

Nu bär det snart iväg till Byske för att roa hundar! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0