Spårdagbok 27 juni

Idag var det dags för avslutning på spårkursen, fyra timmar i myggskogen! :) 30 grader varmt var kanske inte optimala förhållanden för hunden men myggen låg i alla fall lågt.


Terräng: Barrskog som sedan övergick i slyig terräng mot slutet.
Väder: Gassande sol, 30 grader varmt och inte ett moln så långt ögat kan nå.
Längd: ca. 300 m
Liggtid: ca. 2 h
Särskilda förhållanden: Dike strax efter spårstart, dock hyffsat torrt. Första spåret med bloduppehåll.

Det var som sagt extremt varmt idag och det märktes verkligen på hunden. Dessutom hade han nog stressat en del före efter att ha suttit tillsammans med de andra hundarna och väntat medan vi la spår och åt lunch under liggtiden. Jag försökte få honom att dricka innan på gick på spåret men han ville inte och sen när vi skulle börja spåra var han inte alls med på noterna. Han nosade ett par dm efter spåret men gick sedan av och rullade sig och hittade ett vattenhål i diket som han drack ur, sen blev han mer sugen och tog upp spåret när jag visade honom på det igen... det är inte lätt att vara hund när det är 30 grader varmt.
Sen tycker jag att han spårade riktigt bra en väldigt lång sträcka innan han tog en av sina små pauser för att rulla sig i riset. Den första vinkeln var inget problem efter att ha tagit en lov för att undersöka åt vilket håll älgskrället egentligen tagit vägen. Sen hände något konstigt... vi missade den andra vinkeln men kom ändå rätt på spåret - utan att varken jag eller Lena som följde med märkte något. Chapp måste ha genat ordentligt i hörnet så att vi inte märkte något. Sånt händer.
När vi närmade oss slutet var Chapp helt slut av värmen så vi stannade upp och gav honom lite vatten så att han skulle orka fortsätta sista biten. Med lite stöttning tog han sig fram och rullade sig förnöjt - i bajs!!!! Något sorts djur hade under liggtiden roat sig med att bajsa precis bredvid klöven! Jaja.

Jag är faktiskt mycket nöjd idag, med tanke på värmen. Tänk så bra det hde gått om det varit tio grader mindre varmt... :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0