PRAG Dag 2

Shit pommefritte vad hårt man kan sova. Efter 13 h sömn var det dags för frukost som var helt ok för att vara en utomlandsfrukost. Man kan ju sällan jämföra med svensk hotellfrukost eftersom vi är så sjukt bortskämda på den fronten här hemma. Men mätt blev man i alla fall!

Dagens sightseeing startade med en promenad över "våran bro" Legií Most (det finns ytterligare 9 stycken, inkl. Karlsbron), dvs. den bro som var närmast vårt hotell. Den här bron är granne med Karlsbron så man hade fin utsikt däråt medan mat promenerade i högsommarprag. Vår semester till ära hade nämligen vädret bestämt sig för att vara 30 grader varmt och strålande sol. Puh. Det gick mycket vatten, tur att det är så billigt i Prag. En 1,5 l vattenflaska kostade 13 Czk (dvs. 5-6 SEK). Här är det förresten intressant att jämföra priserna... längs de typiska turiststråken genom staden kostar en likadan flaska 70 Czk!

Karlsbron med Pragborgen i bakgrunden...

Efter att ha sett alla statyer man ska se på Karlsbron samt trängts med alla människor som man ska trängas med tog vi bagvägen upp till Pragborgen, via gamla borgtrappan och vingårdarna. En mycket trevligare väg än att ta det rätt väg tycker jag. :) Vid borgingången står dessa stackare:

Strålande sol, 30 grader varmt och dom får inte röra en min. Stackare.

I min enfald har jag alltid trott att Pragborgen bestått av en stor byggnad men nu vet jag ju att det är en stor kyrka och en massa omkringliggande byggnader. Så fel man kan ha.... :) St. Vituskatedralen var helt klart mäktig, och till skillnad från det mesta annat i Prag var det gratis att gå in! :)

Sjukt vackra fönster i St Vituskatedralen. Svårt att göra dom rättvisa på foto...

Här kommer ett restaurangtips om du tänkt ta dig till Prag nångång: La Bastille. Riktigt trevlig restaurang så länge man kan sitta på uteserveringen! :)

Efter middagen tog vi en liten shoppingtur samt en promenad förbi monumentet tillägnat kommunismens offer. 

En ganska sorglig syn, gubbarna blir trasigare och trasigare ju högre upp de kommer, på översta trappsteget är det bara en fot kvar... Väldigt talande för Pragbornas känsla för kommunismen...

Kommentarer
Postat av: Karin Petersson

Tycker mycket om det du skrivit! Mysigt att se en del fina saker och inte bara det vanliga grejerna som man kan läsa om varenda dag. ;)

2010-12-02 @ 09:33:57
URL: http://jade.se/reseguide/new-york

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0